Kasterlee Kockelscheuer Liverdun Pont de Vaux Macon St. Rémy Saint Aygulf

Zondag 22 augustus 2021, regenachtig 20°.
De berichten om op vakantie te kunnen zijn positief. Eindelijk weer de vrijheid.
We hebben de corona-check-app. op de mobiel, de papieren versie van het inenten in het paspoort en de gezondheidsverklaring in 3 versies. We kunnen er veilig van tussen.
We gaan op het gemak door Frankrijk. Eindbestemming de Côte d’Azur.
Vandaag naar Camping Houtum in Kasterlee.

Hij staat weer klaar .....
Vriendelijke ontvangst op de camping. Er was gelukkig nog een plekje over. De boel opgezet en toen geschuild voor een giga-bui.
’s Middags de wandelschoenen aangetrokken om Kasterlee weer eens te bekijken.
De belangrijkste bezienswaardigheid is Keeses Molen. De molen staat op de kabouterberg. Het is een typisch Kempense standerdmolen met een open voet. De molen werd gebouwd rond 1650, en stond toen op de Dam in Antwerpen. Daarna is hij naar Kasterlee verplaatst.
De molen is vernoemd naar de molenaar Kees van Laer.
Vervolgens de kabouterberg beklommen. De kabouterberg is een leer- en speelpark (en behoorlijk hoog).
Op de terugweg nog een paar leuke plaatjes geschoten van een zelfbedieningscaravan annex pompoenenverkooppunt.

Keeses molen
Camping Houtum
Snoepkraam
Mooie pompoenen!!!!!
Maandag 23 augustus 2021, regen en wolken 19°.
Het weer was vandaag niet best. De hele nacht heeft het geregend en vanochtend ging het nog even door. In de auto naar de Abdij van Postel gereden. In de 12e eeuw is deze abdij gesticht door de Norbertijnen. Zij hebben de streek ontgonnen. Gastvrijheid is bij hen vanzelfsprekend. Vanwege hun witte pij noemt men ze ‘witheren’. Ze doen aan bosbouw, landbouw en veeteelt. Om in hun eigen onderhoud te voorzien brouwen ze bier en maken ze kaas. De producten worden verkocht in de Abdijwinkel.
Binnen de abdijmuren krijg je een gevoel van rust. Bij de kerk die ook uit de 12e eeuw stamt ligt een kruidentuin met kruiden tegen allerlei ge- en ongemakken. Achter in de tuin staat een Pesthuisje. Hier werden zieke mensen in quarantaine gehouden.
’s Middags met Roos langs de Kleine Nete gewandeld. Een prachtig riviertje dat door een prachtig landschap stroomt. Mooie plaatjes met als hoogtepunt een stuw met een vistrap en een watermolen. Roos ging weer enthousiast achter alles aan wat bewoog.
Abdij van Postel
Pesthuisje in de kruidentuin
Stuw in de Kleine Nete
Watermolen in de Kleine Nete
Dinsdag 24 augustus 2021, zon en harde wind 21°.
Vandaag in de auto naar Leuven. Leuven is een echte universiteitsstad. Het oude centrum is bijzonder. Leuk rondgewandeld langs al het moois dat deze stad te bieden heeft: Universiteitsbibliotheek, Stadhuis, St. Pieterskerk, St. Michielskerk, Oude Markt en het Begijnhof. Het mooiste van Leuven is het Stadhuis: het 15de-eeuwse Leuvense stadhuis is een meesterwerk van Brabantse hooggotiek. De gevels en de torens zijn versierd met kunstig gebeeldhouwde figuren die thuishoren in de bijbel, in de wereld van literatuur en in de geschiedenis. De universiteitsbibliotheek mag er trouwens ook wel wezen.
Leuven: Universiteitsbibliotheek
Leuven: Oude stadhuis
Leuven: Jaquemart bovenop de Sint Pieterskerk
Leuven: Voormalig Postkantoor
Woensdag 25 augustus 2021, zon 21°.
's Morgens op de fiets Turnhout bezocht. Een echte gezellige Belgische stad. Turnhout wordt de "speelkaartenstad" genoemd. Het Turnhouts troefke is een smakelijk roomboterkoekje in de vorm van een speelkaart. De fietsen geparkeerd en in het centrum rondgewandeld. Via de Grote Markt met de Sint Pieterskerk naar het Begijnhof gewandeld. Rond een langwerpig plein staan oude begijnenwoningen, uit de 17de eeuw. Verdergewandeld naar het Kasteel. Hier stond oorspronkelijk het jachtslot van de hertogen van Brabant. In de 19de eeuw werd het als gevangenis gebruikt.

Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turnhout: Sint Pieterskerk
Turnhout: Kasteel
Turnhout: Begijnhof
Donderdag 26 augustus 2021, wolken en veel wind 21°.
Op de fiets naar Herentals. Vanuit Kasterlee is dat een kilomeeter of 15 èn op de pedalen.
De fietsen bij het Begijnhof geparkeerd. Het Begijnhof werd gebouwd in de 17e eeuw. In het midden van het begijnhof staat het sierlijke “begijnhofkerkje”, gewijd aan Sint-Catharina. Verderop, aan de Grote Markt ligt een Belfort. Het is verbonden met het stadhuis. Het Belfort bevalt een carillon met 50 klokken en wordt nog regelmatig bespeeld.
Het stadhuis is een mooi gebouw met een trapgevel, geflankeerd door twee hoektorentjes.
