27 maart 1999 mooi weer.
Naar Deventer.

28 maart 1999.
De dag begon mistig. Fietstochtje langs Gortel en Emst. ’s Middags op de camping en om 17.00 uur naar huis.

1 april 1999.
Om 18.00 uur naar Vaassen vertrokken want onze caravan stond daar nog steeds. De weersvoorspelling kan eigenlijk niet beter. Onderweg veel verkeer maar om 19.30 waren we er.

2 april 1999. Stralende dag.
Op de fiets naar Apeldoorn.

Vaassen 2

24 april 1999.
Caravan gepakt en gezakt. Om 09.00 uur naar Vaassen vertrokken alwaar aankomt om 10.45 uur. Weer heerlijk weer. Ingericht en rustig koffie gedronken. Na de boodschappen/lunch naar Winterswijk. Om 18.00 uur waren we weer thuis.

Woerden

18 juni 1999, vrijdag
Om 09.30uur naar camping Batenstein in Woerden. s Middags kwamen Ria en Hans en de kinderen voor een gezamenlijk kampeerweekend. Woerden is een prachtig stadje. Woerden ligt in het toenmalige stroomgebied van de Rijn. Kort na onze jaartelling vestigden de Romeinen zich in deze omgeving. De Rijn was een noordgrens van het Romeinse rijk. Woerden telt talrijke bezienswaardigheden, zoals de Kazerne waar een garnizoen soldaten gelegerd is geweest en die na de tweede wereldoorlog jarenlang in gebruik is geweest als opvangcentrum voor de Molukkers, het bekende gildepoortje, het uit 1672 daterende militair magazijn het Arsenaal, de Petruskerk, de Bonaventurakerk en de schuilkerk van de Lutherse Gemeenschap, het Kasteel uit 1404 en niet te vergeten het laat-gotische stadhuis uit 1501, dat nu in gebruik is als stadsmuseum waar veel van de vondsten uit de Romeinse tijd te zien zijn.

Boxtel

27 augustus 1999, vrijdag, bewolkt 20°.
Onderweg bleef het ABS-waarschuwingslampje branden. Wow! Wat nu weer. Even later bleek uit een blik in de achteruitkijkspiegel dat we een kerstboom achter de auto hadden hangen. Bij de eerstvolgende parkeerplaats (benzinestation bij Nieuwegein, was het nou Shell of Texaco) de wegenwacht gebeld. Duurde nogal lang vandaar geprobeerd wat de effecten waren wanneer de koelkast werd uitgeschakeld. Nou dat ging een stuk beter dus de ww afgebeld. Om 11.00 uur aan op camping Den Bergh in Boxtel is een hele leuke camping. Ruime plekken en een echte groene camping.
Een fietstochtje rond/in natuurgebied Kampina gemaakt.

Epe
Zwolle
Vaassen
Oude Rijn
Nieuwerbrug (tolbrug)
Boxtel

Vaassen 1

25 maart 1999, donderdag, Prachtig weer.
Het eerste kampeerweekend naar Vaassen. We logeren op camping de Helfterkamp. Om 12.30 uur aankomst en een heerlijke plek ingericht.
Bij het aansluiten van het water ging het weer eens verkeerd. In de caravan onder het aanrecht schoot een verbinding los. Lekkende kraan gerepareerd. De grote trekpleister in Vaassen is Kasteel De Cannenburch met het omringende bos en z'n vijvers. Het kasteel is ingericht als museum en het is zodanig ingericht dat het lijkt alsof de bewoners even een eindje om zijn. De in 1990 gereed gekomen, fraai gerestaureerde molen is eveneens een bezoekje waard.

Vaassen molen Daams
26 maart 1999,vrijdag, mooi weer.
Na het ontbijt naar Zutphen. Zutphen is een prachtige stad. Het heeft een rijke (hanze)geschiedenis en honderden eeuwenoude monumenten. Monumentale koopmanshuizen, schilderachtige hofjes, imposante kerken en musea, een deel van de oude stadswal, en niet te vergeten de Librije, het is allemaal prachtig. Daarbij blijft het ook nog een leuke/gezellige stad.
’s Middags op de fiets naar Epe.

