7 april 2000, vrijdag, stralende dag.
Een lang weekeinde naar camping den Bergh in Boxtel. Om 09.30 uur vertrokken uit Amsterdam voor het eerste kampeerweekeinde van 2000. Het inpakken van de caravan ging heel voorspoedig. Om 11.30 uur aankomst op een “stille” of rustige camping in Boxtel. Voortent opgezet, geluncht en op de fiets naar het stadje om een restaurantje uit te zoeken voor zondag.

In het hart van de stedendriehoek Eindhoven, ‘s- Hertogenbosch en Tilburg ligt Boxtel. Om de hoek liggen de dorpen Lennisheuvel en Liempde met het gehucht Kasteren. Een karakteristiek geheel. In het dorp is een aantal bezienswaardigheden zoals de Sint Petruskerk, Oertijdmuseum De Groene Poort, Eco-park De Kleine Aarde, Museum De Canonye en kasteel Stapelen.
Rondom de Sint Petruskerk staan enkele historische panden. Op de markt, naast het gemeentehuis, staat 't Hofje, het voormalige gasthuis van Magdalena Van der Stappen.
In natuurgebied de Kampina je prachtig fietsen en wandelen in een afwisselend bos- en heidegebied.

’s Middags lekker in het zonnetje gezeten en nog een stuk gewandeld. Koude avond en nacht.

8 april 2000, zaterdag, nog een stralende dag.
Om 08.00!! uur opgestaan. De caravan slaapt zelfs goed. Na de boodschappen uitgebreid door Den Bosch gewandeld.

Een prachtige stad met heel veel historie. Den Bosch, een bisschopsstad, is erg bezienswaardig. Vooral de St.-Jan, oftewel de St.-Jan Evangelist is prachtig. Het is een in Gotische stijl gebouwde basiliek waar ook de bisschop zetelt. Het oudste bakstenen huis van Nederland staat ook in Den Bosch. De nog gedeeltijlijk in oorspronkelijke staat zijnde stadswallen zijn bijzonder. De zogenaamde Binnendieze is volledig gerestaureerd. Over dit riviertje kun je een rondvaart maken.

9 april 2000, zondag, mooi weer.
Een fietstochtje gemaakt in de richting van Best. Gelunched en lekker in het zonnetje gezeten (in de korte broek!) en een beetje geslapen. Aan het eind van de middag nog een stukje in Veghel gewandeld. Leuk (Bourgondisch) stadje. Vanavond uit eten

Vaassen 1

21 april 2000, paasweekeinde. Vrijdag, zonnige dag.
Rustig opgestaan en de caravan reisvaardig gemaakt. Om 12.15 uur aankomst in Vaassen op camping de Helfterkamp en om 13.30 uur gepakt en gezakt aan de middagboterham. ’s Middags in Apeldoorn gewandeld. Het leek wel zomer. De teevee geïnstalleerd voor de noodzakelijke avondtuk. De weersvoorspelling ziet er goed uit.

22 april 2000, zaterdag, regen.
Om 07.00 uur opgestaan en om 08.00 uur vertrokken. Mia ging werken.
's Middags de Cannenburgh bezocht. De Cannenburgh geldt al meer dan vier eeuwen als de voornaamste blikvanger van Vaassen. Het huis is in de 16e eeuw in opdracht van de beroemde veldheer Maarten van Rossum (1490-1555) gebouwd op de resten van een Middeleeuwse ruïne. Op een bankje naast de toegangsbrug houdt de bronzen versie van de geharnaste ridder nog altijd de wacht. Wanneer je de vertrekken van het oude edelmanshuis betreedt, bekruipt je het gevoel dat de oude kasteelheer je ieder moment persoonlijk kan komen verwelkomen. Zó levensecht is het kasteel ingericht. De collectie meubels, porselein en schilderijen verraden behalve een gevoel van huiselijkheid ook de welgesteldheid van de voormalige bewoners.
’s Middags knapte het weer een beetje op. Nu nog af en toe een bui.

23 april 2000, zondag. Regen/bewolking/mist.
De enige echte hele dag op de camping. Rustig opgestaan en een paasontbijt verorberd met warme broden en eieren.
Om 11.00 uur een korte tocht rond Gortel gemaakt. Na de lunch en de siësta nog een fietstocht naar de paasheuvel in Vierhouten gemaakt.
Thuis lekker gelezen tot het avondmaal.

24 april 2000, maandag, fris maar wel droog.
2e paasdag. Lekker uitgeslapen. Na een uitgebreid ontbijt een stuk gefietst. Wat gaat de tijd weer snel!! Eindelijk weer de blaadjes aan de bomen. Ze zijn nog wel heel pril, maar ….. Thuisgekomen, eerst lekker geluncht.

