Campings
01. Langres
02. St. Rémy
03. Attert
12 mei 1999
Om 09.45 uur onderweg naar Langres. Onderweg veel files. Om 17.45 uur aankomst op camping Municipal Navarre in Langres.
Langres
13 mei 1999
Om 08.00 uur vetrokken uit een nat Langres. Tot Lyon een voorspoedige reis. Daarna heel veel files. En …. Hoe verder we naar het zuiden kwamen, hoe heter het werd tot zelfs 32 graden.
Om 15.00 uur aankomst in St Remy.
Na het zwembad de voortent opgezet. St. Rémy is onze favoriete bestemming in de Provence. We komen er ook heel erg vaak. Het oude rustige centrum tref je een wereld van smalle straatjes, schaduwrijke pleintjes, fonteinen, oude poorten en platanen. Vincent Van Gogh is hier tijdens zijn verblijf erg productief geweest. Leuk is, dat op de plaats waar Van Gogh ooit een schilderij heeft geschilderd nu een reproductie van het betreffende schilderij is geplaatst. De opgravingen van Glanum, die samen 'Les Antiques' worden genoemd, en het klooster van Saint Paul de Mausole zijn een bezoek waard..
Port Grimaud

14 mei 1999, zonnige dag.
Na de lunch op de fiets via Eyragues en Maillane weer terug naar St Remy. In Eyraques staat het Giffie museum, met een collectie van de poetische en filosofische collectie van Suzanne Clairac. Eyraques heeft verschillende kapelletje. Het centrale plein is gezellig met fontein en kerk. In het dorp ook restanten van vestingwerken.
Frederic Mistral, de provencaalse dichter en zanger, leeft voort in het museum in Maillane, zijn geboorteplaats. Deze dichter, die al zijn werken in Maillane heeft geschreven werd in 1904 onderscheiden met de Nobel prijs van de literatuur.

Eyragues
15 mei 1999 Zonnige dag.
’s Middags weer gefietst Molleges, St Andiol. Het kasteel van Saint Andiol, gebouwd eind 14e, begin 15e eeuw is nu een sociaal cultureel centrum en herbergt o.a. de bibliotheek en de zaal waar alle feestelijke bijeenkomsten.
St Andiol

16 mei 1999 Zonnige dag
De markt in Isle bezocht. ’s Middags op de camping gebleven.

17 mei 1999 regen en regen.
’s Morgens door Arles gewandeld. Arles ligt aan de Rhône. Arles is ook bekend als woonplaats van Vincent van Gogh. Het pension aan het Place Lamartine en het 'Gele huis' zijn beide verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar het 'Café bij Nacht' (een schilderij van Vincent van Gogh) aan het Place du Forum is er nog steeds. Elk jaar heeft er ook nog een folkloristische traditie plaats die de mensen herinnert aan het gevecht tegen de Mistral. Bezienswaardigheden zijn Les Arènes (een van de grootste en best bewaarde Romeinse bouwwerken in de Provence), het Théâtre Antique en de Église St-Trophime.

18 mei 1999, dinsdag, zon en wind
Lekkere luie dag op de camping.

Arles
19 mei 1999, woensdag, bewolkt/regen/zon
Avignon bezocht. Avignon is prachtige. De ommuurde stad aan de Rhône dankt haar aantrekkingskracht niet alleen aan het paleis van de pausen; er hangt een sfeer van zuidelijke vrolijkheid en doet onmiddellijk denken aan het liedje: ‘Sur le Pont d’Avignon, on y danse…’. De brug in dit liedje, de Pont St-Bénézet, is een bezienswaardigheid. Andere bezienswaardigheden zijn de Place de l'Horloge en het Musée du Petit Palais.
Avignon stadspoort
Beaucaire kasteel
20 mei 1999, donderdag, bewolkt/regen
Op de fiets naar Beaucaire. Wind tegen dus beulen. Beaucaire is bekend door de drukbezochte markt. Deze markt wordt jaarlijks in juli in de arena van Beaucaire gehouden. De markt bestaat al zeven eeuwen en werd in 1217 ingesteld. Een andere bezienswaardigheid is het 11de-eeuwse slot, dat na een restauratie in de 13de eeuw door Richelieu werd verwoest. De ruines bevatten een driehoekige toren, hofjes en een Romaanse kapel. Bezienswaardig zijn ook de Chapelle St-Louis en het Hôtel de Ville.Terug als een speer. I.p.v.de "snelweg", de route d’Arles genomen.

21 mei 1999, vrijdag, regen/bewolkt/onweer/zon
L'Isle-sur-la-Sorgue is een leuk stadje gelegen aan de rivier de Sorgue. Die rivier dreef hier vroeger meer dan 70 watermolens aan waarvan er nu nog negen over zijn. Het plaatsje heeft brede lanen omzoomd met platanen. De steegjes in het centrum voeren allemaal naar de Église Notre-Dame-des-Anges uit de 17de eeuw.

22 mei 1999, zaterdag, mistral en wolken
Op de camping gebleven en ’s avonds uit eten.

23 mei 1999, zondag, mistral/half bewolkt
Om 7 uur opgestaan en om 8 uur vertrokken. Om 17.30 uur in Attert.

24 mei 1999, maandag, 2e pinksterdag.
Om 09.15 rustig naar huis. Aankomst 13.45.

Isle sur la Sorgue

Provence