3 april 1999. Mooie dag.
’s Morgens naar Zwolle. Een prachtige stad. In de indrukwekkende Sassenpoort, in 1406 van baksteen gebouwd en versierd met natuursteen, is nu het Rijksarchief gevestigd. Vanaf de Peperbus, in het centrum van Zwolle, heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over stad en omgeving. De kathedraal van Zwolle aan de Grote Markt is mooi. ’s Middags betrok het.

4 april 1999. Hele dag regen.
Lekker gelezen. Aan het eind van de middag de tent ingepakt en daarna een rondje gewandeld

5 april 1999.
Ondanks de voorspelling een redelijke dag. Naar Elspeet gefietst. Het toeristische dorp ligt in de buurt van Nunspeet en Uddel, op de noordelijke Veluwe. Het dorp wordt omringd door bos en heidevelden.Via vierhouten/Gortel weer terug naar de camping.
Om 16.30 uur naar huis.

26 april 1999.
Prachtig weer. Een zondag om in te lijsten. Ria/Hans/Boy/Meike komen op bezoek. Een hele gezellige dag. Wandelen, geiten, zon en weer lekker eten. Om 16.00 uur aan de inpak begonnen en om 18.30 uur weer lekker boven aan de oorlam.

Hattem

25 april 1999.
Het weer is wat minder. Hattem bezocht. Vader en zoon Voerman werden in de 19e eeuw bekende kunstschilders. In het streekmuseum, het Voermanhuis hangen werken van hen. Het Anton Pieckmuseum is gevestigd in een echt Anton Pieckhuis. Hattem is een oud vestingtadje aan de IJssel waar veel moois uit het verleden bewaard is gebleven. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt door de prachtige straatjes.
Daarna een beetje lezen en heerlijk gegeten. Het blijft bewolkt.

19 juni 1999, zaterdag, stralende dag.
Langs de Oude Rijn naar Bodegraven (30 km fietsen). De ligging van Bodegraven midden in het groene hart van de Randstad heeft al heel vroeg in de geschiedenis zijn stempel gedrukt op de bedrijvigheid van het dorp. Het dorp wordt niet voor niets een kaasdorp genoemd.
Vroeger was het inderdaad zo, dat de kaas (of beter gezegd, de veehouderijen met de bijbehorende kaasmakerijen) vrijwel de belangrijkste bron van inkomsten voor veel Bodegravers was. Toch is de kaasmakerij en kaasopslag nog steeds belangrijk. Bezienswaardig is het centrum met zijn gezellige winkeltjes. De kerken "steken er bovenuit". Ook op de Oude Rijn is altijd wel wat te zien. In Nieuwerbrug even gestopt om de tolbrug te bekijken.

20 juni 1999, zondag, sombere ochtend.
Om 10.00 uur brak de bui los. Eerst lekker lui in de caravan gezeten. Om 12.00 uur begon het een beetje vervelend te worden. Alles ingepakt en drijfnat vertrokken.

28 augustus 1999, zaterdag, stralende dag, heel klein beetje bewolkt 22°.
Boxtel ligt In het hart van de stedendriehoek Eindhoven, ‘s- Hertogenbosch en Tilburg.. Om de hoek liggen de dorpen Lennisheuvel en Liempde met het gehucht Kasteren. Een karakteristiek geheel. In het dorp is een aantal bezienswaardigheden zoals de Sint Petruskerk, Oertijdmuseum De Groene Poort, Eco-park De Kleine Aarde, Museum De Canonye en kasteel Stapelen.
Rondom de Sint Petruskerk staan enkele historische panden. Op de markt, naast het gemeentehuis, staat 't Hofje, het voormalige gasthuis van Magdalena Van der Stappen.

29 augustus 1999, zondag, mooi weer
In de middag weer op huis aan.

Schijndel

De weekenden in 1999.