Camping Somerense Vennen.
Beer aan het pootjebaden in haar vennetje.
Zaterdag 2-4-2016. Bewolkt 15°.
Het moet vandaag prachtig weer worden. ’s Morgens eerst op de fiets naar Someren.
Someren, een gezellig stadje, bezit niet veel bezienswaardigheden. Dit wordt gecompenseerd door de vele winkels.
Het beloofde mooie weer liet verstek gaan.
De wandelschoenen aangetrokken en langs de Kleine AA richting Lierop gewandeld. Onderweg weer een stuk van de Bontvenroute opgepakt.
Zondag 3-4-2016. Eerst wolken later zon 17°.
De weersvoorspelling is nog steeds goed ......
We gaan vandaag op de fiets, met Beer in haar kar. Over de Strabrechtse Heide naar Heeze gefietst. Heeze is een prachtig dorp met veel bezienswaardigheden. Het kasteel, de molen, de kerken en ook nog een heel gezellig centrum. Na een kopje koffie naar het kasteel gewandeld. Via een lange oprijlaan komen we bij het omgrachte kasteel. Het geheel ziet er fraai uit. Door het centrum terug naar de fietsen. Op de terugweg nog even gestopt in het gehucht Strabrecht. Het lijkt wel of hier de tijd stilstaat. Mooi!
's Middags werden we blij verrast door het onverwachte bezoek van Tilly en Harrij die behalve een limburgse tractatie ook het lekkere weer meenamen. Het was gezellig.
Kleine AA
Op de camping met Tilly en Harrij.
Kasteel Heeze.

Maandag 4-4-2016. Eerst wolken later zon 14°.
Ook vandaag viel de weersvoorspelling weer tegen. Een route uitgestippeld en de fiets gepakt. Beer ging weer graag in haar kar. Eerst over de heide gefietst. In Lierop even gestopt. De kerk blijft uitzonderlijk. Hij is heel groot met een majestueuze koepel. Aan het pleintje er tegenover ligt de langgevelboerderij waarin Herbergh de Coeckepanne is gevestigd. Doorgefietst naar Someren. Via de buitengebieden naar het centrum om de boodschappen. 's Middags knapte het weer gelukkig een beetje op.

Dinsdag 5-4-2016. Regen 14°.
Het is vandaag miezerig weer en de voorspelling van het weer is ook niet best. Met de auto Asten bezocht. Ook daar was het mistroostig. Toch door het gezellige centrum gewandeld.
's Middags alvast wat spullen ingepakt en daarna met Den B. naar haar vennetjes gewandeld. Morgen reizen we verder naar Luxemburg.

Centrum van Lierop
Woensdag 6-4-2016. Wolken 14°.
Eindelijk weer droog. Nog een rondje met Beer gelopen en met inpakken begonnen. Helaas was de voortent drijfnat. Rond 10 uur vertrokken. Aanvankelijk hadden we een voorspoedige reis. Bij Bastenaken werden we geconfronteerd met de chauffeursacties tegen het “tolkastje”. Kilometerslange rijen vrachtwagens stonden op de snelweg en op de op- en afritten. In eerste instantie mochten we nog over een vrije baan rijden. Helaas duurde dit niet lang. Van de snelweg af en via allerlei binnenweggetjes konden we in de buurt van Luxemburg weer op de weg komen.
Om 15.00 uur aan op Camping Kockelscheuer in Kockelscheuer. Onze vertrouwde receptionist was er niet meer. Ingecheckt en de boel opgezet. Daarna uitgebreid gerust.
Kilometers vrachtwagens ........

Donderdag 7-4-2016. Wolken en zon 14°.
We willen vandaag een flink stuk zuidwaarts. Vroeg opgestaan en na het corvee om 08.15 uit Kockelscheuer vertrokken. Rustige reis en hoe verder we vorderden hoe beter het weer werd. Om 15.30 uur aan op Camping Macon.
De caravan geïnstalleerd en daarna een lekker stuk met de Beer langs de Saone gewandeld. Voor de dame was het weer een feestje, ze nam zelfs nog een uitgebreid bad.
Morgen verder richting de Provence.

Vrijdag 8-4-2016. Mistral, zonnig 14°.
De dag begon zonnig in Macon. De boel ingepakt en om 08.30 uur vertrokken. In Lyon stond een behoorlijke file. Via de rondweg konden we deze omzeilen. In de buurt van Valence begon het stevig te waaien: Mistral. Rond 14.00 uur aan op camping Parc de la Bastide in St. Rémy de Provence. We hebben een prachtige plek gevonden en de caravan geplaatst. Geluncht en daarna de boel opgezet.
Voorlopig hebben we ons “stekkie” gevonden.