Een stukje verder staat de Bovenpoort. Deze maakte deel uit van de omwalling van de stad. De poort heeft een bewogen geschiedenis en is een aantal keren in verval geraakt en weer opgebouwd.
Herentals: Stadhuis en Belfort
Herentals: Bovenpoort
Herentals: Begijnhof
Vrijdag 27 augustus 2021, half bewolkt 21°.
Reisdag. Met goed weer uit Kasterlee vertrokken. De reis naar Liverdun verliep niet zo zoals we hadden gehoopt. Onderweg veel files. Rond 16.00 uur aan op Camping Les Boucles de la Moselle in Liverdun. De boel opgezet en daarna genoten van de rust.
Liverdun: Camping les Boucles de la Moselle
Zaterdag 28 augustus 2021, half bewolkt en buien 21°.
Na het corvee naar Liverdun gewandeld. Liverdun is een dorpje met een stoer verleden. Dit komt terug in de bezienswaardigheden. Het dorp wordt overheerst door het kasteel Corbin, dat uit de 17e eeuw stamt. Het kerkje St. Pierre is zelfs in 1184 gebouwd. Verder zijn de Bovenpoort, het Washuis en het Hotel de Camillly het bekijken waard.
Liverdun is ook bekend om de Madeleines, Dit zijn lekkere cakejes (naar een speciaal recept) die hier bij een lokale bakker te koop zijn.
’s Middags , tussen de buien door, langs de Moezel gewandeld. De uitzichten zijn prachtig.
Tegenover de camping ligt het Chateau de la Flie. Het wordt tegenwoordig als B&B gebruikt.
Liverdun: Chateau Corbin
Liverdun: Madeleine-cakejes
Liverdun: Uitzicht over de Moezel
Liverdun: Chateau de la Flie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 29 augustus 2021, bewolkt 19°.
Een sombere dag, deze dag. Vanochtend op de fiets langs de Moezel. Eerst naar Pompey. Een stukje dat behoorlijk omhoog ging. Na Custines weer terug. Bij Frouard de brug overgestoken.
’s Middags in het park achter de camping gewandeld. Dit park ligt aan een dode arm van de Moezel.
Liverdun: Spoorbrug over de Moezel
Liverdun: De dames rusten
Liverdun: Zijarm van de Moezel
Maandag 30 augustus 2021, wolken en regen 19°.
Vandaag in de auto. Helaas liet het weer ons weer een beetje in de steek. Onderweg naar Lunéville regende het stevig. Toen we aankwamen waren de weergoeden ons gunstig gezind.
De auto geparkeerd en te voet het historisch centrum verkend.
Lunéville was van 1702 tot 1732 de residentie van de Lotharingse hertogen. Het kasteel stamt uit de 18de-eeuw en is eigenlijk een imitatie van Versailles. Het kasteel heeft een groot voorplein met het standbeeld van Lasalle. Achter het kasteel zeer mooie “franse” tuinen. De kerk St-Jacques is uit het midden van de 18de-eeuw. Hij is prachtig. Na een bakkie verder gewandeld en het Theater bewonderd.
Lunéville: Kasteel van de Hertogen
Lunéville Kasteel
Lunéville: Kerk St. Jacques
Lunéville: Theater
Op de terugweg nog even gestopt in St Nicolas de Port.
Hier staat een schitterende basiliek.
De basiliek is gebouwd in flamboyant-gotische stijl. De kerk is opgericht door René II, Hertog van Lotharingen en Bar, nadat hij tijdens de slag bij Nancy op 5 januari 1477 Karel de Stoute had verslagen. Hij staat midden in het stadje en hij is enorm. Hij is zo groot, dat hij eigenlijk niet goed te fotograferen is.
St. Nicolas de Port: Basiliek
Dinsdag 31 augustus 2021, wolken 21°.
Vandaag met de auto naar Pont á Mousson.
Eerst in Dieulourard gestopt. Hier staat een oude burcht. Langs de Moezel verder naar Pont-à-Mousson. De auto in het centrum geparkeerd. De Place Duroc is omringd door Renaissance huizen met arcaden. Hier staat ook het stadhuis met daarvoor een prachtige fontein. Verder gewandeld naar de Abdij van les Prémontrès uit de 18de eeuw. In dit kolossale bouwwerk huist tegenwoordig een cultureel centrum. Onderweg kom je langs de St. Martin kerk uit de 12e eeuw. De gebrandschilderde ramen zijn fraai.
Pont à Mousson: Place Duroc met stadhuis
Pont à Mousson: Beelden boven stadhuis
Pont à Mousson: Abdij van les Prémontrés
Woensdag 1 september 2021, zon 23°.
Vandaag een zonnige dag. Bijtijds op de fiets om langs de Moezel richting Toul te fietsen. Bij de stuw van Gabarit de rivier overgestoken. Verder gefietst naar Fontenay, een dorpje met een station en een brug over de Moezel. Aan de overkant nog een stuk richting Toul gefietst. De natuur is hier prachtig. Op de terugweg in Villey St. Etienne gestopt. Naar boven geklauterd en bij de bakker een bakkie gedaan.
’s Middags de boel ingepakt.
Stuw Gabarit in de Moezel
Villey St. Etienne
Uitzicht over de Moezel
Donderdag 2 september 2021, zon 25°.
Na 6 dagen in Liverdun vandaag weer verder. Het is een mooie dag om te rijden. Om 08.30 uit Liverdun vertrokken. Na een half uurtje kruipen over smalle weggetjes kwamen we aan bij de snelweg. De tolpoort was voor ons een beetje spannend omdat onze tol-batch al twee jaar niet is gebruikt. Even wachten, nog even wachten en ja hoor hij reageerde.
