12 april 2002. Vrijdag, half bewolkt, 14°.
1e dag van de voorjaarsvakantie. Om 10.00 uur vertrokken Attert. Aankomt om 16.00 uur. Na de installatie in Martelange getankt en even in Arlon gewandeld. Arlon is de hoofdstad van de provincie Luxemburg. De oude stad is gebouwd op een heuvel die door de inwoners “knipchen” wordt genoemd. Tijdens de Romeinse overheersing was Aarlen een belangrijke plaats aan de weg van Reims naar Trier. Er bestaan nog overblijfselen uit het Romeinse tijdperk. Vanaf het uitzichtpunt van de Église Saint Donat, die boen op de heuvel staat, heb je een prachtig uitzicht op de leien daken van de stad en de église St. Donat.

13 april 2002. Zaterdag, motregen, 10°.
Vroeg uit Attert vertrokken. Om 16.00 uur aankomst in op camping les Nations in Auberive. Installeren, boodschappen en zitten. Morgen naar Fréjus.

14 april 2002. Zondag. Frisse wind, 17°.
Om 09.00 uur uit Auberive vertrokken. De camping in Fréjus was heel snel gevonden, de beheerder niet. Deze mijnheer hanteert strakke openingstijden: “dus weg bij de slagboom” en achteruit de weg terug. De beschrijving van de plekken op de camping kwam niet overeen met de werkelijkheid van de waarneming. We waren er snel uit. Nog verder achteruit en naar Les Issambres camping “Au paradis des campeurs”.
Om 17.00 uur stond alles (inclusief voortent) op zijn plek en konden we thee, in het zonnetje, drinken.

Brood halen in Roussillon

15 april 2002. Maandag, bewolkt en zonnig, 17°.
Na de boodschappen, trok de lucht open. Heerlijk achter de caravan gezeten en na de lunch zelfs naar het strand geweest. Toen trok het weer dicht. Nog even naar St Aygulf gefietst.

16 april 2002. Dinsdag, zon en onweer 18°.
De dag begon heel mooi, volop zon. Naar St. Aygulf voor de boodschappen. Dinsdag is daar de marktdag, dus ……
Om 14.30 uur betrok de lucht en heeft het tot 18.30 uur geonweerd.
St. Aygulf ligt aan zee. Het heeft wat rotsachtige strandjes. Het centrum heeft een groot plein (waar ook de markt staat). Veel bezienswaardig is hier niet.

Les Issambres fietspad
Roquebrune sur Argens
17 april 2002. Woensdag, zonnig, 19°.
’s Morgens op de fiets naar Roquebrune. Roquebrune-sur-Argens is een middeleeuws dorpje ontstaan rond de 11de eeuw. Het is bekend van de prachtige Rocher de Roquebrune. Vanaf de doorgaande weg loopt er een autovrije straat naar centrum bovenop de berg. Hier staat o.m. de kerk St. Michel. Daaromheen prachtige terrassen onder arcaden. Naar beneden smalle stegen met poortjes. Er wordt veel kuntnijverheid bedreven.Om 13.00 uur terug. Het was een hele trap. Na het “prettige” corvee nog even naar Les Issambres gefietst om bloemen te plukken. Helaas geen bloemen aangetroffen.
Bormes les Mimosas
18 april 2002. Donderdag, zonnig, 19°.
Weer een prachtige dag. ’s Morgens naar Bormes les Mimosas. Bormes-les-Mimosas is een mooi middeleeuws dorpje en is bekend vanwege zijn mimosabossen. De Place du Château biedt uitzicht op Le Lavandou en de Îles d'Hyères. De Église St-Trophime uit de 18de eeuw heeft een fraaie zonnewijzer boven de poort van de parochiekerk. De zonnewijzer verwijst naar het onvergankelijke met de tekst 'Van het uur van de dag tot het uur van God'. In de opgeknapte straatjes zijn veel toeristische winkels.
19 april 2002. Vrijdag, zonnig en een wolkje 19°.
’s Morgens met de auto naar de grote markt in Ste. Maxime. De badplaats Sainte-Maxime wordt het hele jaar door druk bezocht. Sainte-Maxime is een typische badplaats aan de Riviera. Je vindt er een met platanen omzoomde boulevard waaraan bars, restaurants en nachtclubs liggen. Andere trekpleisters zijn de haven, een vijftal stranden en het casino. Sainte-Maxime heeft mooie groene parken.
Ste Maxime
20 april 2002. Zaterdag, zonnig, 19°.
Rustige dag. Na de boodschappen even naar Grimaud gereden. Grimaud is een sfeervol en levendig dorpje aan de Golf van St. Tropez. Het ligt aan de Cote d' Azur, tussen Sainte Maxime en Saint Tropez. Het middeleeuwse Grimaud heeft een aantal historisch gebouwen en een Romaanse kerk die een bezoek waard zijn. Grimaud ligt tegen een heuvel. Op het hoogste punt staat een ruïne. ´s Avonds is de ruïne van Grimaud mooi verlicht en goed te zien. Vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht over de baai van Saint Tropez. Daarna nog even op bezoek bij een bekende camping in Port Grimad.
Camping les Prairies de la Mer is weer eens grondig onderhanden genomen. Veel sta-caravans zijn er aan het strand, voor de verhuur, bijgeplaatst.
Grimaud ruïne