De Saone

Provence en de Côte d'Azur.

Vrijdag 1-4-2016. Zonnig 13°.
De eerste reis van 2016. We gaan onderweg voor een rondje Frankrijk en/of Spanje. De weersvoorspellingen in het zuiden zijn wisselend. Daarom eerst maar van het eerste lenteweekend genieten in Someren.
Vroeg vertrokken naar Weteringbrug om een mankement aan de caravan te laten repareren. Daarna door naar camping Somerense Vennen in Lierop/Someren. Vriendelijke ontvangst. Een mooie plek uitgezocht en de boel opgezet. 's Middags een prachtige wandeling in de omgeving gemaakt langs de bontvenroute. Onze Beer was weer in haar Knollentuin.

Someren Berg en Terblijt Tournus Kockelscheuer Macon St Vallier Saint Remy de Provene Fr;ejus Giens Port Grimaud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

St. Rémy de Provence Cp. Parc de la Bastide
Zaterdag 9-4-2016. Mistral, zonnig 16°.
Het waait nog steeds. Vanochtend te voet naar St. Rémy. St Rémy is een schilderachtig stadje. In het centrum een wirwar van leuke straatjes met bijzondere winkeltjes. De waren worden in prachtige etalages aangeprezen. St. Rémy is de stad van Nostradamus (een “ziener”) en natuurlijk van Vincent van Gogh die hier een tijdje in de inrichting van St. Paul de Mausole is geweest. Tijdens zijn eenjarig verblijf heeft hij ongeveer 150 schilderijen gemaakt.
Na een wandeling door het centrum naar de VVV om de van Gogh wandeling op te halen. Volgende week gaan we die zeker doen.
De fontein met het borstbeeld van Nostradamus
Straatje in St. Rémy de Provence
Zondag 10-4-2016. Zonnig 19°.
Op zondag is er altijd markt in Isle sur la Sorgue. De auto aan de buitenkant van het stadje geparkeerd.
Isle is – net als St. Rémy – een schilderachtig stadje met een heel leuk centrum. De Sorgue omsluit het stadje zodat het een eiland in deze rivier is. Isle wordt ook wel het Venetië van de Provence genoemd. Op zondag staat het stadje vol met marktkramen en komt iedereen uit de omgeving deze markt bezoeken. Ook heeft Isle een grote antiekmarkt, de 2e na Prijs. Hier worden allerlei snuisterijen tegen belachelijk hoge prijzen aangeboden.
Rondgewandeld en zelfs onze Beer kon de markt waarderen omdat ze veel aandacht kreeg van haar soortgenoten. ’s Middags op de camping gerust.
Isle sur la Sorgue: De Sorgue
Isle: Watermolen in de Sorgue
Maandag 11-4-2016. Zonnig en een strakke wind 19°.
Alhoewel er een stevig windje staat toch op de fiets. We gaan onderweg naar Maillane. Dit slaperige dorpje is vooral bekend door de provencaalse dichter en zanger Frederi Mistral. In zijn huis, nu museum, heeft hij al zijn werk geschreven (in het provencaals). Hij werd hiervoor zelfs onderscheiden met de nobelprijs van de literatuur. Het stadhuis en de kerk zijn het bekijken waard. Op het centrale plein hebben we een terrasje genomen. Terug via de weg naar Les Baux. Onderweg prachtige plaatjes. De fruitbomen staat volop in de bloesem. Ook kwamen we nog een grote schaapskudde tegen. ’s Middags gerust.
Het centrum van Maillane
De fruitbomen in bloei.
Dinsdag 12-4-2016. Zonnig 21°.
Vandaag naar Aix en Provence. Het viel niet mee om de auto te parkeren. Aix is een prachtige stad. Er zijn kuntacademies en universiteiten gevestigd. Het oude centrum is sfeervol (winkels en restaurants). Centraal ligt de Cours Mirabeau, een prachtige laan, met platanen, prachtige oude huizen en fonteinen. Er zijn hier opvallend veel banken gevestigd. Aan de overkant kant prachtige terrasen, cafés en boekhandels. Toevallig werd er vandaag een markt gehouden. Na een kopje koffie doorgelopen naar de Kathedraal St. Saveur. De kathedraal is gebouwd op de plek van een voormalig Romeins Forum en een aangrenzende basiliek. De kathedraal heeft een mix van stijlen vanaf de 5de tot de 17de eeuw. Via het gezellige centrum teruggewandeld naar de auto.
Aix en Provence: Cours Mirabeau
Aix en Provence: Fontein
