Vaassen (1)

16 maart 2001 bewolkt 8° (maand 35).
Eerste weekend 2001. Een wat kille bewolkte dag. Om 10.30 uur in Vaassen. We logeren op camping de Helfterkamp. Geïnstalleerd en ’s middags de “Speuld-route” gefietst. ’s Avonds werd het wel heel erg koud.

17 maart 2001. Zaterdag. 4°, koud en nat.
Het is niet aangenaam en zeker niet conform de voorspellingen (gemaakte weersafspraken!!). Het is in Nederland heel moeilijk om weer te voorspellen. ’s Morgens boodschappen + Epe. ’s Middags naar het Kröller Möller museum. Prachtige collectie. Veel van Gogh, Charley Toorop en andere impressionisten. Daarna lekker in de caravan met de gaskachel èn de electrische kachel en de borrel en de hapjes en …. zelfs in de kou is kamperen leuk.

18 maart 2001. Zondag 4°, koud en nat.
Tot 10.00 uur uitgeslapen. Opgestaan, gaskachel aangezet en een kopje thee. Na het corvee een uur in de omgeving gewandeld. Na de lunch ingepakt en rond 14.30 uur vertrokken.

Ruurlo

13 april 2001. Vrijdag. 8 graden en koud.
Om 12.00 uur aankomst op camping Tamaring in Ruurlo. Om 13.30 uur stond de boel op (incl. voortent). Hierna aan de lunch. Het is koud. 's Middag naar Obelink in Winterswijk (daar is het tenminste warm).

14 april 2001. Zaterdag. Zonnig en koud 8 graden.
Het weer is niet veel. Wel zonnig maar een schrale wind. ’s Morgens een stukje van de graafschaproute gefietst. Onderweg boodschappen. Na de lunch en siesta naar Doetinchem. Tijdens de afwas viel spontaan de kraan van zijn houdertje.

15 april 2001. Zondag. Nat en fris 9 graden.
Luie dag. ’s Morgens gewandeld. ’s Middags een ritje met de auto. ’s Avonds uit eten.

16 april 2001. Maandag. Regenachtig en koud.
Rustigaan ingepakt en om 10.30 uur naar Amsterdam vertrokken. Voorspoedige reis gehad.

Limburg

20 april 2001. Vrijdag. Nog steeds koud en nat.
Ingepakt en om een uur of negen vertrokken naar Limburg. Camping Gronselenput in Wijlre was de bedoeling. Een korte inspectie bracht ons er toe de caravan te keren en door te reizen naar camping de Rozenhof in Epen. Ook hier was het kommer en kwel. Kleine plekken, nattigheid. Ook hier vertrokken en naar camping de Dousberg in Maastricht gereden. Hier een leuke plek gevonden. Het is een mooie camping aan de buitenkant van de stad.

21 april 2001. Zaterdag. Minder koud en zonnig.
’s Morgens, na de boodschappen, door Maastricht gewandeld. Zelfs nog koffie gedronken op een terras aan het Vrijthof. Na lunch/siesta Eijsden bezocht. Eijsden is een bijzonder fraai kasteel. Het is opgetrokken in de Maaslandse renaissancestijl. Een kenmerk daarvan is de combinatie van rode bakstenen en de hardstenen banden, die de gevels een levendige expressie geven. Ook de vensters zijn in hardsteen uitgevoerd. Het park is vrij toegankelijk, je kunt hier heerlijk wandelen.

22 april 2001. Zondag. Droog, af en toe zon.
Toen we opstonden stond de zon al heel erg te schijnen. Een verademing vergeleken bij de vorige dagen.
Na het ontbijt de Maasdalroute gefietst. Deze route voert voor een groot deel langs de Maas en de Geul. Er staan weer wat beesten in de wei!. In Bunde (bij Meerssen) uitgebreid op het terras gezeten. Na lunch/siesta gewandeld in Maastricht. Op het Vrijthof een terrasje gepakt.

23 april 2001. Maandag. Bewolkt 15 graden.
Na de meer dan gebruikelijk boodschappen de Savelsche Bossenroute gewandeld. Genoten van de prachtige uitzichten. Het Limburgse land is prachtig. 's Middags met het boemeltje naar Heerlen. Heerlen vonden wij een naargeestige stad.

24 april 2001. Dinsdag. Half bewolkt 17 graden.
Door het Buunderbos gewandeld (er stonden hier wel heel veel “gele paaltjes”). Daarna Elslo bezocht. Een heel mooi dorpje. ’s Middags in Maastricht gewandeld.

25 april 2001. Woensdag. Regen, veel regen.
Om 10.00 uur uit Maastricht vertrokken naar de 2e bestemming op de ze reis: camping 't Veerhuys in Blitterswijck. Mooie camping met een restaurant: “Tante Jet”. We staan aan de oever van de Maas. Gelijk maar weer de voortent opgezet en de rest van het corvee uitgevoerd. Na de boodschappen door landelijk gebied naar Well gefietst.

26 april 2001. Donderdag. Af en toe een bui 14 graden.
’s Morgens Helmond (incl. een lunch) bezocht. Helmond heeft mooie gebouwen, karakteristieke geveltjes en pittoreske straatjes. Ook heeft Helmond een aantal bezienswaardigheden uit het meer recente verleden. Het Kasteel (met museum) en de Paalwoningen vonden wij bijzonder.
’s Avonds uit eten bij “Tante Jet”.