21 april 2002. Zondag, zon en wolken 22°.
Langs de Corniche de l’Esterel naar Anthéor en Cannes gereden. In St. Paul de Vence geluncht. In Saint-Paul-de-Vence zit La Combe d'Or, een van de beroemdste en sfeervolste restaurants in de Provence. Hier heb je nog steeds een grote kans om beroemdheden tegen het lijf te lopen. Bekende schilders, zoals Picasso, Miró en Matisse, betaalden er vroeger hun maaltijd in natura. Deze schilderijen hangen er nog steeds aan de muur. Saint-Paul-de-Vence is in de jaren 20 o.a. ontdekt door de Franse schilder Bonnard en de Italiaanse kunstenaar Modigliani. Sinds die tijd is het stadje populair bij beroemdheden en de rijken der aarde. Foto's van beroemde bezoekers zoals Catherine Deneuve, Greta Garbo en Sophia Loren hangen in het plaatselijke museum. In het Musée d'Histoire Locale de St-Paul kun je kennis maken met de geschiedenis van deze stad.

22 april 2002. Maandag, prachtig weer, 25°.
Rustige dag. Klein stukje op de fiets en de hele middag aan het strand.

23 april 2002. Dinsdag, prachtig weer, 23°.
’s Morgens op de fiets naar Ste. Maxime. Door het stadje gewandeld en bij Le Tonneau aan de jachthaven geluncht.

St. Paul de Vence
24 april 2002. Woensdag, bewolkt en af en toe zon, 25°.
Met de auto naar Cogolin. Cogolin is de pijpen- en wandtapijtenstad. De pijpen worden gemaakt van het bruyere-hout, dat in het Maures-gebergte wordt gewonnen. Het aantal fabriekjes wordt wel minder. In het centrum is een gezellig plein met de Église St. Saveur.
Cogolin St. Saveur
Fréjus kathedraal
25 april 2002. Donderdag, bewolkt/zon en wind.
’s Morgens naar Fréjus/St. Raphael. Fréjus ligt in een vlakte tussen het Massif des Maures en het Esterel-gebergte op een rotsplateau. Ruïnes uit de Romeinse tijd, waaronder de oudste arena van Gallië, 113 meter lang en 85 meter breed, dus iets kleiner dan die van Nîmes of Arles, een oude Romeinse stadspoort, resten van een theater en een aquaduct. De ooit versterkte bisschopsstad heeft een kathedraal, een kloostergang en een bisschoppelijk paleis. Verreweg het oudste gebouw is het baptisterium uit de 4de/5de-eeuw, een vierkante doopkapel met zijden van 11 meter, voor de kathedraal.

26 april 2002. Vrijdag, bewolkt, wind en af en toe een zonnetje, 22°.
De laatste dag in St. Aygulf. Na de boodschappen, nog even op de fiets naar St Maxime. ’s Middags strand.

27 april 2002. Zaterdag, fris en half bewolkt, 15°..
Met de mistral op de kop uit Les Issambres vertrokken. Hij woei stevig. Onderweg 1 x extra getankt …..
Om 17.15 uur in Montigny le Roi. Het was behoorlijk druk op de camping..

28 april 2002. Zondag, kil en koud.
Om 08.30 uur uit Montigny le Roi vertrokken. In België was het 8 graden celcius. Geen enkele aanleiding dus om een extra dagje aan de vakantie te koppelen. Om 16.45 uur aankomst in Amsterdam.

Montigny le Roi
Campings:
01. Attert
02. Auberive
03. Les Issambres
04. Montigny le Roi

Côte d'Azur