Aix en Provence: Kathedraal St. Saveur
Woensdag 13-4-2016. Zonnig 21°.
Op woensdag wordt in St. Rémy de weekmarkt gehouden. Ook vandaag staat het centrum vol met een bonte verzameling kramen waar kleding, kunst maar ook levensmiddelen worden aangeboden. De typisch provencaalse producten als kruiden, worst, handdoeken, zeepjes zijn in de overhand. Tussen de kramen artiesten die prachtige muziek maken. We komen er graag.
Zangeres op de weekmarkt in St. Rémy
Donderdag 14-4-2016. Zonnig 21°.
Het was een stralende ochtend. Den Beer in haar kar en in de omgeving gefietst. Over rustige weggetjes naar Mollèges een wat onbeduidend plaatsje. Genoten van de prachtige uitzichten op Les Alpilles. Ook de huizen die we onderweg tegenkwamen waren niet te versmaden. Het leven is hier goed!
Val de Provence: uitzicht op Les Alpilles
Vrijdag 15-4-2016. Zonnig af en toe een wolk 21°.
In 1889 kwam Vincent Van Gogh in St. Rémy om behandeld te worden tegen zijn waanzin en hallucinaties. Hij heeft hier ongeveer 150 schilderijen gemaakt.
Om van Gogh te eren is een wandeling uitgezet. De wandeling begint in het centrum van St. Rémy en loopt door tot de psych. inrichting St. Paul de Mausole waar hij werd verpleegd.
Onderweg staan reproducties op de plaats waar van Gogh deze heeft geschilderd. Een deel van St. Paul de Mausole is nu een museum. Het is naar de staat teruggebracht toen van Gogh hier verbleef. Ook de kamer waar hij destijds werd verpleegd is nu te bezichtigen. De natuur in de omgeving van de inrichting is prachtig.
St. Paul de Mausole: kamertje van van Gogh
OmgevingSt. Paul de Mausole
Zaterdag 16-4-2016. Wolken en wind 19°.
Vandaag naar Avignon. De auto aan de overkant van de Rhône geparkeerd. Over de brug lopend zien we de Pont Saint-Bénezet. De brug is aan het einde van de twaalfde eeuw gebouwd en heeft dienst gedaan tot in de zeventiende eeuw. Avignon is een gezellige stad met een glorieus verleden. Avignon heeft nog een volledige middeleeuwse ommuring. Door de stadspoort lopen we naar het pauselijk paleis. Daarna naar de binnenstad van Avignon. De vele kerken en historische gebouwen zijn het bekijken waard. Ook de gezellige winkelstraatjes zijn niet te versmaden. Het 19e-eeuwse raadhuis heeft een gotische klokkentoren. Het prachtige theater staat er naast.
Avignon: Pauselijk complex
Sur le pont d'Avignon, l'on y danse........
Zondag 17-4-2016. Wolken weinig zon 19°.
Weinig wind, wel bewolkt. Fietstochtje in de omgeving van Saint Rémy. Langs achterafweggetjes richting Eyraques. Onderweg genoten van de prachtige natuur. De bloesem staat nog steeds in volle pracht. Ook de blauwe regen en de irissen langs de weg doen het goed. In Eyraques de fietsen geparkeerd en door het centrum gewandeld. De kerk is mooi evenals het naastgelegen stadhuis.
’s Middags te voet naar Saint Rémy. Het was er gezellig druk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eyraques: Blauwe regen
Saint Rémy: Blauwe regen
Maandag 18-4-2016. Wolken en een stevige wind 19°.
Vandaag met de auto naar het Lac du Peiroou. Dit stuwmeer ligt aan de voet van Les Alpilles. Door de romeinen is hier ooit een stuwdam gebouwd. Het meer was bedoeld om de stad Glanum (nu een opgraving even verderop) van water te voorzien. Eerst rond het meer gewandeld om Den Beer te laten zwemmen. Daarna de bergen ingewandeld. De natuur is indrukwekkend.
Lac du Peiroou.
Omgeving Lac du Peiroou

Dinsdag 19-4-2016. Zonnig 23°.
De dag begon met een harde wind. Om die reden de wandelschoenen aangetrokken. Met Den B. langs het Canal des Alpilles gewandeld. Dit kanaal is ooit door de Romeinen aangelegd met het doel om de landbouwgrond te irrigeren. Het loopt door de Val de Provence, maar ook dwars door St. Rémy de Provence. Onderweg prachtige plaatjes. 's Middags verdween de wind en was het bijzonder aangenaam op de camping.

Woensdag 20-4-2016. Zonnig 24°.
Marktdag ........

