Zondag 24-8-2014. Wolken en buien af en toe zon 15°.
Om 10.00 uur uit Amsterdam vertrokken voor de 3e reis van dit jaar. Onze eerste bestemming is Someren. Het is vandaag zondag dus lekker rustig op de weg. Voor twaalven waren we al aan op camping de Somerense Vennen. Wederom een allervriendelijkste ontvangst. Een plaatse opgezocht en de boel geïnstalleerd. Het weer is niet denderend.
’s Middags een stevige wandeling op de Strabrechtse heide gemaakt. De heide staat volop in bloei. Beertje vond haar favoriete vennetje weer terug. Onderweg heeft ze toch haar pootje geblesseerd waardoor de terugtocht wat moeizaam ging.
Beertje is geblesseerd.
Strabrechtse heide in bloei
Maandag 25-8-2014. Eerst bewolkt later regen 17°.
Na het corvee de wandelschoenen aangetrokken om in de omgeving te gaan wandelen. Het is hier prachtig. Door de bossen naar de Strabrechtse heide gewandeld. De vennetjes liggen er weer prachtig bij. Onderweg kreeg Beertje de schrik van haar leven. Ze raakte met haar neus het schrikdraad aan. Ze sprong zowat een meter achteruit. Haar poot gaat weer goed en nu dit. Het was nog niet alles, want 5 minuten later liepen we tussen een kudde schotse hooglanders door. Nou dat was ook niet zozeer haar smaak. Er moeten vanmiddag heel wat correlatiegesprekken gevoerd worden om haar weer enthousiast te krijgen. Gaat lukken!
Vanmiddag en morgen wordt een grote regenbui verwacht. We zijn er klaar voor.
Schotse hooglanders
Strabrechtse heide
Dinsdag 26-8-2014. Regen 17°.
Gistermiddag begon het om 4 uur te regenen en nu, een dag later om bijna 8 uur ‘s avonds, regent het nog steeds. Een grote plensbui. Van de nood een deugd gemaakt en vanochtend in Asten het museum Klok en Peel bezocht. Het museum ligt prachtig aan de rand van het stadje. Het heeft een prachtige klok- en beiaardcollectie. Over de Peel is een natuurhistorische collectie opgenomen. Heel veel (opgezette) dieren zijn te bewonderen. We hebben onze kennis over de vogels weer helemaal opgehaald. De tuinen zijn ook prachtig. Met de leenparapluie konden we ook dit moois bewonderen.
Heel veel nattigheid
Museum Klok en Peel: Peellandschap

Woensdag 27-8-2014. Wisselend bewolkt 17°.
Vandaag verder richting Luxemburg. Met de zon uit Nederland vertrokken. Onderweg in de Ardennen een paar stevige buien. Rond een uur aan op camping Bon Acceuil in Alzingen.

Donderdag 28-8-2014. Wisselend bewolkt 19°.
Vandaag verder gereisd. Onderweg weinig verkeer. Voor de middag waren we aan op Camping aux tir des Pigeons in Contrexéville. Vriendelijke ontvangst. De boel geïnstalleerd en na de lunch naar de het stadje. Contrexéville ligt midden in de Vogezen en is trots op de reputatie van Europese Slankheidhoofdstad. Van de vochtafdrijvende werking van het bronwater schijn je slank te worden. Het water komt uit vijf verschillende bronnen. Ook heeft het een heilzame werking op aandoeningen van nieren en lever. De bronnen zijn tegenwoordig eigendom van het Nestlé Concern.
De stad is rustig met als middelpunt het thermaal centrum. Verder zijn er veel kleurige fonteinen. Ook zijn er een paar prachtige parken waar we heerlijk met de Beer hebben gewandeld. Vanzelfsprekend zijn er veel oude, statige, hotels in deze kuurplaats.

Contrexéville: Thermaal centrum
Contrexéville: Beer probeert de fontein
Vrijdag 29-8-2014. Wisselend bewolkt 19°.
Vandaag met de auto naar Vittel. Vittel is sinds het midden van de vorige eeuw een van de bekendste kuurbadplaatsen van Lotharingen. Het mineraalwater uit deze plaats wordt in de hele wereld verkocht. De auto in de buurt van het park met de Thermale baden geparkeerd. Te voet door het stadje gelopen. Het is er een stuk gezelliger dan in onze standplaats C-ville. Het stadje ademt oude grandeur met prachtige gevels en zeer luxe hotels. Ook hier weer de nodige fonteinen. Het grote park waar de thermale baden liggen is prachtig. Aan het begin kun je fietsen (in allerlei soorten en maten) huren. Het kuuroord stond helaas in de steigers. In het park vonden wij de kiosk waar hoeden worden verkocht heel bijzonder.
Vittel doet luxe aan. Het heeft 2 golfbanen en zelfs een paardenrenbaan. Bezienswaardig is de laatgotische kerk Saint-Remy.
Na Vittel een stuk in de richting van Bains les Bains gereden om Hennezel te bezoeken. Hier staat het onderkomen van onze maatjes Chris en Tiny. Ze hebben er niet te veel over gezegd.
Vittel: Kiosk in het thermale park
Vittel: Hotel met fontein

