Zondag 1-9-2013. Wolken en wind, 18°.
Vandaag weer op reis. Het is de bedoeling dat we een stukje najaar in het Brabantse land gaan doorbrengen. Bijtijds uit Amsterdam vertrokken. Na een rustige reis zijn we rond de middag gearriveerd op camping de Somerense Vennen in Lierop-Someren. Vriendelijke ontvangst en een mooi plekje opgezocht.
’s Middags de boel geïnstalleerd en daarna met onze Berin, door de bossen, naar het Beuven. Het ligt op de Strabrechtse en Lieropse heide in een prachtig bos. Het Beuven is het grootste ven van Europa. Voor onze Beer maakt dat allemaal niet zoveel uit, zij zwemt hier gewoon graag.
Camping de Somerense Vennen
Beertje in haar element.

Maandag 2-9-2013. Wolken en wind, 19°.
's Morgens op de fiets naar Someren voor de boodschappen. Someren is een levendig stadje op fietsafstand van de camping. De lokale middenstand voldoet ruimschoots aan onze behoefte. Vooral het brood is een fietstocht meer dan waard.
Vanmiddag over de Strabrechtse Heide gewandeld. Dit is een prachtig natuurgebied in de achtertuin van de camping. Heidevelden, kleine bosjes, vennen en stuifzanden wisselen elkaar af. De heide is nu paars en boven de vennen wemelt het van de libellen. Onderweg staan ook veel lijsterbesstruiken in volle bloei.

De heide bloeit.
Lijsterbessen kleuren.

Dinsdag 3-9-2013. Wolken af en toe zon, 23°.
Vanochtend op de fiets langs de knooppunten. Beer ging weer graag in haar kar. Via Lierop (uitzonderlijk grote kerk met een majestueuze koepel. Er tegenover ligt een langgevelboerderij waarin Herbergh de Coeckepanne is gevestigd), Boomen (buurtschap met prachtige langgevelboerderijen), Oostappen (van het kampeerimperium) en Ommel (kleinste kerkdorp met een relikwie van en een jaarlijkse bedevaart) langs Asten weer naar Someren. Onderweg genoten van het prachtige landschap.

's Middags het campingleven b(g)eleefd.

Boomen: Langgevelboerderij
Bramen
Woensdag 4-9-2013. Zon. 25°.
Vandaag op de fiets naar Mierlo. In de omgeving van dit aantrekkelijke dorpje liggen nog talrijke oude boerderijen. Zo nu en dan kom je ook een kapelletje tegen. Van uit de verte zie je de Molen en de kerk al opdoemen. De fietsen in het centrum neergezet en door het dorpje gewandeld.
Het voormalige gemeentehuis, tegenwoordig Gemeentemuseum, is een wit gebouw met een groot bordes en sierlijke torentjes. In het centrum staat een molen, de standerdkorenmolen. De molen wordt door vrijwilligers draaiende gehouden. Ook het Oude Raadhuis vonden wij het bekijken meer dan waard. Het is gebouwd in 1806. Oorspronkelijk werden hier ook de veldwachterskamer, het cachot en de brandspuit ondergebracht. Op de terugweg nog even gestopt bij de plek waar ooit het kasteel van Mierlo heeft gestaan. Er rest nu een glazen plaquette van een berucht verleden. Het was een hoog kasteel met zware muren en een dikke toren. Tot 1797 heeft het gebouw dienst gedaan als kasteel. Na 1648 werd er nog maar weinig onderhoud aan gepleegd. Rond 1800 stortte het gebouw in onder zijn eigen gewicht.
Mierlo: kapel ter ere behouden thuiskomst strijders
Mierlo: Standerdkorenmolen
Donderdag 5-9-2013. Zon. 32°.
Vanwege de warmte vanochtend vroeg op de fiets. Langs de knooppunten over de Stabrechtse heide richting Heeze. Er wordt op de heide op dit moment hard gewerkt (ondermeer rooien van bomen) omdat de natte heide in het natuurgebied dreigt te verdwijnen. Voor Heeze ligt het gehucht Strabrecht. Hier staan prachtige huizen (een soort Wassenaar). Verder gereden door het Hubertusbos. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over het kasteel van Heeze. Vervolgens nog een rondje om Someren en weer naar de camping.
’s Middags van de rust genoten.
Kleine Dommel op de Strabrechtse heide
Bruggetje over de slotgracht van Kasteel Heeze
Vrijdag 6-9-2013. Zon en wolken 30°.
Wederom op de fiets. Nu naar de Peel. De Peel is een grotendeels verdwenen hoogveengebied op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg. Eeuwenlang werd er in de Peel, op bescheiden schaal, turf gewonnen door de aanwonende boeren, deels voor eigen gebruik als brandstof, en deels voor de verkoop. De natuur is ook hier prachtig.
Onderweg gestopt in Heusden. Het dorpje heeft een prachtig plein met veel terrassen. Aan het plein ligt ook de kerk, de botanische tuin en het “oude schootlje”. De school is een gebouw dat tot 1946 werd gebruikt als dienstwoning van het schoolhoofd. Daarna namen de dochters van onze lieve vrouw van Heusden het in gebruik als klooster. De botanische tuin wordt omsloten door de kerk en het kerkhof. De tuin is een rustpuntje.

Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heusden: Kerk vanuit de botanische tuin
Heusden: Schooltje
Zaterdag 7-9-2013. Regenachtig 18°.
Vandaag een regenachtige dag. Tussen de buien door weer langs de knooppunten gefietst. Op de Strabrechtse Heide gestopt bij de Hoenderboompaal. De Hoenderboom is van groot historisch belang omdat hier vanouds de gemeenten Heeze, Maarheeze, Someren, Lierop, en Mierlo bij elkaar kwamen. Door gemeentelijke herindelingen is dit aantal teruggelopen tot twee, te weten Heeze-Leende en Someren. De Hoenderboompaal is een kopie van de grenspaal die hier vroeger stond. Iets verderop ligt het Grafven waar in 1595 naar verluidt een aantal vrouwen werden vermoord die beschuldigd waren van hekserij.
Hoenderboompaal op de Strabrechtse Heide
Zondag 8-9-2013. Eerst regen later zon 18°.
De hele nacht heeft het geregend, ook de dag begon regenachtig. Met de auto naar Nederweert gereden om te gaan wandelen in het natuurgebied van de Peel. De auto bij het bezoekerscentrum geparkeerd en gekozen voor de rode wandeling. De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Nu is het een vogelrijk natuurgebied. Het is een van de weinig restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Bij de boerderij aan het begin van de route is een prachtige kruiden- en vlindertuin aangelegd. Het doet authentiek aan. Onderweg loop je via vlonders door het moerasachtige landschap. Onderweg genoten van prachtige uitzichten. De bank met vogelsculpturen vonden wij bijzonder.
Groote Peel: landschap
Groote Peel: sculpturenbank
Maandag 9-9-2013. Half bewolkt, 17°.
Vandaag weer op de fiets. Langs de knooppunten naar de uithoeken van Someren. Onderweg weer van alle mooie plaatjes genoten. In Someren-Eind even gestopt. Someren-Eind ligt vlak bij de Zuid-Willemsvaart, niet ver van Sluis 12. Het woord 'eind' komt vaker voor in Brabant en betekent 'de laatste hoeve van'. Hierna terug naar de camping via de stille kant van de Zuid-Willemsvaart. Onderweg moesten we plaatsmaken voor een kudde schapen. Nadat ze gepasseerd waren zag de weg er heel anders uit.
’s Middags weer van het rustige campingleven genoten.
Landschap
Schaapskudde
Dinsdag 10-9-2013. Half bewolkt, 17°.
De weersvoorspelling is niet best: wind en regen. We gaan dus wandelen. Langs de Vlerkenroute wandelen we naar De Oetert, een natuurgebied ten zuidoosten van Lierop. Het gebied is vernoemd naar de Otter, die hier vroeger voorkwam.
Onderweg lopen we een flink stuk langs de Kleine Aa. De wandeling komt langs verschillende soorten landschappen. De Oetert zelf is een aaneenschakeling van bossen met eiken, berken en elzen. De bossen worden afgewisseld door graslandjes.
Kleine Aa
De Oetert

Woensdag 11-9-2013. Half bewolkt af en toe een bui, 17°.
Vandaag naar Amsterdam (en weer terug).