Rond 13.00 uur aan op camping in Pont de Vaux. Een mooie plek uitgezocht en de caravan op zijn plek gezet. Na de lunch de boel verder uitgepakt. Aan het eind van de middag nog een lekker stuk met Roos langs de Saone gewandeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even uitrusten.
Camping Aux rives du soleil in Pont de Vaux
Pont de Vaux: Saone
Vrijdag 3 september 2021, eerst regen later zon 25°.
De dag begon met regen. Goed moment voor de proviandering.
Daarna langs het Canal de Pont de Vaux naar het stadje gelopen. We hadden ons een beetje op de afstand verkeken. Onderweg genoten van de uitzichten. De jachthaven was druk bezet.
Naar het centrale plein gelopen dat vernoemd is naar een generaal en waar zijn standbeeld zelfs staat tegenover het gelijknamige hotel. Wat een eer voor Generaal Joubert.
Gezellig rondgewandeld en op een terrasje even gerust. Terug naar de camping was even ver als de heenreis èn …. net zo mooi.
Pont de Vaux: Jachthaven
Pont de Vaux: Place Joubert
Roos
Zaterdag 4 september 2021, eerst regen later zon 25°.
Weinig wind en weinig zon: fietsweer. Langs de Voie Bleue, een fietspad langs de Saone naar Tournus. Onderweg een fikse regenbui. Tournus is een levendige stad. Het bekendste is de voormalige romaanse abdijkerk van Saint Philibert. De kerk werd gebouwd in de 11de eeuw en is één van de grootste in Frankrijk. Mia viel met haar neus in de boter want het was vandaag marktdag. De smalle straatjes stonden vol met kraampjes met allerlei lekkernijen. Verder door het middeleeuwse centrum gewandeld en de schilderachtige oude huizen bewonderd. In het Hôtel-Dieu is een volledig ingerichte 17de-eeuwse apotheek te zien. Via het Stadhuis weer terug naar de fietsen voor de terugtocht van 20 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pont de Vaux: Voie Bleue
Tournus: Saint Philibert
Tournus: Stadhuis en markt
Zondag 5 september 2021, zon 29°.
Vandaag een warme dag. Vroeg vertrokken om de Voie Bleue naar het zuiden te verkennen. Het is een prachtig fietspad dat veel wordt gebruikt. De Saone kleurde vanochtend prachtig in de ochtendzon. In Macon de fietsen geparkeerd en te voet het centrum in. De door de VVV aangebrachte bewegwijzering gevolgd. De voormalige kathedraal St Vincent is aan het eind van de 18e eeuw gedeeltelijk afgebroken. Er resten slechts twee torens. Verder door het centrum gelopen naar de St. Pierre die er in volle glorie bijstond.
De stad was verder een beetje uitgestorven. Terug naar de Saone en de brug met de 11 bogen bekeken. Deze Pont Laurent vormt de verbinding tussen Macon en St. Laurent.
Saone in de ochtendzon
Macon: voormalige kathedraal St. Vincent
Macon: Pont St. Laurent
Pootje baden in de Saone
Maandag 6 september 2021, zon 29°.
Wederom een prachtige dag. ’s Morgens weer op de fiets. In eerste instantie naar Reysouzze gefietst, een dorpje dat aan de gelijknamige rivier ligt.
Het is een lieflijk stil dorpje met heel veel bloemenpracht. Via een omweg naar Pont de Vaux waar we ons nog het “Vondelpark” herinnerden. De fietsen geparkeerd en heerlijk gewandeld.
Ook hier kwamen we het riviertje weer tegen. Overigens hebben we er vanaf onze plek op de camping ook uitzicht op. Een Reysouzze dag vandaag!
Reysouzze
Reysouzze: Erf in het dorpje
Pont de Vaux: Park
Reysouzze: Watervalletje
Dinsdag 7 september 2021, zon 31°.
Het plan om vandaag Cluny te bezoeken laten varen. De temperatuur lag boven de 30 graden. Op de fiets nogmaals naar Tournus. Nu geen markt en konden we op het gemak door de smalle schilderachtige straatjes lopen. Het was lekker rustig.
De rest van de dag van de schaduw genoten. Het was erg warm.
Zondag 12 september 2021, zon 31°.
Vandaag wederom een warme dag. We gaan een wandeling maken naar La Caume een route naar een bergtop in Les Alpilles. De fietsen bij Les Antiques (2 grafmonumenten van voor de jaartelling) geparkeerd. Langs St Paul de Mausole, het sanatorium waar Vincent van Gogh is behandeld, het natuurgebied ingelopen.
Onderweg prachtige uitzichten. Het pad is heel goed begaanbaar. Roos vermaakte zich prima met het opjagen van vlinders. Na een uur weer teruggelopen.
Daarna terug naar St. Rémy om een terrasje te pakken. ’s Middags de rust en de schaduw opgezocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tournus: Kade
Tournus: Terras
Tournus: Uitzicht vanaf de brug
Tournus: Mia en Roos
Woensdag 8 september 2021, zon 31°.
Marktdag in Pont de Vaux. Leuke markt met allerlei snuisterijen. Deze streekmarkt wordt midden in de stad gehouden. Was wel even een tippel. Onze Roos vond dat ook. Op het terras sloot ze maar even de ogen.
’s Middags ingepakt.
Pont de Vaux: Markt voor het stadhuis.