Frankrijk Provence

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 30-8-2014. Zonnig 24°.
Vandaag weer verder gereisd naar het zuiden. Vroeg uit Contrexéville vertrokken. Onderweg veel vakantieverkeer. Voor twaalven aan op camping Aux rives du Soleil in Pont de Vaux. De boel opgezet, zelfs de voortent, en daarna was het goed rusten. We hebben een prachtige plek aan de rand van de camping met mooi uitzicht. ’s Middags langs het kanaal naar Pont de Vaux gefietst. Pont de Vaux is een rustig stadje. Behalve de jachthaven aan de Ain is er niet veel bijzonders te zien of te doen.
Camping Aux rives du Soleil
Pont de Vaux: Jachthaven
Zondag 31-8-2014. Bewolkt 19°.
Het was vandaag een beetje somber weer. Vanochtend op de fiets. Eerst naar Pont de Vaux om brood en daarna een tochtje langs de Voie Bleue. De voie bleue is een prachtig fietspad, dat vanaf de camping naar Macon leidt. Het werd vandaag heel goed gebruikt. Onderweg steeds prachtige uitzichten op de Saone.
's Avonds kregen we bezoek van onze internetmaatjes Heinie en Wout. Ontzettend leuk.
Saône
Maandag 1-9-2014. Zonnig 21°.
Vanochtend eerst afscheid genomen van Heinie en Wout die weer verder trokken. Daarna corvee.
’s Middags uitgebreid langs de rivier gewandeld. Genoten van de prachtige uitzichten. Ook onze Beer liet zich natuurlijk weer niet onbetuigd. Ze heeft uitgebreid in de rivier gezwommen en nu stinkt ze weer als een …….. Berin?
Koeien bij de Saône
Beer in bad.
Dinsdag 2-9-2014. Veel wind, zonnig 22°.
De auto lekt olie. Gisteren bij de Volvo garage geweest. Konden ons niet verder helpen. Vandaag intensief contact met de ANWB alarmcentrale. ’s Middags werd de auto opgehaald en er zal worden getracht om hem te repareren. Morgen horen we of dit gaat lukken.
Vanochtend richting Pont de Vaux gefietst. Eerst langs het kanaal en daarna langs het riviertje de Reyssouze. Onderweg prachtige uitzichten. De fietstocht langs de rivier sluit aan op de d'Ain à Vélo. Ook hier een stukje van meegepakt. Aan het eind van de middag weer uitgebreid met den Beer langs de Saône gewandeld.
Vakwerkhuisjes langs de Reyssouze
De auto wordt opgehaald.

Woensdag 3-9-2014. Wind en zon 24°.
Vanochtend op de fiets naar Pont de Vaux om de markt te bezoeken. Het is een levendig gebeuren met veel producten uit de streek.
's Middags langs het kanaal van de Saône naar Pont de Vaux gewandeld. Dit kanaal is in de 18e eeuw gegraven om Pont de Vaux via het water te ontsluiten. Er varen veel plezierboten op. Voor de camping is de sluis naar de Saône die druk wordt gebruikt. Het is zelfbediening dus je kunt er met plezier naar de navigatiekunsten van de schippers kijken.

Donderdag 4-9-2014. Zonnig 24°.
Vanochtend van de Alarmcentrale vernomen dat de garage de auto had gerepareerd en uitgebreid getest. Hij kon weer worden opgehaald. Met een taxi de naar de garage geweest om de auto op te halen.
's Middags de boel reisvaardig gemaakt en daarna weer een stevige wandeling met onze Beer gemaakt.

Vrijdag 5-9-2014. Zonnig 25°.
Vandaag weer verder. Laat uit Pont de Vaux vertrokken. Onderweg was het druk en in Lyon kwamen we in een indrukwekkende file terecht. Daarna weer op het gemak. Rond de middag aan op camping Municipal in Saint Vallier. Plaatsje uitgezocht en de boel opgezet. Het is hier heel erg warm en er staat weinig wind.
Aan het eind van de middag met Beertje over het fietspad langs de Rhône (Via Rhona) gewandeld. Beer kan ook van de Rhône genieten. Om de paar honderd meter nam ze een duik.