Canal des Alpilles

Donderdag 21-4-2016. Wolken af en toe een bui 19°.
Vanochtend naar Cavaillon. Cavaillon is een typisch Provencaals stadje. Het is bekend van de meloenen. De stad doet wat armoedig aan. Heeft wel wat overeenkomsten met het stadsdeel waar wij wonen. Het historisch centrum is het bekijken waard. Als eerste komen we bij de voormalige Kathedraal Saint-Véran. Een mooi gebouw. Cavaillon had een omvangrijke joodse gemeenschap, die in een eigen wijk woonde en zelfbestuur had. De synagoge is een uiterst elegant gebouw uit de 18e eeuw met een smeedijzeren balkon.
Even verderop staat een romeinse triomfboog. Deze sterk beschadigde dubbele boog uit de tijd van Augustus was waarschijnlijk aan een ander gebouw vast gebouwd. Hij is aan de voorzijde versierd met ranken. Door het centrum, hier trouwens ook veel lege winkelpanden, teruggelopen naar de auto.

Vrijdag 22-4-2016. Zonnig, weinig wind19°.
De westkant van St. Rémy befietst. Via Le Vieux Chemin d'Arles naar Mas Blanc gefietst. Onderweg nog een prachtig geveltje bekeken van een wat afgelegen Épicerie. Ook de huizen (paleisjes) waren niet te versmaden.

Cavaillon: Synagoge
Cavaillon: Triomfboog
Zaterdag 23-4-2016. Half bewolkt 19°.
Vandaag met de auto over Les Alpilles naar Maussane les Alpilles gereden. Genoten van het prachtige landschap. Bij de camping geparkeerd en door het stadje gewandeld. Het is een vriendelijk stadje met leuke terrassen en winkeltjes. Ook is er het een en ander te bekijken. Het centrale plein herbergt een mooie kerk en een prachtige fontein. Even verderop – in het historisch deel – staat nog een prachtig washuis uit 1863. Doorgereden naar Fontvieille. Ook daar door het historisch centrum gewandeld. Ontzettend leuk. Daarna vanzelfsprekend de Molen van Daudet bezocht. Daudet schreef hier het bekende 'Lettres de mon moulin'. Nu is de molen een museum. Terug via Les Baux.
Maussane les Alpilles: Fontein en Kerk
Fontvieille: Moulin de Daudet
Zondag 23-4-2016. Zon en wind (mistral) 13°.
Vannacht is de mistral weer opgestoken. We staan behoorlijk te schudden. De zondagsmarkt in L'Isle sur la Sorgue bezocht.

Maandag 24-4-2016. Zon en wind (mistral) 17°.
De zon schijnt volop maar de mistral is nog steeds actief. De wandelschoenen aan en onderweg naar Les Alpilles. In de buurt van Glanum ligt het natuurpark La Caume. We gaan hier vandaag een wandeling maken.
De natuur is hier prachtig. Tussen de rotspartijen kom je allerlei bomen en planten tegen die met bordjes worden verklaard. De rust en de ruimte waren overweldigend. Een aanrader!
Saint Rémy: La Caume

Dinsdag 26-4-2016. Zon 17°.
Vandaag weer eens op de fiets. De wind is weg en de zon schijnt volop. Via Mas Blanc naar St. Etienne du Grès.
Terug via het - onlangs aangelegde - fietspad.
's Middags de voortent ingepakt. Morgen weer verder.

Woensdag 27-4-2016. Storm en zon 17°.
Vandaag weer verder gereisd. Om 09.00 uur uit Saint Rémy vertrokken. Voor het eerst de snelweg naar Toulon gereisd. Het uitzicht op Cassis was prachtig. Rond de middag aankomst op Camping La Tour Fondue op Presque’Ile de Giens. Een plek uitgezocht en de boel geïnstalleerd. Vanwege de storm geen voortent of luifel opgezet.
’s Middags hebben we de omgeving verkend. Eerst met de auto naar Giens. Het centrum ligt vrij hoog. Vanaf de ruïne van het oude kasteel heb je een mooi uitzicht over de omgeving.
Terug bij de camping langs een pad langs het strand gewandeld (douanierspad). Het was behoorlijk klimmen. Onze Beer had daar geen moeite mee, in tegendeel.
Het centrum van Giens
Hyères
Donderdag 28-4-2016. Zon 19°.
Met de auto naar Hyères. Na lang zoeken geen parkeerplek gevonden. Daarna verder langs de kust. In Bormes les Mimosas gestopt. Bormes is een fleurig dorp dat amfitheatergewijze is gebouwd. Boven, in het oude dorp, de auto geparkeerd. Er zijn daar gezellige straatjes en pleintjes die onderbroken worden door bogen en overkluizingen.
’s Middags met Beer naar het strand. Zoals gewoonlijk lag ze weer in allerlei narigheid te rollen. Helaas lag ze nu in de teer. Ze zat helemaal onder. Geprobeerd om het schoon te maken maar dat lukte niet. Gelukkig was de dierenarts bereid om ons nog te helpen. De helft van haar vacht is er af geschoren. We hebben nu een hele kale Beer. De dame is heel timide …….en heel zielig.
Bormes les Mimosas
Bormes les Mimosas: pleintje
Onze zielige kale Beer
Vrijdag 29-4-2016. Zon 19°.
Dichtbij de camping vaart de veerboot naar het eiland Porquerolles. Vandaag hebben we de overtocht gemaakt. Dit duurde een klein half uur. Onderweg prachtige plaatjes. De gelijknamige hoofdstad heeft een marktplein, een kerkje Ste Anne en het voormalig fort Ste-Agathe . Als je het dorp binnenloopt valt het op dat hier veel fietsen worden verhuurd. De straatjes zijn levendig. Eerst naar het fort gewandeld. Vandaar mooie uitzichten over de omgeving. Het binnenland heeft een prachtige vegetatie. Volgens het foldertje is het nagenoeg onbewoond. Het dorpje bekeken en aan de haven een terrasje gepakt. Daarna weer op de boot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veerboot naar Porquerolles
Porquerolles: Fort van Ste Agathe
Porquerolles: Uitzicht