Roos rust
Donderdag 9 september 2021, wolken en regen 21°.
Vandaag weer op reis, Om 08.00 uur uit Pont de Vaux vertrokken. In Lyon reden we de file in. Vertraging van een half uurtje. Toch nog om 13.00 uur aan op camping Parc de la Bastide in St. Rémy de Provence. Mooi plekje uitgezocht en de boel opgezet. Aan het eind van de middag ingeschreven. De verbouwing van de receptie en de verbeteringen aan het zwembad bewonderd. Het ziet er puik uit. Ook de beeldhouwwerken van Honoré zijn prachtig.
Daarna nog even het stadje ingelopen. Ook hier is toch wel het een en ander anders geworden. Het blijft een feestje om hier te mogen ronddwalen.
Zwembad Parc de la Bastide
St. Rémy: straatje naar het stadhuis
St. Rémy: Mooi winkeltje
Daar wordt je hebberig van ......
Vrijdag 10 september 2021, wolken en regen 21°.
De dag begon met fikse buien. In de loop van de dag werd het droger. Lekker met Roos in de omgeving gewandeld.
’s Middags knapte het echt op. Op de fiets naar St. Etienne du Gres. Het fietspad naast de N89 is nog verder verbeterd. Je merkt nu helemaal niets meer van deze drukke weg. In St. Etienne is al jaren niets gebeurd en dus vandaag ook niet. Er valt niet veel over te melden. Even de kerk Eglise Notre-Dame-de-l’Assomption, van binnen en buiten bekeken. Naast de kerk staat een kapelletje voor de heilige Aloisius.
St. Etienne du Grès: Kerk
St. Etienne du Grès: Kapelletje voor Alois
Zaterdag 11 september 2021, zon 31°.
Zonnige dag en heel erg warm. Vroeg op de fiets richting Maillane. Onderweg weer genoten van de prachtige uitzichten. Langs smalle weggetjes arriveerden we in het stadje. We vielen met onze neus in de boter, want vandaag werd het feest gevierd ter ere van de 191e geboortedag van Fréderic Mistral. Mistral is in Maillane geboren. Tijdens zijn leven heeft deze schrijver zich sterk gemaakt voor het behoud van de Provençaalse taal. Hij heeft daar zelfs de nobelprijs voor ontvangen. In Maillane is ook een museum gevestigd waar zijn werken worden bewaard en tentoongesteld.
Achter het feestplein werd ook nog een markt van oude beroepen en een tentoonstelling van old-timers (Solexen, auto’s en tractoren) gehouden.
Provence: uitzicht
Maillane: Aubade ter ere van Mistral
Maillane: Oude renault

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

St. Rémy: wandelroute naar La Caume
St. Rémy: wandelroute naar La Caume
St. Rémy: wandelroute naar La Caume
Pleintje in St. Rémy
Maandag 13 september 2021, zon 31°.
Vandaag weer heel erg warm. Toch maar een stukje fietsen. Lac du Peiroou als bestemming om daar in de koelte met Roos te gaan wandelen.
Dit stuwmeer ligt aan de voet van Les Alpilles. Door de romeinen is hier ooit een stuwdam gebouwd. Het meer was bedoeld om de stad Glanum (nu een opgraving even verderop) van water te voorzien. Ooit waren we hier met de auto naar toe gereden. Het fietsen was vandaag een heel ander verhaal. Heel steil en behoorlijk ver. Uiteindelijk zijn we er gekomen en hebben we een rondje gelopen.
Weg naar Lac du Peiroou
Lac du Peiroou: Uitzicht van bovenaf
Lac du Peiroou: Uitzicht
Lac du Peiroou
Dinsdag 14 september 2021, regen en wolken 21°.
Het weer is veranderd. De hitte heeft plaatsgemaakt voor wolken en regen. Zware regenval met overstromingen in de buurt van Montpellier en Nimes. Erg dichtbij. Voor de komende dagen wordt bij ons ook niet veel goeds verwacht.
Vanmiddag werd het eindelijk droog en konden we een rondje door de stad lopen. Bij het kapelletje (Chapelle ND de la Pitié) even stilgestaan. Dit prachtige gebouwtje wordt nu als expositieruimte gebruikt. Via het centrale plein de schilderachtige straatjes ingelopen. Aan dit centrale plein staat de St. Martin kerk (Collégionale St. Martin de St. Remy). In imposant bouwwerk uit de 14e eeuw. In de straatjes veel leuke dingetjes te koop.
St. Rémy: Chapelle ND de la Pitié
St. Rémy: Collégionale St. Martin
St. Rémy: Mia en Roos
St. Rémy: Lekkere luchtjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 15 september 2021, regen en wolken 21°.
Ook vandaag onrustig weer. Voorspelling niet best. Gelukkig was er markt in St. Rémy. Het hele centrum is dan afgeladen met kramen waar heerlijke en mooie dingen worden verkocht.
Op een pleintje stond een zanger La Montagne van Jean Ferrat (het dorp) prachtig stond te zingen.
Het uithangbord van de Gegrilde Parelhoen is een plaatje (en heel veel gefotografeerd).
We kwamen droog over. ’s Middags af en toe een bui.
St. Rémy: markt
St. Rémy: Markt
St. Rémy: Sonneveld
St. Rémy: De gegrilde Parelhoen
Donderdag 16 september 2021, regen en wolken 21°.