Sluis bij Pont de Vaux
Via Rhôna
Camping Municipal
Zaterdag 6-9-2014. Zonnig 29°.
Vandaag weer verder gereisd. Rond de klok van negen uit Saint Vallier vertrokken. Onderweg verkeer. Toch nog voor twaalven aan op camping Parc de la Bastide in St. Rémy de Provence. Vriendelijke ontvangst. De voortent opgezet en in de schaduw gaan zitten. Het is hier warm, erg warm. St. Rémy is een levendig stadje met in het centrum een wirwar aan smalle straatjes en pleintjes. Hier restaurantjes, kroegjes en winkeltjes met allerlei snuisterijen. Er wordt ook veel kunst bedreven en te koop aangeboden. De bekendste bewoners van St. Rémy waren onze Vincent van Gogh en de ziener Nostradamus. Er is veel te zien. Aan de zuidkant liggen les Antiques en de opgravingen van Glanum, een oude romeinse stad. Het dal van de provence is vruchtbaar. Dit is mede te danken aan het irrigatiesysteem dat de Romeinen ooit hebben aangelegd en wat nog steeds functioneert. En …… de slootjes zijn heerlijk voor onze Beer. Een duik is niet te versmaden. In de omgeving heel veel weggetjes waar je heel rustig kunt fietsen. Kortom alle ingrediënten voor een lekker verblijf.
Aan het eind van de middag naar het stadje gewandeld. Den Beer heeft hier ook weer een watertje ontdekt dus het kan hier niet kapot. Door het stadje gewandeld en weer genoten van de prachtige winkeltjes met heel aparte spulletjes.
Straatje in St. Rémy
Winkeltje
Zondag 7-9-2014. Zonnig 32°.
Een hele warme dag vandaag. Vanochtend op de fiets. Langs stille weggetjes richting Molèges gefietst. Genoten van de prachtige uitzichten. De appels doen het dit jaar ook goed. Nog een paar dagen en dan kunnen we er een paar meenemen.
's Middags het zoete campingleven. Het zwembad is prettig.
Uitzicht op Les Alpilles
Oldtimer
Maandag 8-9-2014. Zonnig 32°.
Het blijft warm. Daarom vandaag naar het Lac du Peiroou. Dit stuwmeer ligt aan de voet van Les Alpilles. Door de romeinen is hier ooit een stuwdam gebouwd. Het meer was bedoeld om de stad Glanum (nu een opgraving even verderop) van water te voorzien.
Met de fiets was het een hele hijs. Eerst behoorlijk omhoog en daarna naar het meer toe. De fietsen geparkeerd en rond het meer gewandeld. De omgeving is prachtig. Het meer wordt door bergen omgeven. Terug ging het een stuk beter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lac du Peiroou
Beer zwemt een rondje .......
Dinsdag 9-9-2014. Zonnig 30°.
Gisteravond een fors onweer doorstaan. Het knalde en knetterde. Evenzogoed was het vanochtend weer prachtig zonnig weer. Weer op de fiets gestapt en langs de kleine weggetjes richting Maillane gefietst. Onderweg weer van heel veel moois genoten.
Provencaals landschap
Oleanders in alle kleuren
Woensdag 10-9-2014. Zonnig 30°.
Woensdag en dan is het marktdag in Saint Rémy. Het hele stadje staat vol met kramen in alle soorten en maten. De markt wordt drukbezocht. Worsten, olijven, kazen, olijfolie, wijnen ……. het is er allemaal te koop. De kramen zien er prachtig verzorgd uit. Ook de non-food is ruim vertegenwoordigd.
De markt in Saint Rémy