Zaterdag 30-4-2016. Zon 19°.
Vandaag inpakken en weer wegwezen. We gaan richting Grimaud. In de buurt van Grimaud een grote file. Het blijkt het Harley Davidson weekend te zijn. Rond 11.00 uur aan op Camping Les Mures in Port Grimaud. Het is nog rustig op de camping. Een mooie plek gevonden en de boel geïnstalleerd.

Zondag 1-5-2016. Storm, regen en onweer 12°.
Na een onstuimige nacht: eerst het karakteristieke geplof van de Harley Davidsons en later een stormachtige wind, leek het weer wat op te knappen. Een stukje langs de kust gefietst. Onderweg een enorme hoosbui. We kwamen drijfnat thuis. Aan het eind van de middag knapte het gelukkig weer op. Toch nog met Beertje langs het strand gewandeld.

Maandag 2-5-2016. Zonnig 20°.
Met de auto naar Gogolin. Eerst de boodschappen en daarna nog even door het stadje gewandeld. Ooit was dit het stadje van de pijpenmakers.

Côte: een stevige onweersbui
Pleintje in Ste Maxime
Dinsdag 3-5-2016. Zonnig 22°.
Een stralende ochtend. Met Beer lekker lang op een stil strand geweest. Daarna op de fiets naar Ste Maxime. De fietsen bij het Casino geparkeerd en te voet door het stadje gewandeld. Vanzelfsprekend aan het haventje, op het terras bij Le Tonneau, een versnapering genomen.
Aan het eind van de middag stak een frisse wind op. Weer met Den Beer langs een heel rustig strand gewandeld.

Woensdag 4-5-2016. Zonnig 22°.
Met de auto naar het schiereiland achter St. Tropez. Onderweg rust en mooie plaatjes van wijgaarden, heuvels en bossen. Ramatuelle ligt hoog op de heuvels. Als je aan komt rijden zie je het al van verre liggen. Je kunt hier goed parkeren. Het centrale pleintje met het prachtige terras van Café de l’Ormeaux doet heel knus aan. Bij de kerk loop je het historische gedeelte van het dorpje in met schilderachtige straatjes en leuke winkeltjes.

Donderdag 5-5-2016. Zonnig, veel wind 22°
Vandaag op de fiets naar Saint Tropez. Ooit was het een klein vissershaventje. Het is nu uitgegroeid tot een mondaine badplaats. SainttTropez is gebouwd rond de Vieux Port.
Hier ligt een schitterende kade waar prachtige jachten liggen. Aan de haven gezellige terrassen en kunstenaars. In de oude stad achter de haven liggen smalle straatjes, heel sfeervol met oude huizen en chique boetiekjes.
In de buurt ligt ook de Place des Lices, het grote plein van Saint-Tropez. Dit plein is een ontmoetingsplaats voor de inwoners. Er wordt gebouled en op dinsdag en zaterdag is het hier marktdag.

Ramatuelle: uitzicht op Cap Camerat
St. Tropez: Het is druk aan de haven
St. Tropez

Vrijdag 6-5-2016. Zonnig en een frisse wind 20°
Vrijdag, marktdag in Sainte Maxime. Mia naar de markt en Den B. en ik naar de haven. Hier is altijd wel wat te beleven.
's Middags een strandwandeling gemaakt. Door het koude weer was het strand niet erg aanlokkelijk voor de zonaanbidders.