Vannacht trok een zwaar onweer over de camping. Gelukkig geen narigheid. ’s Morgens bleef het somber. Met de auto naar Fontaine de Vaucluse, een prachtig toeristisch dorpje aan het einde van een smal doodlopend dal. Het heeft zijn naam te danken aan de bron waar de rivier de Sorgue zijn oorsprong heeft. Volgens zeggen is de Bron aan de voet van een 230 meter hoge rots, een van de krachtigste ter wereld. In het dorp woonde in de 14e eeuw de beroemde dichter Petrarca die er zijn geliefde Laura beschreef. In het centrum, is ter ere van deze dichter een zuil opgericht. Ook is er een Petrarca museum. De papiermolen “Vallis Clausa” is de enige overgebleven papiermolen van het dorp. Boven het dorp staat de ruïne van een kasteel.
We wilden op de terugweg in Isle sur la Sorgue nog even rondlopen. Helaas was er geen parkeerplek te vinden. Ander keertje maar.
Fontaine de Vaucluse: Oorsprong Sorgue
Fontaine de Vaucluse: Sorgue
Fontaine de Vaucluse: Viaduct
Vrijdag 17 september 2021, zon 25°.
Vandaag naar Avignon. De auto aan de overkant van de Rhône geparkeerd. Over de brug lopend zien we de Pont Saint-Bénezet. De brug is aan het einde van de twaalfde eeuw gebouwd en heeft dienst gedaan tot in de zeventiende eeuw. Avignon is een gezellige stad met een glorieus verleden. Avignon heeft nog een volledige middeleeuwse ommuring. Door de stadspoort lopen we naar het pauselijk paleis met de bijbehorende gebouwen (Munthof, Notre Dame des Doms) Daarna naar de binnenstad van Avignon. De vele kerken en historische gebouwen zijn het bekijken waard. Ook de gezellige winkelstraatjes zijn niet te versmaden. Het 19e-eeuwse raadhuis heeft een gotische klokkentoren. Het prachtige theater staat er naast.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Avignon: Uitzicht
Avignon: Pont Benezet (Sur le pont d'Avignon)
Avignon: Theatre
Avignon: Palais des Papes
Avignon: ND des Doms
Avignon: Munthof
Avignon: Ger en Roosje
Avignon: Mia met een tasje .......
Zaterdag 18 september 2021, zon 25°.
Vandaag weer eens op de fiets. Door het prachtige landschap van de Provence over een rustige fietsroute naar Graveson.
Graveson ligt in de buurt van Maillane. Het is vooral bekend doordat de schilder en beeldhouwer Auguste Chabaud hier gewoond heeft. Ter ere van hem is er ook een museum ingericht. Tijdens de wandeling door het stadje kwamen we reproducties tegen op de plekken waar Chabaud die heeft geschilderd.
Graveson is een rustig stadje. De kerk, de stadspoort en het kanaal in het centrum zijn het bekijken waard.
Graveson: Stadspoort
Graveson: Museum Chabaud
Graveson: Kerk
Graveson: Kerk geschilderd door Chabaud
Zondag 19 september 2021, zon 25°.
Met de auto naar Arles. Prachtige stad die van Gogh uitademt. Eerst de Pont de Langlois bezocht. Prachtig bruggetje. De auto geparkeerd en door de stad gewandeld. Vanzelfsprekend tussendoor even op een terrasje uitgerust. Arles is bekend door de vele bouwwerken uit de tijd van de Romeinen en door de rol die de stad gespeeld heeft in het leven van enkele kunstenaars., ook Vincent van Gogh. Helaas bestaan veel plekken waar hij verbleef niet meer. Het pension waar hij verbleef aan het Place Lamartine en het 'Gele huis' genoemd naar een van zijn schilderijen zijn verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar het 'Café bij Nacht' (ook een schilderij van Vincent van Gogh) aan het Place du Forum is er nog steeds. Verder gewandeld, door schilderachtige straatjes, langs de Arena, het Theatre Antique en het Espace Van Gogh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Arles: Pont de Langlois
Pont de Langlois
Arles: Arena en Kerk Sacré Coeur
Arles: Opgravingen
Arles: Plein met Stadhuis en fontein
Arles: Roos heeft dorst
Arles: Place du Forum
Arles: Place du Forum (van Gogh)
Maandag 20 september 2021, zon/wolken 21°.
Op de fiets langs de oostkant van St. Rémy. Je kunt hier fietsen zonder dat je veel last van het overige verkeer hebt. Rust en ruimte. Onderweg weer genoten van de prachtige uitzichten. In Molleges de fietsen geparkeerd en door het stadje gewandeld. Het is een stil plaatsje met smalle straatjes. Aan deze straten huizen met veel bloemen. Bezienswaardig is het monument van het Paard. Wat de betekenis hiervan is hebben we niet kunnen achterhalen. Ook de kerk is het bekijken waard. Doorgefietst naar St. Andiol. Dit stadje ligt aan een drukke verkeersweg. De begraafplaats is enorm. De Chapelle St. Croix springt er uit. Het is gebouwd in 1921. Vanuit St. Andiol terug naar St. Rémy.
Uitzicht op Les Alpilles
Molleges: Het Paard
St. Andiol: Chapelle St. Croix
Dinsdag 21 september 2021, zon 25°.
