Donderdag 20-3-2003, kille heldere dag 10°.
Om 15.30 uur vertrokken naar Vaassen voor de traditionele opening van het seizoen. We logeren op camping de Helferkamp. Aankomst om 16.30 uur. Er stonden onderweg nogal wat files. De dag wordt wat beïnvloed door het uitbreken van de oorlog in Irak. Franse kaas gegeten. Het was een koude nacht.

Vrijdag 21-3-2003. Kille winderige dag 9°.
Het is lente maar dat is aan de temperatuur absoluut niet te merken. Het is heel koud. ´s Morgens rondgefietst.

´s Middags met de auto naar Deventer. Deventer is bekend van het Historisch Museum en het nationaal bekende Speelgoedmuseum Deventer.
Verdere bezienswaardigheden zijn: de Lebuïnuskerk, de toren van de Grote Kerk, het prachtige historische stadhuiscomplex, het Bergkwartier, het Noordenbergkwartier, de Broederenkerk, het Etty Hillesum Centrum, het Vogeleiland, enzovoort.
En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en zijn omgeving aan de rivier.
Met het voetveer ben je zo aan de overkant (natuurgebied en makkelijk parkeren).

De laatste dertig jaar heeft Deventer veel gedaan aan het herstel en behoud van de historische binnenstad. Het oude stratenpatroon is nagenoeg nog geheel intact. Honderden monumenten zijn gerestaureerd en voorzien van nieuwe snijramen of gevelstenen.
Gaande de middag knapte het op en ging de zon lekker schijnen.

Zaterdag 22-3-2003. Hele zonnige dag 10°.
Bij het opstaan scheen de zon voluit. Na een lekker ontb”ei”tje op de fiets naar Epe. Daar lekker in de zon wat rondgewandeld. Terug met wind tegen. ´s Middags in de zon en aan het eind van de dag nog een prachtig wandeling door de bossen gemaakt.

Zondag 23-3-2003. Heel zonnig 15°.
Uitgeslapen en na het ontbijt de “cannenburgh”-route gefietst (eindelijk na 7 jaar!). Mooie tocht langs rustige weggetjes. De Route behandelt de geschiedenis van het gebied tussen Apeldoorn en Epe. Je komt langs de Museumboerderij 'Hagedoorns Plaats' en het vroegere station van Epe. Het kasteel Cannenburgh ligt om de hoek. ´s Middags op de camping in het zonnetje. Daarna het onvermijdelijke inpakken. Om 16.00 uur naar Amsterdam.

Vaassen Helfterkamp
Deventer uitzicht
Deventer
Epe centrum

Vaassen