Donderdag 12-9-2013. Half bewolkt af en toe een bui, 19°.
Vandaag weer op de fiets. De zon laat het afweten maar het is droog. Langs de knooppunten naar Sterksel. De fietsen bij de kerk geparkeerd en door het dorpje gewandeld. Sterksel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Sterksel niet groot maar er is veel te zien en te doen. De natuur (Panbossen en de Lange Bleek) is mooi. Andere bezienswaardigheden zijn: Huize Providentia, het oude klooster van de Witte Zusters in de kom "Huize Sterksel" met de onafscheidelijke Os. Dit beeld herinnert de ontginnings-activiteiten, waarbij ook 14 ossen werden ingezet. Het is ontworpen en gemaakt door de plaatselijke inwoners en het speelt een rol tijdens carnaval. Ook de 11 geruchtentocht loopt door Sterksel. Het is een fietstocht door de buurt.

Sterksel: één van de 11 geruchten
Sterksel: De Os
Vrijdag 13-9-2013. Half bewolkt, 18°.
Het is vandaag prachtig fietsweer, weinig wind en af en toe een zonnetje. Via de knooppunten naar Deurne, de stad van Antoon Coolen en Toon Kortooms. Deurne is ‘het culturele centrum van De Peel’ vanwege de variatie aan historische gebouwen. Bezienswaardig zijn de St. Willibrorduskerk, het gemeentehuis aan de Markt en de kasteeltuin met ruïne. De ruïne die na de verwoesting van 1944 is overgebleven, vormt tegenwoordig een deel van het openbare park van Deurne. Bij het kasteel een 17 de-eeuws 'Dinghuis ' , waar recht werd gesproken. Tegenover de ruïne ligt het Oude of Kleine Kasteel.
Via Helmond weer teruggefietst naar de camping. Al met al zaten er weer bijna 40 kilometer op de teller.
Aan het eind van de middag, in de omgeving gewandeld.
Deurne
Deurne: er is markt voor het stadhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 14-9-2013. Regen en bewolkt 15°.
Een nat en troosteloos begin van de dag. Dus maar weer eens in de auto. Valkenswaard staat op het programma. Dit dorp is de natuurlijke achtertuin van Eindhoven. Het is een gezellig dorp in een prachtige groene omgeving. Voor Mia is de bestemming het winkelhart, een bijna overdekt winkelcentrum.
Valkenswaard heeft trouwens wel het nodige om te bekijken. Er staan 3 bezienswaardige molens, het het Sigaren- en Valkerijmuseum en veel bezienswaardige gebouwen, o.m. watermolens, het oude raadhuis en een paar kerken. De auto geparkeerd en onze wegen gesplitst. Aan de markt staat de oude NH kerk. In de buurt een prachtig beeld van een valkenier. Naast het oude raadhuis staat ook een beeld. Het is een beeld van een valk in de vlucht. Verdergelopen naar het sigaren- en valkerijmuseum. Ook hier een prachtig beeld van een valk in verschillende standen. ’s Middags brak gelukkig de zon af en toe weer door.
Valkenswaard: oude raadhuis
Valkenswaard: sigaren- en valkerijmuseum
Zondag 15-9-2013. Eerst zonnig later wolken, 17°.
Vanochtend scheen de zon weer eens uitbundig. In Lierop is het dit weekend kermis. Tegelijkertijd worden er dan allerlei evenementen (paarden-men-wedstrijden, historische brommeroptocht, enz.) georganiseerd. Het dorp is dan helemaal afgesloten. Daarom maar eens een rondje op de fiets rond Lierop. Eerst een flink stuk door de bossen en op de terugweg over de heide. Dit stuk heide is drie jaar geleden volledig afgebrand. Nu is daar weinig meer van te zien. ’s Middags rust.
Een hele oude .....
Mierlo: tuin met zonnebloemen
Maandag 16-9-2013. Zon en wolken, 15°.