27 april 2001. Vrijdag. Regen 14 graden.
Op de fiets naar Arcen om de kasteeltuinen te bezoeken.
Het Kasteel van Arcen stamt uit de 17e eeuw en is gebouwd in opdracht van de Hertogen van Gelre. Het huidige kasteel werd gebouwd op de restanten van het vorige Kasteel dat op haar beurt weer werd gebouwd op de restanten van het eerste Kasteel 'Huys den Kamp'.

28 april 2001. Zaterdag. Eerst regen, later zon.
’s Middags met de trein naar Roermond.Mooie stad. De historische binnenstad van Roermond heeft leuke kleinschalige winkeltjes. Bezienswaardig vonden wij de St. Christoffel kathedraal.

29 april 2001. Zondag. Af en toe regen.
’s Morgens de voortent droog ingepakt en de caravan van binnen schoongemaakt. Na lunch/siesta een fietstochtje Tienray/Broekhuizen/Blitterswijck gemaakt.

30 april 2001. Maandag.
Om 10.00 uur uit Blitterswijck vertrokken. Aankomst Amsterdam 14.00 uur.

Schoorl

18 mei 2001. Vrijdag. Bewolkt en droog 15 graden.
Laat met de nieuwe Volvo naar camping het Langeveld in Schoorl vertrokken.
Na lunch/siesta in Schoorl boodschappen gedaan. Er zijn leuke winkeltjes en veel restaurantjes.

19 mei 2001. Zaterdag. Droog en af en toe zon. 15 graden.
's Middags naar Bergen gefietst.

20 mei 2001. Zondag.
Weer naar huis. De auto heeft kilometerstand 120.

Gendt

24 mei 2001. Donderdag. Stralend weer.
Om 09.00 uur vertrokken naar camping Waalstrand in Gendt. Om 11.00 uur aan. De camping ligt langgerekt langs de Waal. Aanrijden moet met beleid. Juist door het mooie weer zijn er veel fietsers/parkeerders voor een tractatie op het terrras, dat aan de ingang van de camping ligt.
Na lunch/siesta op de fiets de omgeving verkend.

25 mei 2001. Vrijdag. Prachtig weer 25 graden.
Vroeg opgestaan om nog even te kunnen douchen. ’s Middags op de fiets naar Nijmegen. Al met al toch nog bijna 40 kilometers. Daarna lang uitgerust.

26 mei 2001. Zaterdag. Nog een mooie dag. 25 graden.
Na de boodschappen/siesta/lunch/enz. de Ooi-route gefietst.

27 mei 2001. Zondag. Regenachtig, later droog.
Vroeg opgestaan. Na het ontbijt dachten we dat er bladeren op de voortent vielen. Dat was dus regen!! Toch nog wat gefietst en om 15.00 uur naar huis.

Ede

1 juni 2001. Vrijdag. Bewolkt, 15 graden. Maand 32.
Om 11.00 uur aankomst op camping Zuid Ginkel in Ede. Mooie plek. Het weer laat het dit pinksterweekeinde wat afweten (koud en nat en veel wind!). ’s Middag op de fiets naar Ede.

2 juni 2001. Zaterdag. Regen en wind, 12 graden.
Hele slechte dag. Veel wind en heel veel regen. Vroeg opgestaan want Mia moest aan het werk. Bijtijds in Amsterdam. Ma bezocht en nog even naar de makro geweest. ’s Middags rust en nog een beetje werken.

3 juni 2001. Zondag. Gure dag. Regen en storm, 12 graden.
De tent staat lekker te schudden. Het is vandaag een mooie novemberdag. Om de haverklap stort er wel een bui uit “de hemel”. Na de lunch naar Oudehands Dierenpark.

4 juni 2001. Maandag.
In de middag, na een fikse fietstocht over de Ginkelse Heide naar huis vertrokken. Voorspoedige reis.

Vaassen (2)

17 augustus 2001. Vrijdag. Mooi weer.
Lang weekend naar Vaassen met Kelly, de logeerhond. Om 10.30 uur aankomst op de Helfterkamp. Een plekje gekregen op een wel heel kinderrijk veldje. De hele dag op de camping geweest. ’s Avonds de nieuwe BBQ getest. Hij smaakte wel.

18 augustus 2001. Zaterdag. Redelijk weer.
Het veldje waar we op staan is getransformeerd van “heel jong” tot “redelijk grijs”.
NDiep in de middag nog even naar Apeldoorn gefietst.

19 augustus 2001. Zondag.
Weer naar huis.

Vaassen (3)

1 september 2001. Zaterdag. Bewolkt en regen.
Een welverdiend lang weekend.
Oorspronkelijk zouden we naar Schoorl gaan. Het weer was daar niet goed genoeg voor. Daarom naar de bossen op de Veluwe. Rustig naar Vaassen gereden, we logeren op camping de Helfterkamp. Na de lunch de luifel opgehangen. Op de fiets naar Epe.

2 september 2001 Zondag, bewolkt.
Uitgebreid ontbeten. Na de lunch een fietstocht over de hei bij Vierhouten gemaakt. De hei staat volop in bloei.

3 september 2001. Maandag, de hele dag regen.
’s Morgens met de auto boodschappen gedaan. Na de lunch naar Deventer, gezellig in het stadje gewandeld. Op een droog moment de luifel ingepakt.

4 september 2001. Dinsdag.
Weer naar huis.

Vaassen Dorpsstraat
Ruurlo kasteel
Ruurlo natuur
Maastricht stadspark
Heerlen Kasteel
Blitterswijck Veerhuys
Arcen Kasteeltuinen
Roermond Kathedraal
Schoorl strand
Ede centrum
Ginkelse heide
Vaassen Cannenburch
Vaassen

De weekenden