Lemele

5 mei 2000, vrijdag, stralende dag.
Mooiste dag tot nu toe van 2000. Zonnig en 24 graden op de plek waar zij zijn. Om 07.00 uur opgestaan. De caravan was om 08.30 uur al reisklaar. Na de afwas, violen, vertrokken naar Lemele. Voorspoedige reis door de polder naar Harderwijk. Via Ommen naar Lemele gereden. Deze weg kwam heel bekend voor!! Vorig jaar hadden we hier bijna een bekeuring.
Voor camping ’t Glint in Lemele, moeten we dwars door Lemele (whatever Lemele means!!). We werden op zijn Overijssels ontvangen: Stug maar rechtvaardig. We werden uitgenodigd om een plaatsje uit te zoeken.
Zoals altijd waren er veel mooie en leuke plekken. Het kiezen was moeilijk. Uiteindelijk viel de keuze op een plekje diep op of in het Glint. Plekje 7.
Na het opzetten van de voortent geluncht en nog even naar Ommen gefietst. IJsje gescoord (gezond met yoghurt) en rondgekeken. De winkels waren vanwege 5 mei gesloten. Na het eten nog een rondje van 10 km rond Lemele gewandeld. De omgeving is erg mooi!

6 mei 2000, zaterdag, stralende dag.
Zonnig 21 graden. Vroeg opgestaan om boodschappen te doen. Na De koffie op de fiets naar Ommen om te winkelen. Mia heeft schoenen gekocht en de langgezochte porte monnaie in de Wereldwinkel gevonden.
Om 13.30 uur kwamen Marjan en Klaas en de kinderen. Een geanimeerde middag gehad. Na het eten, de koffie en de afwas nog een rondje door Lemele. Het is nog steeds warm.

7 mei 2000, zondag, Prachtige dag
Het is zonnig en er staat een stevige wind. Na het ontbijt op de fiets naar Lemelerveld. Leuk dorpje met zelfs een paar terrassen, restaurantjes en een camping. Na een kop koffie in de zon de camping bezocht. Is een kandidaat. Th
uis geluncht en lekker in de zon gezeten. ´s Middags nog in de omgeving gefietst. Den Ham, Ommen en Lemele. De natuur is hier prachtig. Het weer betrekt wat. Al met al is het een heerlijk weekend maar wat gaat het weer snel voorbij.

Vaassen 2


Donderdag 12 oktober 2000. Wisselend.
Het laatste weekend. Het was deze week echt herfst in Nederland. Zouden we wel of zouden we niet gaan. Toch maar wel want per slot van rekening zijn we die-hard’s. Om 15.30 uur aankomst in Vaassen. We logeren op camping de Helfterkamp. Het is hier toch wel apart. Goede weersvooruitzichten.

Vrijdag 13 oktober 2000. Eerst bewolkt, daarna zon 15°.
Heerlijke temperatuur (relativerend!). Het oude concept: lekker uitslapen, ontbijten, PV). Na de boodschappen via een omweggetje naar Epe!

De terugweg ging ook weer door een paradijsje. Allemaal fietspaden. Na de lunch Apeldoorn bezocht. Via het centrum naar Paleis het Loo gewandeld. Het Loo is de voormalige zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het Loo doet sinds 1984 dienst als museum. De gevarieerde inrichting van de vertrekken maakt de bezoeker deelgenoot van meer dan drie eeuwen bewoning door de Oranjedynastie. De barokke tuinen met hun waterwerken en sierlijk belijnde bloemperken komen zo uit de zeventiende eeuw.

Zaterdag 14 oktober 2000. Eerst bewolkt en mist. Later zon 14°.
Uitgeslapen, ontbeten, boodschappen en daarna naar Deventer om te shoppen. Mia heeft weer veel schoenen gepast: ze gingen zelfs helemaal niet meer uit. Na de lunch in de caravan de krant gelezen. Op de fiets naar Elspeet, Uddel, Apeldoorn, Vaassen. Moe maar voldaan weer thuis voor de oorlam!

Zondag 15 oktober.
De ècht laatste nacht/dag in de caravan. Opgeruimd en na de lunch weer naar huis.

Breukelen parkeerplaats
Boxtel hofje
Vaassen Cannenburgh
Vaassen NH Kerk
Lemele
Ommen
Vaassen
Vaassen standbeeld van WIllem
10 april 2000, maandag, zonnige dag.
Het eten was gisteravond heerlijk. Nog een zonnige dag. ’s Morgens gefietst. Na de lunch met inpakken begonnen. Het is nog even wennen. Alles moet zijn plaats nog een beetje vinden. Om een uur of drie weer naar Amsterdam vertrokken.
Bij aankomst het motortje gebruikt. Ging uitstekend!

De weekenden in 2000

Boxtel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.