Vanochtend hebben we de Witven-route gewandeld. Vanaf de camping een flink stuk langs de kleine AA. Daarna begint de bewegwijzering. Onderweg loop je door bossen en weidse stukken heide. In de verte zie je zo nu en dan de schotse hooglanders. Het is heerlijk rustig wandelen, je komt bijna niemand tegen. Het witven ontstond, net als de andere vennen, door het uitwaaien van zand na de laatste ijstijd. Dankzij een ondoordringbare leemlaag wordt het regenwater vastgehouden. Regent het niet, dan vallen de vennen langzaam droog. Het witven staat op dit moment halfdroog.
Witvenroute:Pad
Witvenroute: Paddestoel(tje)
Dinsdag 17-9-2013. Zon en wolken, 15°.
Ondanks de voorspellingen vandaag weer een mooie dag. Met de auto naar Griendtsveen om daar in de omgeving te gaan wandelen. Vlak voor het dorp is een parkeerplaats waar 3 wandelroutes starten. We kiezen voor de middelste.
Griendtsveen is een leuk, rustiek dorp, met kanalen en ophaalbruggen. Het ligt midden in de Peel. Het heeft een schilderachtige ligging en een beschermd dorpsgezicht. De schrijver Toon Kortooms ligt in Griendtsveen begraven. In Griendtsveen vindt jaarlijks het wereldkampioenschap ‘Bokkenollen’ plaats. Deelnemers moeten een parcours afleggen met in de hand een dienblad vol met bokbier.
Griendtsveen
Griendtsveen: uitzicht
Woensdag 18-9-2013. bewolkt, 15°.
Het is vandaag bewolkt en fris. Goed fietsweer. Op de fiets naar Heeze. Heeze is een prachtig dorp met veel bezienswaardigheden. Het kasteel, de molen, de kerken en ook nog een heel leuk centrum. De fietsen geparkeerd en op het gemak rondgewandeld. Op de terugweg even gestopt bij het landgoed de Kapellerput. Dit wordt als conferentieoord gebruikt. Heel bijzonder is de boomhut die voor diverse doeleinden wordt gebruikt. Naast dit gebouw staan een drietal plastieken in de vorm van een mens. Deze plastieken hebben ook allemaal een tekst. De tekst: “De tijdvliegt, zei mijnheer Pastoor, en gooide zijn wekker door de kerk”, vonden wij het citeren waard.
Heeze: Een goed adres!
De boomhut op het landgoed Kapellerput
Donderdag 19-9-2013. Af en toe zon, 15°.
Vandaag corvee en inpakken. Was wel even wennen. 's Middags een stevige wandeling over de Strabrechtse Heide gemaakt.
Bekendelle: Watermolen Berenschot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inpakken
Strabrechtse Heide
Vrijdag 20-9-2013. Wolken af en toe een bui, 16°.
Weer op reis. Onderweg naar de Achterhoek. Via Venlo en Duisburg richting Winterswijk. Rond de middag waren we aan op camping Vreehorst in Winterswijk.
De voortent opgezet en de boel ingericht. Toen alles stond begon het te regenen.
Vanmiddag het park Bekendelle voor het eerst verkend. Vanaf de camping loop je direct dit natuurgebied in. Genoten van de mooie uitzichten. De Boven-Slinge "slingert" zich door dit gebied. Bij de oude watermolen Berenschot is zelfs een watermolen in deze beek gebouwd. De watermolen dateert uit 1652 en is tot 1987 in bedrijf geweest. Het ambachtelijke deel van de molen werd in 1984 gerestaureerd. Het andere deel van de watermolen, waar vroeger de meelzakken lagen opgestapeld, is in authentieke staat hersteld en in 1991 geopend als restaurant. Het ziet er prachtig uit.
Bekendell: Boven-Slinge
Zaterdag 21-9-2013. Wolken, 16°.