Donderdag 11-9-2014. Zonnig 27°.
Het weer blijft prachtig. Vanochtend weer de fietsen gepakt. Na St. Rémy komen de stille weggetjes. De natuur is hier prachtig en elke keer horen we weer het geruis van de kanaaltjes die voor de irrigatie van dit vruchtbare gebied zorgen. We nemen vandaag de weg naar Eyragues. Onderweg staat het kerkje van St. Roch. In Eyragues kom je eerst de Tour de Bise tegen. De fietsen op het centrale plein, naast de mooie fontein, geparkeerd. Te voet het dorpje verkend. Aan het plein het gebouw van de VVV en het stadhuis. Hierachter ligt een wirwar van smalle straatjes die rondom de kerk lopen. De kerk uit de 12e eeuw is sober ingericht. Even buiten het dorp liggen nog een paar kapelletjes.
Eyragues: Centrale plein
Vrijdag 12-9-2014. Zonnig 27°, mistral.
Vandaag weer op de fiets richting Les Alpilles naar de opgravingen van Glanum en Les Antiques. Les Antiques bestaat uit een triomfboog (vergelijkbaar met die in Orange). En een 20 m hoge cenotaaf, een mausoleum opgericht door de twee neven van Augustus.
Glanum werd door de Romeinen gesticht langs een handelsroute tussen Marseille en Avignon. Deze stad zou 5000 inwoners gehad hebben. Glanum was een belangrijke halteplaats. De stad werd verschillende malen vernietigd. Bij opgravingen in 1921 brachten de fundamenten drie perioden aan het licht. Een eerste is Grieks met restanten van huizen, een heiligdom voor de Nimfen, tempels en baden. Een tweede periode is Romeins en een derde is de periode van 49 voor Christus tot 270 erna. De stad was zelfs voorzien van een riolering.
Saint Rémy: Les Antiques
Saint Rémy: opgravingen van Glanum
Zaterdag 13-9-2014. Zonnig 27°.
Vandaag naar Tarascon. De auto in het centrum geparkeerd en te voet verder. Het centrum doet wat arm aan. Het is niet erg knus en daar doen de vele leegstaande winkelpandjes ook geen goed aan. Tarascon, stad van een legendarisch monster uit de Provençaalse sagenwereld, werd beroemd door Daudet's boek 'Tartarin de Tarascon'. In de kerk Ste-Marthe uit de 12de eeuw ligt St-Martha begraven, de heilige die de draak versloeg. Ieder jaar in juni wordt dit herdacht tijdens het Fête de la Tarasque. Het belangrijkste bouwwerk in Tarascon is het prachtige kasteel. Dit witte Château de Tarascon is een goed herkenningspunt langs de Rhône. Het kasteel staat fier langs de Rhône.
Tarascon: Tarasque
Tarascon: Kasteel
Zondag 14-9-2014. Zonnig 26°.
Vandaag weer op de fiets. De mistral is vertrokken dus we kunnen weer. Je kunt hier fietsen zonder dat je veel last van het overige verkeer hebt. Rust en ruimte. Onderweg weer genoten van de prachtige uitzichten. Het blijft hier prachtig. In Molleges de fietsen geparkeerd en door het stadje gewandeld. Het is een stil plaatsje met smalle straatjes. Aan deze straten huizen met veel bloemen. Bezienswaardig is het monument van het Paard. Wat de betekenis hiervan is hebben we niet kunnen achterhalen. Ook de kerk is het bekijken waard. Via dezelfde weg weer teruggefietst naar St. Rémy.
Een provencaals weggetje
Molleges: Het monument van het Paard