Het strand bij Port Grimaud
Zaterdag 7-5-2016. Zonnig en een frisse wind 20°
Op de fiets, In Port Cogolin gestopt. Port Cogolin is een knus havenplaatsje met wat restaurantjes en een paar winkeltjes. De fietsen geparkeerd en door het dorpje gewandeld. Het heeft veel overeenkomsten met het ernaast gelegen Port Grimaud. Het is hier alleen veel rustiger.
Port Cogolin.

Zondag 8-5-2016. Wolken en regen 20°
De dag begon met een waterig zonnetje. Vanochtend naar de zondagsmarkt in Port Grimaud. Het was behoorlijk druk. Op het eerste pleintje de snuisterijen en op het centrale plein de versmarkt.
’s Middags regen.

Maandag 9-5-2016. Harde wind, af en toe regen 17°
Vandaag een behoorlijk onstuimige dag.

Dinsdag 10-5-2016. Stevige wind, af en toe regen 20°
Het weer zit nog steeds in een dipje. Het waait en af en toe krijgen we een bui over ons heen. Richting Ste Maxime om een prachtige tuin te bezoeken. Aan de rand van het stadje ligt Le Jardin Botanique des Myrtes. Deze Botanische tuin staat vol bijzondere bomen en typische mediterrane planten. De fietsen geparkeerd en genoten van al het moois èn de rust. Hierna nog even naar Ste Maxime.

Port Grimaud: markt
Sainte Maxime: Botanische tuin

Woensdag 11-5-2016. Regen en wind 17°.
Na een onstuimige nacht knapte het weer in de loop van de dag een beetje op. Rustige dag, dus!

Donderdag 12-5-2016. Zonnig, stevige wind 20°.
Vanwege de harde wind een ritje met de auto door het Maures-massief. Gestopt in La Garde-Freinet, dat in het dal van de Garde ligt. Het is een oud Provençaals plaatsje dat haar eigen karakter weten te behouden. Het dorp heeft een aantrekkingskracht op kunstenaars. Hun werk kun je zien in La Maison de la Garde-Freinet dat gehuisvest is in het oude kapelletje van St-Éloi. Even buiten het dorp ligt, bovenop een berg, de ruïne van het fort Freinet. De kerk in het historisch centrum is het bekijken waard. Op de terugweg nog even in Grimaud gestopt.

La Garde Freinet: Fort Freinet
Uitzicht op Grimaud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 13-5-2016. Zonnig, stevige wind 20°.
We blijven nog een paar dagen in Port Grimaud. Na pinksteren willen we verkassen naar Fréjus.

Maandag 16-5-2016. Zonnig, 20°.
Ingepakt en doorgreisd naar camping La Barque in Fréjus. We waren al vroeg aan. Een mooie plek uitgezocht en de boel opgezet. Daarna hebben we met den Beer de omgeving bekeken. We zijn toch wel enthousiast. De camping ligt wat verder van de kust maar het landschap blijft prachtig.
Aan het eind van de middag op fiets naar het strand. Beer vanzelfsprekend in haar kar. Op het strand, bij HAAR rivier was Beertje weer helemaal in haar knollentuin.

Fréjus: Bloeiende cactus
Beer op haar strandje

Dinsdag 17-5-2016. Zonnig 23°.
Poetsen, wassen en boodschappen. Was ook erg nodig.

Woensdag 18-5-2016. Zon en wind 22°.
Vandaag gewandeld en gefietst. De natuur is hier prachtig, vooral de meertjes van de Villepey!

Meertje van Villepey
Donderdag 19-5-2016. Zon en storm 22°.
Het is vandaag stormachtig. De voortent staat lekker te schudden. Met de auto naar De Rots van Roquebrune. Voor de rots ligt een prachtig recreatie meer dat gevoed wordt door de Argens. De auto geparkeerd en een prachtige wandeling gemaakt langs de oever van het meer. Bij de Chapelle Notre-Dame-de-la-Roquette heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
De rots van Roquebrune

Vrijdag 20-5-2016. Zon 22°.
De storm is gaan liggen.
Marktdag marktdag in Ste Maxime.. Via de Col de Bougnon naar Ste Maxime gereden. Het uitzicht over Les Issambres en de Middellandse Zee is van bovenaf prachtig. 's Middags weer eens naar het strand gefietst. Onze Beer kon dat wel waarderen.