Vandaag op de fiets naar Winterswijk, in de meest oostelijke punt van de Gelderse Achterhoek. Winterswijk is het toeristische hart van de Achterhoek. De markt op zaterdag is een begrip in de wijde omtrek. Er wordt daar dan ook veel duits gesproken.
De fietsen naast het stadhuis geparkeerd en door het centrum gewandeld. De Jcob-kerk steekt fier boven de markt uit. Ook het stadhuis is fraai. Daarnaast ligt het oorlogsmonument Tante Riek, het bekijken waard. Terug langs de supermarkt om te provianderen.
’s Middags weer door de Bekendelle gewandeld.
Winterswijk: monument Tante Riek
Winterswijk: Stadhuis
Zondag 22-9-2013. Wolken, 16°.
Naar Bredevoort en Aalten. Langs de knooppunten fietsen we door een gevarieerd en glooiend landschap met beken, bossen, akkers en oude boerderijen. Bredevoort heeft een beschermd stadsgezicht. Hierdoor zijn historische gevels bewaard gebleven. De smalle straten, zoals de Hozenstraat, met de authentieke lantaarns maken het plaatje compleet. Sinds 1993 is het de Nederlandse Boekenstad. Als je door het stadje wandelt merk je dat ook aan de vele boekenwinkeltjes. De St. Joriskerk was waarschijnlijk een soort Burchtkapel. Hierna verder doorgefietst naar Aalten. De oude kern van Aalten is met kerk, markt en oude gevels fraai. Aalten heeft een rijke historie en veel om te bekijken. De St. Helenakerk met haar zeldzame muurschilderingen, de gängeskes (padenstelsel) en drie Musea. De gängeskes waren de verbindingen tussen de uitvalswegen en de tuinen van de bewoners van Aalten. Deze verbindingen waren vaak twee kruiwagens breed. Het was even zoeken om ze te vinden tot een behulpzame Aaltenaar ons er heen bracht.
Bredevoort: Hozenstraat
Aalten: St. Helenakerk
Maandag 23-9-2013. Wolken, 16°.
De dag begon in nevelen. Later knapte het wat op.
Vandaag weer op de fiets. Langs de knooppunten om en in Winterswijk gefietst. Eerst naar de oostkant van Winterswijk gefietst naar het buurtschap Henxel. De natuur is prachtig. Ook de havezates die je onderweg tegenkomt zijn het bekijken waard. Een havezate is een versterkte boerderij. Ooit was het bezit hiervan een voorwaarde voor het lidmaatschap van een ridderschap.
Op de terugweg kwamen we langs de Olliemölle. Tot 1922 waren diverse molenaars werkzaam in de molen. Het rode gedeelte van de Olliemölle, aan de noordkant van de Boven Slinge, hoort bij restaurant De Gulle Waard. Deze korenmolen wordt in oorspronkelijke staat gerestaureerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterswijk: Olliemölle
Henxel: Havezate
Dinsdag 24-9-2013. Wolken, beetje zon 16°.
Het wordt eentonig maar vandaag weer de fiets genomen. We gaan vandaag de zuidoostkant verkennen. Ook hier weer rust, ruimte en natuurschoon. Het landschap is een voortdurende afwisseling van akkers en weiden, houtwallen en bossen, diep ingesneden beekjes, schilderachtige Saksische boerderijtjes en statige herenhuizen van scholtenboeren (de naam verwijst naar de scholten, boeren, die door de adel werden aangesteld).
Samen vormen deze elementen het prachtige coulisselandschap dat zo kenmerkend is voor Winterswijk. Onderweg nog even gestopt bij een wijngaard. De druiven waren al binnen.
Wijngaard
Mooie boerderij
Woensdag 25-9-2013. Wolken, beetje zon 16°.