Vandaag gaan we naar Les Baux. We nemen de toeristische route. Onderweg worden de uitzichten steeds ruiger. Vanaf een parkeerplaats zien we de rots van Les Baux, met een kasteelruïne boven een middeleeuws dorp. De naam van het dorp komt van het woord ‘baou’, provencaals voor rots. Daarvan is ook het woord bauxiet afgeleid, dat hier in 1822 werd ontdekt. Alhoewel we erg vroeg waren verbaasde het ons, dat er zoveel toeristen rondliepen. Het historische dorp heeft mooie dingen om te bekijken: kapelletjes, musea en het kasteel. De straatjes zijn schilderachtig. Je komt ogen te kort. Op het voorplein van het kasteel staat een standbeeld van Charoun Rieu. Nee hoor geen familie van.
Charoun was een dichter/troubadour.
Leuk rondgewandeld en van al het moois genoten.
Terug via Maussane les Alpilles. Genoten van het prachtige landschap. Bij de camping geparkeerd en door het stadje gewandeld. Het is een vriendelijk stadje met leuke terrassen en winkeltjes. Ook is er het een en ander te bekijken. Het centrale plein herbergt een mooie kerk en een prachtige fontein.
Les Baux: Vanuit de verte.
Les Baux: Straatje
Les Baux: Kasteel
Les Baux: Charoun Rieu
Les Baux: Uitzicht
Maussane les Alpilles: Kerk en fontein
Woensdag 22 september 2021, zon 25°.
Marktdag en mooi weer in Saint Remy. Het was erg druk, de hele bevolking loopt uit om iets moois of lekkers te scoren. Roos en ikzelf hebben een tijdje met Mia meegelopen maar op een gegeven moment zijn wij onze eigen koers gegaan (het terras dus).
Onderweg toch weer leuke dingen gezien. De rest van de dag genoten van de rust. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

St. Rémy: markt
St. Rémy: terras met vintage meubilair (zit best lekker)
Allemaal Roosjes.
St. Rémy: decoratief muurtje

Donderdag 23 september 2021, zon 25°.
Vandaag weer op de fiets. Via een omweg naar Eyragues
. Prachtige plaatjes onderweg. In Eyragues gestopt en door het dorp gewandeld. Het is een leuk plaatsje. De kerk, het stadhuis en het centrale plein maken het wel. Na een kopje koffie verder naar het Parc des Poëts. Dit park is onlangs geopend om de bevorderaars van de Provençaalse taal te eren. Centraal staat natuurlijk Frédèric Mistral, die het Provencaals altijd heeft bevorderd. ’s Middags even gerust en daarna de boel ingepakt. Morgen gaan we weer op reis.

Provence: Uitzicht
Hoog en behoorlijk warm
Eyragues: Stadhuis
Eyragues: Kerk
Eyragues: Parc de Poëts
Vrijdag 24 september 2021, zon 25°.
Vandaag gaan we verder naar St. Aygulf. Bijtijds weggegaan en rond de middag aan op camping St. Aygulf Plage. Helaas was de door ons gereserveerde plek bezet. Een ander plekje uitgekozen. Het is vrij druk in ons straatje.
De boel opgezet en ’s middags onze vakantiemaatjes opgezocht om even bij te kletsen.
We moeten weer even wennen aan een hele drukke camping. Gaat lukken!
Zaterdag 25 september 2021, wolken en wind 23°.
Wolken, af en toe zon. Op de fiets naar het centrum van Fréjus. Vandaag marktdag ……
Rondgewandeld en van al het moois genoten. Ook in Fréjus staan steeds meer winkeltjes leeg. Hierna verder, via Port Fréjus (een beetje uitgestorven) naar het centrum van St. Raphaël.
’s Middags de wandelschoenen aan en langs het kustpad naar de botanische tuin gewandeld. We ontdekten dat deze een stuk groter was, dan dat we tot nu toe hadden aangenomen. Het is er mooi. Nog een terrasje op het plein en dag 35 van de vakantie zat er ook weer op.
Fréjus: Markt
Fréjus: Winkeltje met lekkers.
Roos neemt het stuur over.
St. Aygulf: Dounierspad
Na 1 glaasje rosé ........
Zondag 26 september 2021, wolken en onweer 23°.
Weersvoorspelling niet zo goed. Om 10.00 uur stonden we klaar om een ritje te gaan maken. Helaas wilde de auto niet starten. Accu leeg???
Alarmcentrale gebeld en een uurtje later stond de franse wegenwacht op de camping. Accu opgeladen. Hopen maar dat het probleem hiermee is opgelost. Gelukkig zit er in de buurt een Subaru-dealer.
Net toen we op stap wilden gaan brak er een flink onweer los. Tot diep in de middag was het dreigend. Daarna kwam de provencaalse zon weer tevoorschijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accu leeg.
St. Aygulf: Onweersbuien
De zon schijnt weer!!
Maandag 27 september 2021, wolken en wind 23°.
Vandaag boodschappencorvee en een bezoek aan de Subaru garage i.v.m. een nieuwe accu. Het laatste viel wat tegen. De garage had geen accu op voorraad. Levertijd 1 week.
Het was goed weer om de benen te strekken. Hebben we volop gedaan. Het natuurgebied Villepey is een prachtig gebied. Mooi.

 

 
Villepey
Villepey
Villepey
Dinsdag 28 september 2021, zon 25°.
Vandaag een St. Aygulf-dag. Dinsdag, dus marktdag. Daarvoor even flink de bezem door de caravan en door Roosje gehaald.
’s Middags hadden we een fietstochtje gepland. Helaas moesten we na korte tijd weer omdraaien vanwege een lekke band.
Roos wordt gefatsoeneerd.
St. Aygulf: Doorkijkje
Woensdag 29 september 2021, zon en wind 25°.
