Oosterbeek camping De Bilderberg

14 april 1995 vrijdag.
“s Morgens overleg dat het met de voortent anders zo moeten. De voortent (redelijk voluptueus) bepaalt op dit moment de indeling van de caravan (onder een van de banken is het dus vol!). Het voorgenomen beleid geconcretiseerd en de tent overgepakt in twee aparte zakken.
Hierna onderweg naar Ruinen voor een lang weekend op camping “Engeland”. Een laat vertrek. Desondanks een voorspoedige reis.
Onderweg op de Veluwe in Ermelo geluncht. Jane was erg nerveus en onrustig.
Om 14.30 uur aankomst in Ruinen en op plek 10. Begonnen met het installeren van he spul.
Het stellen ging perfect. De voortent aanhangen minder. De beschrijving van het gebruik van het frame was wat ingewikkeld.
Gelukkig (ondanks de geringe bezetting) veel ongevraagde hulp waardoor de voortent om 17.00 uur stond. Het gevolg was dat er twee deukjes aan de voorkant zaten.
De rest geļnstalleerd (wc, vuilnis, water, enz.).
Daarna goed rusten, Franse kaas en de oriėntatieve wandeling om te bekijken op welke plaats “het ook goed toeven had kunnen zijn”. De leen-tv deed het prima en het elektrische kacheltje was een wereld-idee (en erg nodig).

Giethoorn
Steenwijk
Dwingeloo

16 april 1995 zondag (nog natter en kouder)
Ria en Hans op bezoek. Heel gezellig. Na hun vertrek een bezoek gebracht aan een schaapskooi en de Dwingelose heide. Patatje gescoord in Beilen.
Het weer liet het afweten: buien, buien en heel af en toe wat zon.
“s Avonds de droge delen van de tent ingepakt.
Morgenochtend inpakken en weer wegwezen.

Ruinen

Oosterbeek

25 mei 1995
Vakantie in Oosterbeek.
Wij logeren op camping "de Bilderberg". Goede reis gehad, plezierige aankomst en binnen 5 minuten stond de caravan op zijn plekje.

26 mei 1995 mooi weer.
Nijmegen bezocht. Nijmegen is een bekende stad vanwege de 4-daagse. De stad heeft een vriendelijke uitstraling. Het is er heerlijk rondwandelen. Bezienswaardigheden in Nijmegen zijn de Grote of Sint-Stevenskerk, het Stadhuis, Museum Het Valkhof, restanten van de vestingstad en het Goffertpark, bekend van het stadion van voetbalclub NEC. Toen we terug waren lekker in de zon dus …. Mooi weer ('s nachts erge regen). Jane geniet van Max een vriendje uit Almelo.

 

Oisterwijk

1 juni 1995, maand 104.
Naar Oisterwijk. Een goede reis. Camping de Reebok is iets minder. Oisterwijk is een toeristische trekpleister vanwege de vele bossen en vennen, zoals de natuurgebieden Oisterwijkse Bossen en Vennen, De Kampina, Oude Hondsberg, Ter Braakloop en Galgeven en het Moergestelse Broek. De natuurgebieden vallen onder Het Groene Woud, een verscheidene Noord-Brabantse gemeenten overkoepelend nationaal park. Verder doet ook het Brabants Vennenpad de gemeente Oisterwijk aan.

2 juni 1995 mooi weer 19°.
Lekker met Jane in de omgeving gewandeld.

3 juni 1996
Naar Den Bosch. Heel druk en leuk omdat het HET jazz-weekend is. Den Bosch is bekend vanwege de kathedrale basiliek Sint-Jan Evangelist, een hoogtepunt van de late Brabantse gotiek. Hier zetelt de bisschop van Den Bosch. In de Sint Jan staat het beeld van Onze Lieve Vrouwe van Den Bosch. In de binnenstad van de stad zijn ook nog andere kerken te vinden. Dat zijn de Sint-Jacobskerk in de Bethaniėstraat, de Sint-Jacobskerk aan het Jeroen Boschplein en de Sint-Catharinakerk aan het Kruisbroedershof. De beide Sint-Jacobskerken zijn tegenwoordig niet meer in gebruik als kerk. In de kerk aan het Jeroen Boschplein is nu het Jheronimus Bosch Art Center gevestigd.
Een andere attractie in Den Bosch ('s-Hertogenbosch) is de nu volledig gerestaureerde Binnendieze, waar verschillende rondvaarten de gelegenheid bieden de stad ondergronds te bewonderen. De Binnendieze is in 1996 gerestaureerd en is nu toegankelijk voor rondvaartboten.

4 juni 1996 Regenachtig
Ria en Hans op bezoek. Het was uiteraard reuze gezellig. 's Middags huiswaarts.

15 april 1995 zaterdag. (nat en koud)
De eerste nacht in de caravan overleefd. Vroeg wakker, wel uitgeslapen. Na het corvee in Emmen een grondzeil aangeschaft. Daarna toch maar de gaskachel aangestoken omdat de temperatuur wel erg dunnetjes was. Het douchen valt ook niks mee.
“s Middags een autoritje gemaakt langs Uffelte, Steenwijk, Giethoorn en Witteveen. De omgeving is erg mooi, rustig en autoluw. Steenwijk-centrum was erg ontspannen/leuk.
TV is nog steeds prima.
17 april 1995 maandag (veel regen)
Om negen uur was alles gepakt en gezakt (behalve de voortent).
Het was koud en nat. Zo goed en zo kwaad als mogelijk de tent een beetje gedroogd. Op het moment dat de tent daadwerkelijk van de caravan werd gehaald begon het zodanig te gieten dat hij weer drijfnat was. Een natte tent mee naar huis dus. De terugreis ging ondanks de buiten en de stevige wind prima.

27 mei 1995
Doorwerth bezocht. Heel mooi. In de uiterwaarden van de Rijn ligt een kasteel met dezelfde naam als Doorwerth (Kasteel Doorwerth). Hierin zijn het natuur- en jachtmuseum en Museum Veluwezoom gevestigd. Het geheel gerestaureerde kasteel is op bepaalde tijden te bezichtigen. Ook is het mogelijk om in de karakteristieke Ridderzaal te trouwen. Het kasteel is vanuit Doorwerth bereikbaar via de Italiaanse Weg, een onnederlandse bergweg. Baron van Brakell liet deze weg in 1848 aanleggen om zijn kasteel te verbinden met de Utrechtseweg en het nieuwe station Wolfheze, dat er op zijn initiatief gekomen was.

's Middags weer op de camping. We moeten nog wel even aan het campingleven wennen.

28 mei 1995
Bijtijds opgetaan en ingepakt. Naar huis met behoorlijk wat wind..

Doorwerth
Oisterwijk
Den Bosch

De Weekenden

Ruinen