Het is vandaag wederom nevelig. Met de auto naar Bocholt. Het stadje Bocholt is - ook al ligt het officieel over de grens - toch een beetje ‘Achterhoeks’. Bocholt ligt aan de Bocholter Aa. tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn door een bombardement veel historische gebouwen vernietigd. In het historische centrum bij de Markt staan het oude stadhuis en de Sint Georgkerk (1415). Het historische stadhuis werd in de 17e eeuw gebouwd en geldt als een van de mooiste stadhuizen in Duitsland. De Gotische kerk ligt achter het stadhuis. Verder heeft Bocholt een gezellig stadscentrum waar het goed toeven is. ’s Middags weer in de buurt gewandeld.
Bocholt: deutsche mannschaft
Bocholt: Oude Stadhuis
Donderdag 26-9-2013. Zonnig 20°.
Vandaag weer een prachtige dag, dus de fietskar van den Beer aangekoppeld en onderweg naar Meddo. Over het prachtige landschap hoeven we ons niet meer te verbazen. Meddo is een kleine buurtschap aan de noordkant van Winterswijk. Het doet vriendelijk aan. Bij het voetbalveld staat een gigantische zwerfkei. Hij werd ooit aangetroffen tijdens graafwerkzaamheiden. In Winterswijk is trouwens ook nog zo'n kei te vinden. Hij staat naast het stadhuis.
Ook het panhoes is het vermelden waard. Ooit waren er in Nederland pannen- en steenbakkerijen. In de buurt stonden ook altijd een aantal droogschuren. In Meddo er nog één blijven staan. Hij is inmiddels gerestaureerd en er wordt hier gedemonstreerd hoe in het verleden de dakpan werd vervaardigd.
Meddo: snuisterijen
Meddo: uithangbord Motorhotel
Vrijdag 27-9-2013. Zonnig 17°.
Een koude nacht en een frisse ochtend. Maar de zon schijnt.
We gaan weer op de fiets. Nu naar Lichtenvoorde. Het dorp heeft, ondanks nieuwbouw en industrie, zijn landelijk karakter behouden. Het doet vriendelijk aan. De fietsen in het centrum geparkeerd en te voet rondgewandeld. De NH-kerk stamt uit 1648 en heeft een scheve toren. Ook hier weer een zwerfkei. Hij ligt op de markt en weegt 10000 kg. In het openluchtmuseum Erve Kots wordt getoond hoe de Achterhoekse boer vroeger woonde en werkte. Op de Varkensmarkt staat de Oude hoefsmederij in een pandje met stijl- en regelwerk, onder een hoog schilddak. Even verderop aan ’t Hof staat een oud richtershuis (gerechtsgebouw) uit 1675. Op het gemak teruggefietst en wederom van de prachtige plaatjes genoten.
Lichtenvoorde: Kei
Lichtenvoorde: oude hoefsmederij
Zaterdag 28-9-2013. Zonnig 17°.
Naar de markt in Winterswijk. Op de heenreis even gestopt bij Molen Veneman. Een oude graanmolen die in het industriegebied eigenlijk niet zo tot zijn recht komt.
Na de markt nog even omgefietst. In de buurt van Miste de ruïne van de oude boerderij 't Gebar uit 1877 bekeken. De boerderij is 30 jaar geleden gesloopt. Deze ruïne is nu tot monumenten gepromoveerd. .
Winterswijk: Molen Veneman
Winterswijk: ruïne 't Gebar
Zondag 29-9-2013. Zonnig + storm 17°.
Richting Breedevoort. De fietsreis héén was bijzonder plezierig, harde wind in de rug. Eerst door het natuurgebied 't Walfort gereden. Daarna via de Slingeplas naar het centrum van Breedevoort. Breedevoort viert dit weekend feest omdat ze al 20 jaar de status van boekenstad hebben. Het wordt met lichtjes en vuurwerk gevierd. Het thema van dit jaar is het Wilde Westen.
Breedevoort: kruidentuin
Breedevoort: straatje

Maandag 30-9-2013. Zonnig 17°.
De dag begon mooi. Door de nevel scheen de zon. Tijdens de ochtendwandeling prachtige plaatjes gemaakt.
Vandaag corvee- en inpakdag. 's Middags uitgebreid in de omgeving gewandeld.

Dinsdag 1-10-2013. Zonnig 16°.
Vandaag weer naar huis. Rustige reis. Om 11.30 uur in Amsterdam.

Ochtendzon