Windkracht 4 vandaag. Toch op de fiets naar Fréjus Plage. In Fréjus Plage worden we verwelkomd door een standbeeld van Roland Garros. Van hieruit heeft hij, meer dan 100 jaar geleden, de eerste vlucht uitgevoerd over de Middellandse zee naar Tunesië. Op het strand was het levendig. Een lekker stuk gewandeld en genoten van de mooie uitzichten èn van Roos die het lekker naar haar zin had.
Fréjus Plage: Roland Garros
Fréjus Plage: uitzicht
Fréjus Plage: uitzicht moeras en Rocher de Roquebrune
Fréjus Plage
Fréjus Plage
Donderdag 30 september 2021, zon 25°.
Eindelijk weer een zonnige dag met weinig wind. Op de fiets over het oude spoorlijntje naar Les Issambres. De weg loopt vrij hoog, de uitzichten zijn daardoor prachtig. In Les Issambres de fietsen geparkeerd en rondgekuierd. Een kopje koffie op ons favoriete terras en weer terug. Daar bleek dat de buren, die onze plek hadden geconfisceerd, aan het verhuizen waren. Gelijk de auto op hun plek gezet en ’s middags de caravan 25 meter verplaatst. We staan nu ECHT naar onze zin.
Les Issambres: Uitzicht
Les Issambres
Les Issambres: Hoofdstraat
De caravan op zijn nieuwe plek.
Vrijdag 1 oktober 2021, zon 25°.
Vannacht kregen we bezoek van een kudde everzwijnen. Ze waren zeer geïnteresseerd in de inhoud van onze vuilnisbak. Na een schreeuw en handgeklap gingen ze er weer van tussen.
Vandaag vrijdag, dus marktdag in Ste Maxime. Dit vrolijke en gezellige stadje wordt dan overspoeld door de toeristen uit de buurt. Volgens Mia valt er best wel wat te scoren. Mia de markt op en Roos en ik aan de wandel. "Sainte Maxime" heeft een compact centrum met veel souvenirwinkeltjes en winkels die de bekende provencaalse prullaria aanbieden.
Aan de haven is het beter toeven. Op een gegeven moment werd het voor Roos toch een beetje te veel en te warm. Een terrasje bood uitkomst: Roos water en de baas een bakkie.
's Avonds afscheid genomen van Marion en Cor. Zij gaan het kikkerlandje weer opzoeken.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ste Maxime: Jachthaven
Ste Maxime: Mobiele Kapster
Ste Maxime: De Koksmutsen en schorten
Ste Maxime: Schilder
Ste Maxime: Mia en Roos

Zaterdag 2 oktober 2021, zon 25°.
Op de fiets naar Roquebrune sur Argens, een leuk middeleeuwse dorp aan de voet van de Rocher de Roquebrune. Via trappen en poortjes door het historische centrum gewandeld naar het pleintje met arcaden en het Belfort. Daarachter ligt de kerk. Hier veel schilderachtige pandjes. Er is zelfs een poortje dat uit de 11e eeuw stamt. In het dorpje zijn maar liefst drie chocolatiers en daarom staat het stadje in de regio bekend als chocoladedorp. We hebben het chocolademuseum nog een keertje bezocht.”. In een oude kapel worden historische chocoladeverpakkingen uit verschillenden landen tentoongesteld. In filmpjes wordt uitleg gegeven over hoe chocolade gemaakt wordt. Op het centrale plein een terrasje gepakt. Hier staat een prachtig kapelletje dat nu als tentoonstellingsruimte is ingericht.

Rocher de Roquebrune
Roquebrune: Roos en kameraadje
Roquebrune: Chocolademuseum
Roquebrune: Belfort
Roquebrune: Tentoonstellingskapelletje
Zondag 3 oktober 2021, wolken en wind 23°.
Zondag is het marktdag in Le Muy, dus bijtijds in de auto. Le Muy ligt even voorbij Roquebrune in een wijnbouwgebied. Het heeft zijn groei te danken aan het feit, dat hier de Argens en de Nartuby samenvloeien in de vlakte van het Massif des Maures. Bezienswaardig is de kerk St. Joseph du Muy uit de 16e eeuw. Le Muy was ooit ommuurd. Een restant hiervan is de tour de 'Charles-Quint' uit de 14e eeuw. Hierin is het bevrijdingsmuseum gevestigd.
's Middags nog een gezellig samenzijn met Tiny en Chris.
En we gaan gewoon maar naar de markt .....
Le Muy: markt
Le Muy: Bevrijdingsmuseum
Le Muy: Kerk St. Joseph
Maandag 4 oktober 2021, onweer, regen en wind 21°.
De weergoden zijn ons vandaag niet gunstig gezind. Het wordt vanmiddag een beetje heftig. Er is gewaarschuwd voor code oranje (en dat klopte wel).
’s Morgens nog een stuk langs het kustpad (Douanierspad) gewandeld. Het zag er indrukwekkend uit. De rest van de dag op de camping.
Lekker bakkie met Tiny en Chris
St. Aygulf: ruwe zee met kite-surfers
St. Aygulf: Douanierspad
Dinsdag 5 oktober 2021, wolken en wind 21°.
Vandaag met de auto naar Port Grimaud, een toeristisch plaatsje aan de Golf van Saint Tropez. Het stadje is in het midden van de jaren 60 gebouwd. Het grappige is, dat het er uitziet alsof het er al eeuwen ligt. Het heeft veel weg van Venetië. De kleurige huizen, aanlegsteigers met luxe jachten, het doet vriendelijk aan.
