Lunteren.

Lunteren camping de Rimboe
Maandag 27-3-2006. Hagelbuien, 16°.
Om 12.00 uur met de nieuwe caravan uit Amsterdam vertrokken. Onderweg een broodje gegeten. om 14.30 uur aan op camping de Rimboe in Lunteren. Na het installeren en de wandeling met Beer een begin gemaakt met het opzetten van de voortent. Na veel moeite stond het ding om 19.00 uur. Het werd toen hoog tijd de inwendige mens.
De kerk in Lunteren
Dinsdag 28-3-2006. Half bewolkt, 14°.
De voortent verder opgebouwd. Daarna met Beer naar het dorp om een broodje. ´s Middags Barneveld bezocht. Barneveld en zijn toren kregen vooral bekendheid door de heldensprong van Jan van Schaffelaar in 1482. Op 16 juli van dat jaar vond er een treffen plaats tussen de Geldersen en de Utrechtenaren. Een ruiterij onder leiding van Jan van Domselaar - door zijn huwelijk Van Schaffelaar genoemd - verschanste zich in de toren. De belegeraars verzekerden de ruiters vrije aftocht mits de aanvoerder zich overgaf.

Woensdag 29-3-2006. Half bewolkt, 12°.
's Morgens wolken en af en toe een waterig zonnetje. Douchen is op deze camping een uitdaging: doet ie het of doet ie het niet! Na het corvee met de Beer naar het "middelpunt van Nederland" gewandeld. Een grote zwerfkei op de Lindeboomsberg in het Lunterse bos geeft het midden van Nederland aan. Een eeuw geleden kwam een notaris op het idee om dit punt als het Middelpunt van Nederland te betitelen. Of het ook daadwerkelijk het middelpunt is, daar is niet iedereen het over eens. Het verhaal gaat dat de notaris de punt van de passer op de kaart van Nederland op Lunteren had gezet en toen zag dat Lunteren mooi in het midden lag. Er staan nog twee stenen. Het zijn grote
puntige zwerfkeien die net als vroeger op deze plaats zijn neergezet. Eeuwen geleden stonden er op deze plek al van die grote keien. Men denkt dat deze stenen als zonnewijzers dienst deden. Eén kei wijst naar waar de zon opkomt op de kortste dag van het jaar en een andere naar waar de zon op de langste dag opkomt. En dat was handig voor de boeren want zo wisten ze bijvoorbeeld dat het tijd was om te gaan zaaien en wanneer ze moesten gaan oogsten.

Middelpunt van Nederland

Zaterdag 1-4-2006. Eerst regen, later wolken-zon, 12°.
's Morgens het vaste programma:hond, boodschappen, hond. Daarna een uitstapje naar Ede.

Zondag 2-4-2006. Eerst regen, later wolken-zon, 13°.
Rustig opgestaan. Het meeste ingepakt voordat de buiten echt begonnen. Het werd echt nat. Toch nog een mooie wandeling met de Beer gemaakt. Om 14.00 thuis en gelijk aan het Corvee.

Ja, ja ......
De Beer houdt van plassen
Barneveld Oude Kerk met Jan van Schaffelaar
Donderdag 30-3-2006. Bewolkt, 14°.
Na een regenachtige nacht, knapte het weer in de loop van de ochtend een beetje op. Te voet naar Lunteren voor de boodschappen, daarna een ferme boswandeling met Beer gemaakt. De kleurkeuze van het grondzeil was eigenlijk niet best: lichtgrijs en inmiddels donkerbruin van de modder. Het grondzeil uit de voortent gehaald en gereinigd. 's Middags naar Veenendaal. Een levendige stad. De weg naar en van het centrum is erg druk.
Vrijdag 31-3-2006. Regen, wolken en zon, 12°.
Na de lunch de voortent vervangen voor het "luifeltje". Nog een rondje met de Beer om Lunteren gefietst. Het wordt drukker op de camping.