Maandag 15-9-2014. Regen en onweer 21°.
Vandaag een moeilijke dag. Vanochtend voor het eerst geen zon. Een grote regenbui was ons deel. In de regen boodschappen gedaan. Onze hoop dat het beter zou worden bleek ijdel. Het begon stevig te onweren (donder en bliksem). Tegen de avond stond de camping (en onze voortent) blank. Nu ik deze woorden schrijf onweert en regent het nog steeds. Van de nood een deugd gemaakt en lekker in de caravan gelezen. Onze beer heeft daar een iets andere mening over.

Dinsdag 16-9-2014. Half bewolkt 21°.
Het was vanochtend een natte boel in de voortent. De boel laten drogen en verder ingepakt.
’s Middags nog een rondje door St. Rémy gelopen. Het is toch een heel bijzonder stadje. Je hebt de hele drukke straatjes maar als je iets verder loopt dan kom je op prachtige schilderachtige plekjes terecht. Morgen reizen we verder richting de Côte d’Azur.

Waterballet
Saint Rémy de Provence
Woensdag 17-9-2014. Wolken en Wind 22°.
We zijn vandaag weer verder getrokken.. Om 09.00 uur een bewolkt Saint Rémy achter ons gelaten. Onderweg een stevige wind tegen. Het was weer druk met de vrachtautos op de tolweg. Op het laatste stuk van de reis, langs de kustweg naar Port Grimaud, kwamen we in een giga-file terecht. Rond 12.30 uur aan op Camping Les Mûres in Port Grimaud. Vriendelijke ontvangst. De camping staat nog bijna vol. Uiteindelijk toch een mooie plek gevonden. De boel opgezet en ingericht.
Aan het eind van de middag met den B. langs het strand naar Port Grimaud gewandeld. Vanwege het slechte weer was het lekker rustig op het strand. De dame heeft zich weer lekker uitgeleefd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een stil strand bij Port Grimaud
Port Grimaud
Donderdag 18-9-2014. Wolken en Wind 24°.
Vandaag weer wolken en een stevige wind. Desondanks op de fiets, Beer in haar kar en onderweg naar Port Cogolin. De kustweg is nog steeds erg druk. Er heerst hier toch wel een lekker sfeertje. Langs de weg even gestopt bij een tentoonstelling van plastieken. Oude onderdelen zijn hier tot dieren omgetoverd. ’s Middags met Beertje langs het strand. Vanzelfsprekend ook even Port Grimaud aangedaan. Port Grimaud is het geesteskind van de architect Spoerry. Hij heeft in de jaren zestig een oude Provençaalse kustplaats nagebouwd, op de plek waar de Grieken ooit hun hun Athenopolis stichtten.
Het is een schilderachtig plaatsje. Als bewoner kun je hier je boot voor je eigen deur afmeren. Je loopt in het plaatsje bijna altijd langs het water. De neoromaanse kerk steekt trots boven het dorpje uit en kan beklommen worden. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
Plastiek neushoorn.
Baai van St. Tropez: Port Grimaud
Vrijdag 19-9-2014. Wolken, onweer en Wind 24°.
's Morgens met de auto naar Ste Maxime om de markt te bezoeken. Deze drukbezochte badplaats ligt tegenover St-Tropez, aan de gelijknamige golf. Langs de kust loopt een met platanen omzoomde boulevard. De oude kern ligt rond de grote jachthaven. De tuinen en parken van Ste-Maxime zijn prachtig beplant. Bezienswaardig is de Tour Carré des Dames. Hij doet dienst als streekmuseum. Het charmantste van dit stadje zijn de knusse winkelstraatjes waar allerlei snuisterijen en prullaria worden verkocht.
Pleintje in Sainte Maxime

Zaterdag 20-9-2014. Zonnig 29°.
Vandaag weer op de fiets. Langs de kustweg naar Grimaud. Het was warm en ver. De fietsen aan de voet van het dorp geparkeerd en te voet verder. Grimaud ligt tussen wijnvelden en olijfgaarden. Het plaatsje heeft een rijke historie. Deze historie valt af te leiden uit de indrukwekkende ruïnes van een 11e-eeuws kasteel boven op een heuvel en de overblijfselen van middeleeuwse stadswallen. In Grimaud heersten de Grimaldi”s, die later naar Monte Carlo zijn verkast. Het is trouwens een forse klim om de ruînes te bereiken. De kleine Église St-Michel, op het centrale plein, is romaans. Even buiten het dorp, bij Pont des Fées, stond ooit een Romeins aquaduct. In het dorp hebben zich veel kunstenaars (artistiek en culinair) gevestigd. De smalle straatjes doen vriendelijk aan. Overal is wel wat te bekijken. Gezellig rondgewandeld en genoten van al het moois.