Zaterdag 21-5-2016. Zon 24°.
Op de fiets naar Roquebrune. Het is een prachtige dag. De fietsen bij het kapelletje, even buiten het stadje, geparkeerd en te voet verder. Het historisch centrum is bijzonder. We lopen door nauwe straatjes en langs oude huizen naar boven. Het plein daar, met arcaden waaronder winkels en restaurantjes is prachtig. De terrassen zaten vandaag weer eens vol. Van bovenaf hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving.
Aan het eind van de middag met den Beer naar het strand. De dame is blij met ons.
Col de Bougnon: Uitzicht
Roquebrune: Rozenkwekerij
Villepey: Bloeiende Brem

Zondag 22-5-2016. Zon 24°.
We hebben de zondagsmarkt in Le Muy bezocht. Le Muy heeft zijn groei te danken aan het feit dat hier de Argens en de Naturby samenvloeien. Het stadje wordt twee keer per week opgevrolijkt door een markt. Er staat een eenvoudig gotisch kerkje en ooit was er een stadsomwalling. Het restant hiervan is de Tour de Charles Quint. Tegenwoordig is hier het bevrijdingsmuseum gehuisvest. Het provencaalse centrum is mooi.

Maandag 23-5-2016. Storm en zon 22°.
De caravan staat stevig te schudden. Les Issambres bezocht. Onderweg geprobeerd om te tanken. Was een hele operatie. In het Noordwesten van Frankrijk staken de tankwagenchauffeurs. .

Le Muy: muzikant met kat

Dinsdag 24-5-2016. Half bewolkt 22°.
Een verademing dat de wind is gaan liggen.
's Morgens op de fiets naar St. Aygulf.

Woensdag 25-5-2016. Half bewolkt 22°.
Het weer was vandaag weer prachtig. Op de fiets een ritje langs de kust. In St. Raphael de fietsen geparkeerd bij het casino. De jachthaven is eindelijk af. Het is mooi geworden. De vismarkt heeft een pachtig onderkomen gekregen. Terug via Port Fréjus. De jachthaven is flink uitgebreid.

Geurenwinkel in St. Aygulf
Fréjus: Haven
Port Fréjus
Donderdag 26-5-2016. Half bewolkt 22°.
Het was vanochtend bewolkt. Af en toe een spat regen. Met de fiets naar St. Aygulf. Langs het Douanierspad gewandeld. Dit pad loopt langs de kust van St. Aygulf. De uitzichten zijn prachtig. Onderweg even door de Botanische tuin gewandeld.

Zaterdag 28-5-2016. Half bewolkt 22°.
Vandaag weer op de fiets naar Fréjus. Vooral de Kathedraal is prachtig. Hiernaast ligt een klooster met een prachtig binnentuin. Om het grote plein veel smalle straatjes. Vandaag werd het feest van de Ezel gehouden. Heel veel ezels, maar ook leuke marktkramen en muzikanten. Het was een echt feest.

St. Aygulf: Uitzicht vanaf het kustpad
Fréjus: Feest van de Ezel

Zondag 29-5-2016. Onweersbuien 22°.
Vandaag qua weer een hele slechte dag. Tot in de middag zware regenbuien en onweer. 's Middags met den Beer naar haar strand.

Woensdag 1-6-2016. Half bewolkt 24°.
Morgen weer onderweg. Boodschappen en inpakken.

Donderdag 2-6-2016. Eerst zon later heel veel regen 20°.
Onderweg naar St. Vallier. Om 08.30 uit Fréjus vertrokken. Hoe verder we in de richting van St. Vallier kwamen hoe donkerder het werd. Om 13.30 uur aan op de Camping Municipal Les Îles de Silon. Vriendelijke ontvangst en bemoedigende woorden t.a.v. het weer. Het is eigenlijk niet meer droog geworden. Aan het eind van de middag nog een stuk met den Beer langs de Via Rhona gewandeld. Ze werd er niet vrolijker van.