Zondag 21-9-2014. Wolken en zon 29°.
Weer op de fiets. Nu richting St. Tropez. Oorspronkelijk is St. Tropez een vissersdorp. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw streek hier de jetset neer. Het plaatsje is ondanks de stormachtige ontwikkeling niet geheel bedorven. De kleurige huisjes rond de haven zien er niet anders uit dan in de dagen van Paul Signac, die de eigenlijke ontdekker van St-Tropez genoemd moet worden. Hij arriveerde in 1892 en werd spoedig gevolgd door andere schilders. St. Tropez moet het nu hebben van zijn oude smalle straten, de vele cafés en restaurants en de kunstenaars aan de haven.
De fietsen op Place de Lices geparkeerd en te voet verder door de oude stad met zijn kleine straatjes. Hier oude huizen en chique boetiekjes. In de haven liggen de prachtigste jachten (en hun schippers) op ons te wachten om bekeken te worden. Hier de bekende terassen (o.m. Sénequier). Van hieruit De 16e eeuwse Citadel beklommen. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over het dorp, de baai en het achterland.
Maandag 22-9-2014. Half bewolkt 25°.
Met de auto naar Ramatuelle en Gassin. Onderweg weer van de prachtige omgeving genoten. De heuvel waarop Ramatuelle is gebouwd, staat vol met wijnranken.. De buitenste rij huizen van het dorp vormt een ommuring, die wordt onderbroken door de poort der Saracenen. Het kerkje heeft een mooi portaal uit 1620 van een zeldzame, groengevlekte steensoort (serpentijn, ook wel groen marmer genoemd). Verder gereden naar Gassin. Gassin ligt ook op een hoge heuvel. Vanaf deze heuvel kan de hele Golf van St-Tropez worden bekeken. Het uitzicht is prachtig. De straatjes met poortjes, arcaden en trappen maken van Gassin een schilderachtig geheel.
St. Tropez: Haven
Grimaud: Ruïne
Grimaud: Kerkplein
St. Tropez: Pleintje in de oude stad
Dinsdag 23-9-2014. Wolken 24°.
Op de fiets naar Cogolin. Als een traditioneel Provençaals plaatsje hier ook weer de karakteristieke nauwe straatjes en poortjes. In het centrum staat een kerkje uit de 14e eeuw. Cogolin is een levendig stadje. Oorspronkelijk had het stadje een bevolking van landbouwers en ambachtslieden. De weefkunst stond hier ooit op een hoog peil. Dit kan nog bekeken worden in de weverij. Ook werden hier pijpen gemaakt van het bruyère-hout dat in het bos in de omgeving werd gevonden. Helaas voor Cogolin wordt er niet veel "pijp meer gerookt".
Ramatuelle
Ramatuelle: Plantenvenster
Cogolin
Cogolin: pijpenfabriek.
Woensdag 24-9-2014. Bewolkt 21°.
De hele nacht regen. Helaas was dat niet in die mate voorspeld zodat we een natte voortent mee moesten nemen. Na een korte rit langs de kust (weer de prachtige uitzichten!) voor de middag aan op camping Plage d'Argent in Fréjus. Na een zakelijke ontvangst een plaatsje gezocht en gevonden. We staan op een ruime plek dicht bij de rivier. De boel geïnstalleerd.
's Middags met Beertje naar de dierenarts. Het lopen gaat haar niet zo goed af. Een paar prikken en een zak met pillen moeten haar pootje genezen. Ze voelt zich heel zielig.

Donderdag 25-9-2014. Zonnig 22°.
Het mooie weer is weer terug. De koelkast was bijna leeg dus eerst om de boodschappen. Daarna een rondje in de buurt gefietst. Tot ons genoegen is de brug naar het natuurgebied rond de meertjes van de Villepey voor de 2e maal overeind gezet. We kunnen er ook daar weer tegenaan.

Camping Plage d'Argens
De Argens 's morgens vroeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 26-9-2014. Zonnig 22°.
Vanochtend vroeg met Beertje naar het strand. Het was nog helemaal uitgestorven. Ze was weer helemaal enthousiast. Vandaag is het marktdag in St. Aygulf dus …… Langs de kustweg gefietst. Ook weer prachtige uitzichten. De fietsen in het centrum geparkeerd en op koopjesjacht. Nou dat is gelukt.
’s Middags lekker op de camping. Het zwembad is nog steeds perfect. Lekker baantjes getrokken.
Villepey
Een stil strand.
Zaterdag 27-9-2014. Zonnig 22°.
De zonsopgang was vandaag fraai. Op de fiets een ritje richting St. Raphael gemaakt. Het weer was vandaag weer prachtig. In St. Raphael de fietsen geparkeerd bij het casino. De jachthaven is eindelijk af. Het is mooi geworden. Helaas is de vismarkt verdwenen. Terug via Port Fréjus. Ook hier is het nog flink druk.
Zonsopgang
Uitzicht op Fréjus

Zondag 28-9-2014. Zonnig 24°.
Genoten van het luie campingleven. Het weer was er ook naar!!!

Maandag 29-9-2014. Zonnig 22°.
Vandaag weer eens de wandelschoenen aangetrokken. Bij de camping de weg overgestoken en om de meren van Villlepey gewandeld. Dit is een prachtig natuurgebied waar van alles zwemt, vliegt en loopt. Ook groeit hier van alles. De uitzichten langs het meer zijn eindeloos. Onze beer droeg haar steentje weer bij. Af en toe een duik in het meer en ze kon weer verder.