Bon Appétit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 30-5-2016. Zon en een stevige wind 26°.
De aanvang van de thuisreis nadert met rasse schreden. Een prachtige wandeling bij de meertjes van VIllepey gemaakt. ‘s Middags wat campings in de buurt bekeken. Het viel ons op dat er veel ouderwetse kampeerplekken zijn ingeruild voor mobil-homes. Een nieuwe trend? De hond meenemen vergt ook een investering. Ditzelfde geldt voor het gebruik van Wi-fi. Overigens zijn er nog zat kampeerplekken.
Meertjes van Villepey
Dinsdag 31-5-2016. Half bewolkt en harde wind 22°.
Ook vandaag is de wind weer pregnant aanwezig. Marktdag in St. Aygulf. Op de fiets met Beer in haar koets naar het stadje. Mia naar de markt en Beer en ik langs de kust naar de Botanische tuin Aréca. Lekker in de schaduw gewandeld.
Aan het eind van de middag weer met den Beer naar het strand. In haar kar lijkt ze een beetje op "Beer Verstappen".
St. Aygulf: Jachthaven
St. Aygulf: Park Aréca
Camping in St. Vallier
St. Vallier: Rhône met de Ardèche
Vrijdag 3-6-2016. Zwaar bewolkt, af en toe een bui 22°.
Vandaag verder gereisd naar Tournus. Bij aankomst op de Camping Municipal begon het weer spontaan te regenen. Een plaatsje zoeken viel niet mee omdat een groot deel van de camping was afgezet. Het waterpeil in de Saône is vrij hoog.
Tournus ligt op de westelijke oever van de Saône, iets ten noorden van Mâcon, en is vooral bekend door de voormalige romaanse abdijkerk van Saint Philibert. De kerk werd gebouwd in de 11de eeuw en is één der oudste en grootste in Frankrijk. In het historisch centrum mag er ook wezen. Vanaf de camping loop je er in een kwartiertje naar toe. Het is er levendig. We hebben er leuk rondgewandeld en zijn via de Saone weer teruggelopen naar de camping.
Tournus: hoge waterstand in de Saône
Uitzicht op de St. Philibert in Tournus
Zaterdag 4-6-2016. Zwaar bewolkt 22°.
Nog een dagje in Tournus. Vanochtend op de fiets langs de Voie Bleue richting Macon. Mooie uitzichten. De rivier staat nog steeds erg hoog. Halverwege was het fietspad onder gelopen en moesten we weer terug.
's Middags de boel wat ingepakt. Morgen reizen we verder richting Luxemburg.

Zondag 5-6-2016. Bewolkt 22°.
Vroeg uit Tournus vertrokken. Moesten vandaag dik 400 km naar Kockelscheuer. Onderweg rustig weer en zelfs af en toe zon. In Kockelscheuer was het problematisch. Door de onweersbuien van de afgelopen dagen was het niet mogelijk om op gras te kamperen. Voor het eerst op de straatstenen gekampeerd. Ook het park achter de camping was een natte bende. Morgen verder naar Nederland.

Maandag 6-6-2016. Zon, wolken, onweer 23°.
Met prachtig weer uit Luxemburg vertrokken. Rustige reis door de Belgische Ardennen. Nog voor de middag aan op Camping Oriental in Berg en Terblijt. Een mooi rustig plekje uitgezocht en de boel opgezet. Al heel snel verdween de zon en begon het te onweren. 's Avonds zelfs nog een regenbui.

Dinsdag 7-6-2016. Zon, onweer en regen 24°.
Ook vandaag begon het zonnig. In de loop van de dag kregen de wolken de overhand en begon het weer te donderen en te regenen. Vanochtend op bezoek bij onze maatjes in Brunssum. Het was weer ouderwets gezellig. 's Middags, tussen de buien door, onze Beer uitgelaten. Morgen moet het beter worden.

Camping Kockelscheuer
Bij Ans en John
Woensdag 8-6-2016. Zon 19°.
Vanochtend naar Maastricht. De auto bij het centrum geparkeerd. Op de Markt was het markt. Hier staat het 17e eeuwse Stadhuis dat door Pieter Post is gebouwd. Op de Markt was het gezellig druk. Hierna het Vrijthof bezocht. Aan het Vrijthof staat veel bezienswaardigs (St. Jan, St. Servaas Basiliek, de Militaire Hoofdwacht en het Generaalshuis). Verdergelopen naar het Dinghuis. Een prachtig gebouw waar ooit is rechtgesproken.
Onderweg kwamen we nog een hele bijzondere gebreide fiets tegen als reclameuiting voor een wolwinkeltje.
's Middags met den Beer naar Bemelen gewandeld.

Donderdag 9-6-2016. Zon 22°.
De laatste vakantiedag. Vanochtend op de fiets naar Valkenburg. Vakenburg, is een echt toeristenoord.
Langs Huis den Halder de stad ingewandeld. Voor dit kasteeltje staat een oude waterput. Er naast ligt de St. Nicolaaskerk. Op het centrale plein staat het Spaans Leenhof, een prachtig gebouwtje waarin nu de VVV is gevestigd. Even verderop staat het Oude Stadhoes. De naam spreekt voor zich. Het huisvest het Museum Land van valkenburg. Van de middeleeuwse vestingmuren zijn de Grendelpoort en Berkelpoort gedeeltelijk overgebleven. Over de Cauberg weer naar Berg gefietst.

Vrijdag 10-6-2016. Zon 20°.
Naar Amsterdam.

Maastricht Vrijthof
Maastricht: Gebreide fiets
Valkenburg: Huis den Halder aan de Geul