Meertjes van Villepey
Meertjes van Villepey
Dinsdag 30-9-2014. Wolken en regen 22°.
Het was vanochtend bewolkt. Af en toe een spat regen. Met de fiets naar St. Aygulf. De fietsen bij de jachthaven geparkeerd en langs het Douanierspad gewandeld. Dit pad loopt langs de kust van St. Aygulf. Hij begint vlakbij de Jachthaven en loopt langs het hele plaatsje. De uitzichten zijn prachtig. Onderweg in de Botanische tuin voor een bui geschuild. Daarna weer verder. In St. Aygulf even een kopje koffie gedronken. ’s Middags veel regen.
St. Aygulf: schuilen in de botanische tuin
St. Aygulf: Douanierspad
Woensdag 1-10-2014. Zonnig 23°.
Van gistermiddag tot vanochtend vroeg een grote plensbui gehad. Daarna kwam de zon weer en konden we de boel gaan ruimen. Daarna op de fiets. Langs kleine weggetjes richting Roquebrune gefietst. Vandaar naar Puget, het zwakke broertje van Fréjus. Onderweg weer prachtige plaatjes. Het is onbegrijpelijk hoe rustig het wordt als je een paar kilometer van de kust bent.
Ná de regenbui.
Rocher de Roquebrune
Donderdag 2-10-2014. Zonnig 23°.
De zomer is weer helemaal terug. Vandaag weer een prachtige dag. Op de fiets via Plage Fréjus en Port Fréjus naar St. Raphael. Dit stadje werd al door de Romeinen gewaardeerd om zijn ligging en rijke vegetatie. Op de plek waar nu het casino staat, hadden de Romeinen een zomerverblijf met thermen en een vivarium (visvijver). Nu is Saint-Raphaël uitgegroeid tot een aantrekkelijke, sfeervolle badplaats met talloze uitgaansgelegenheden, jachthavens en stranden. Verder begint hier de befaamde Corniche de l'Esterel, de toeristische kustweg naar Cannes.
Port Fréjus
St. Raphaël: Mooie pandjes
Vrijdag 3-10-2014. Zonnig 23°.
Nog steeds prachtig weer. Het is aangenaam rustig op de camping. Stilte voor de storm want volgende week wordt hier in de buurt het wielerspectakel Roc d'Azur georganiseerd en dan staat het hier helemaal vol.
Vanochtend naar Ste Maxime, markt! Daarna van de rust genoten.
Zaterdag 4-10-2014. Zonnig 24°.
Vandaag wederom prachtig weer. Vanochtend weer op de fiets. Langs het voormalige traject van de spoorlijn des Pignes naar Les Issambres gefietst. Het is nu een weg waar je heel goed kunt fietsen. Het is wel geaccidenteerd. Daardoor ook prachtige uitzichten op de kust onder ons. In Les Issambres de fietsen aan het begin van het plaatsje geparkeerd en te voet rondgelopen. Het is een typisch dorpje aan de Côte d’Azur. Er is weinig bijzonders te zien maar alles is wel heel schilderachtig en vriendelijk.
Les Issambres: Torentje van de Mairie
Les Issambres: Uitzicht

Zondag 5-10-2014. Eerst zon, later onweer 23°.
We hebben de zondagsmarkt in Le Muy bezocht. Le Muy heeft zijn groei te danken aan het feit dat hier de Argens en de Naturby samenvloeien. Het stadje wordt twee keer per week opgevrolijkt door een markt. Er staat een eenvoudig gotisch kerkje en ooit was er een stadsomwalling. Het restant hiervan is de Tour de Charles Quint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Muy: Tour de Charles Quint
Le Muy
Maandag 6-10-2014. Half bewolkt 22°.
Op de fiets richting Agay. Onderweg weer prachtige plaatjes. Bij Le Dramont gestopt. Hier, op het Plage du Dramont herinnert een gedenksteen aan de ontscheping van 20.000 Amerikaanse soldaten die hier een zware strijd hebben geleverd. Er staat ook een imposant monument. Vanaf hier hebben we uitzicht op een grote, kale klif, het Ile d’Or. Hierop staat een “alleenstaande middeleeuwse toren” uit de 19e eeuw. Boven het strand torent de Cap du Dramont uit, die diep is ingesneden met smalle baaien. Op het uiterste puntje staat een gebouw van de kustwacht. De weg overgestoken en nog even langs het meertje gewandeld. Het ademt hier rust. De fietsen weer opgezocht en terug naar Fréjus.
"Kunst" op Plage le Dramont
Ile d'Or

Dinsdag 7-10-2014. Regen 20°.
Vandaag een sombere dag met veel regen. In de middag knapte het weer gelukkig een beetje op.

Woensdag 8-10-2014. Zon af en toe een bui 21°.
Na de bui met de fiets naar Fréjus. De fietsen bij het station geparkeerd en door de tunnel naar het centrum gewandeld. Het centrum van Fréjus is leuk. Er valt hier ook veel te bekijken. Vooral de Kathedraal is prachtig. Hiernaast ligt een klooster met een prachtig binnentuin. Om het grote plein veel smalle straatjes. De winkeltjes zijn divers en doen levendig aan. De oude binnenstad is inmiddels volledig gerenoveerd. Er zijn prachtige doorkijkjes. Verder heeft Fréjus veel Ruïnes uit de Romeinse tijd, waaronder de oudste arena van Gallië, 113 meter lang en 8ft 5 meter breed, dus iets kleiner dan die van Nîmes of Arles, een oude Romeinse stadspoort, resten van een theater en een aquaduct.

Fréjus: Kathedraal
Fréjus
Donderdag 9-10-2014. Zon en een stevige wind 24°.
Vandaag weer een blauwe lucht. Roc d’Azur heeft op dit moment een prominente plaats in Fréjus. De fietspaden langs de camping zijn volledig voor dit evenement gereserveerd. Te voet dus naar de meertjes van Villepey. Prachtige wandeling gemaakt en vooral van de rust genoten.
Villepey
Vrijdag 10-10-2014. Zonnig 25°.
Het wielertoernooi is nog steeds in volle gang. Vandaag richting St. Aygulf gefietst en het Douanierspad gewandeld. 's Middags rust!
Fréjus: Ochtendlucht
Zaterdag 11-10-2014. Eerst onweer later zon 24°.
Het ging vanochtend behoorlijk te keer. Voordat het onweer losbarstte de voortent vervangen door het luifeltje. Gelukkig (voor ons en vooral voor de deelnemers aan Roc d’Azur) knapte het weer in de loop van de ochtend gelukkig weer op. ’s Middags langs een stil strand gewandeld. Een verdwaalde gemotoriseerde paraglider zorgde voor “leven”.
De zon schijnt weer
Paraglider met een motortje

Zondag 12-10-2014. Wolken, stevige wind 24°.
Vandaag de markt in Le Muy nog eens bezocht. Via Roquebrune en St. Aygufl weer terug. 's Middags langs het strand. Het was een wirwar van Kite surfers.
Ingepakt.

Maandag 13-10-2014. Onweersbuien 14°.
Onderweg naar St. Vallier. Onderweg zware buiten. Om 13.00 uur aan op de camping Municipal. Er zijn niet veel plekken beschikbaar. Het heeft hier ook overvloedig geregend waardoor de helft van het aantal beschikbare kampeerplaatsen is afgesloten. Aan het eind van de middag werd het eindelijk droog.
Door het stadje gewandeld. 's Avonds wederom een pittig onweer.

Dinsdag 14-10-2014. Zonnig 21°.
In de mist weggereden. Onderweg brak de zon door. Om 11.00 uur aan op camping Municipal in Macon. 's Middags met Beer langs de Voie Bleue gewandeld.

Woensdag 15-10-2014. Mist en wolken 17°.
Onderweg naar Contrexéville. Omdat het daar behoorlijk mistig was, de plannen bijgesteld en doorgereden naar Luxemburg. Om 16.00 uur aan op Camping Kockelscheuer.

Kite surfers

Donderdag 16-10-2014. Mist en wolken 17°.
Verdergereisd naar camping De Somerense Vennen in Someren. Onderweg veel regen en mist. In Nederland knapte het weer gelukkig op. Om 13.00 uur aan. De boel opgezet (inclusief voortent) en gerust.

Vrijdag 17-10-2014. Af en toe zon 18°.
Vanmiddag een prachtige wandeling door de bossen gemaakt. Het heeft ook hier de afgelopen tijd stevig geregend. Veel plassen. Onderweg werden we begeleid door een roofvogel. De herfstkleuren zijn prachtig.

Roofvogel

Zaterdag 18-10-2014. Zon 23°.
Een prachtige dag. Weinig wind en heel veel zon.
Weer eens op de fiets. De heide (langs de knooppunten) overgestoken naar Strabrecht en Heeze. Het was weer aangenaam. 's Middags te voet naar de vennetjes.

Zondag 19-10-2014. Zon 23°.
Vandaag ook weer mooi weer. De caravan van binnen en van buiten schoongemaakt. Daarna het bos in.

Maandag 20-10-2014. Zon 23°.
Om 08.00 uur uit Someren vertrokken. Vanwege de herfstvakantie weinig verkeer op de weg en om 10.30 uur aan in Amsterdam. We hebben een hele goede vakantie gehad!