In het centrum op de Place du Marché staat een kerk met een Belvédère klokkentoren. Voor 1 euro mag je de toren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht.
’s Middags met Roos langs het strand gewandeld. Het was rustig.
De camping begint weer vol te lopen met mensen die dit weekend aan de Roc d‘Azur, een wielerevenement, gaan deelnemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Port Grimaud
Port Grimaud
Port Grimaud
Woensdag 6 oktober 2021, storm 21°.
Het stormde vannacht en een groot deel van de dag. Windkracht 5 met flinke uithalen. Het was schudden en schommelen. De voortent, een Dorema type Mistral heeft zich kranig gehouden. Vanmiddag rond een uur of vier werd het eindelijk wat kalmer.
De wandelschoenen aan en van de zon genoten. Vannacht weer rustig slapen.
Druk aan de campingpoort
St. Aygulf: Weer lekker rustig weer
Donderdag 7 oktober 2021, rustig weer 22°.
Was weer even wennen …..maar vandaag een stralende dag. De fiets gepakt en via het tracee van de oude spoortlijn naar Les Issambres gefietst. Het was mooi.
’s Middags nog even naar de fietsers die de Roc d’Azur rijden gekeken.
Les Issambres
St. Aygulf: Roc d'Azur
Vrijdag 8 oktober 2021, rustig weer 22°.
Vrijdag, marktdag in Ste Maxime. Vorige week was Mia nog het een en ander vergeten te kopen. Daarom wederom westwaarts. Mia voor haar “koop-corvee” en Roos en ikzelf offerden ons op, om door het stadje en langs de haven te wandelen. Onderweg kwamen we een standbeeld van Frederic Mistral, de beschermer van de Provencaalse taal, tegen. Hij achtervolgt ons deze vakantie. In Maillane en in Eyraques hadden we ook al het genoegen om hem te mogen aanschouwen. Zo uit de verte heeft hij ook wel wat weg van ene Hazes ……
We hebben het bezoek afgerond met een lekkere lunch aan de haven. ’s Middags tussen het geweld van de Roc d’Azur door langs het strand gewandeld.
Ste Maxime: Fréderic Mistral
Ste Maxime: winkelstraatje
Ste Maxime: Het is allemaal gelukt.
Ste Maxime: lunchen aan de haven.
Zaterdag 9 oktober 2021, rustig weer 22°.
De herfst komt er aan. 's Morgens is het fris. Vandaag is het
gelukkig weer fietsweer. Le Dramont is vandaag onze bestemming. Onderweg prachtige plaatjes. De stranden omgeven door rode rotsen zien er appetijtelijk uit. Bij Le Dramont gestopt. Hier, op het Plage du Dramont herinnert een gedenksteen aan de ontscheping van 20.000 Amerikaanse soldaten. Er staat een imposant monument. We hebben uitzicht op een grote, kale klif, het Ile d’Or, met een “alleenstaande middeleeuwse toren” uit de 19e eeuw. Onderweg in een prachtig park lekker met onze Roos gewandeld. ’s Middags betrok het. Desondanks heeft Mia haar baantjes weer getrokken.
Onderweg een dreigende bui

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Dramont: rode rotsen
Le Dramont: Ile d'Or
Park langs de kust.
Zondag 10 oktober 2021, rustig weer met wolken 22°.
De wielerkoers Roc d’Azur beleefde vandaag het hoogtepunt. Veel wegen en fietspaden waren daarvoor in gebruik. Voor ons paste dus bescheidenheid.
We zijn daarom naar de markt van Fréjus gegaan die aan de kustboulevard wordt gehouden. Voor de liefhebber is het een interessante markt. Hij wordt ook druk bezocht.
Wat rondgelopen en de boel bekeken.
’s Middags in de omgeving rondgewandeld. Wederom een heerlijke dag.
Fréjus: Fontein
Fréjus: Olijvenkraam
Fréjus: Ile de Galeotti (voor de kust van Fréjus)
Fréjus: Uitzicht op jachthaven van Saint Raphael
Maandag 11 oktober 2021, rustig weer met zon 22°.
Vanochtend onderweg naar Antibes. Helaas was het niet mogelijk om een fatsoenlijke parkeerplek te vinden. Via de kust teruggereden naar Cannes.
De auto bij de jachthaven geparkeerd. Door het oude Cannes de helling van de Mont Chevalier belommen. Boven aangekomen de kerk ND de l'Espérance en de voormalige wachttoren die naast het museum "La Castre"(mediterrane oudheden uit het Midden- en Verre Oosten) staat bekeken. Van bovenaf mooie uitzichten over de stad, o.m. de Boulevard de la Crosette en les Isles de Lérins.
’s Middags om de meertjes van Villepey gewandeld.
St. Aygulf: Zonsopkomst
Cannes: Uitzicht op de oude (boven)stad
Cannes: ND de l'Espérance
Cannes: Uitzicht La Croisette en de Jachthaven.
Cannes
Meertjes van Villepey
Dinsdag 12 oktober 2021, rustig weer met zon 22°.
Fietsweer. Richting Fréjus, zonder expliciet doel. Bij de Arena even gestopt. Het blijft een prachtig gebouw. Naast de Arena ligt een gedenkplaats van de doorbraak van de Malpassetdam. In 1959 brak deze dam door overvloedige regenval. Het kostte meer dan 400 mensen het leven. De namen van deze mensen zijn in het monument vermeld.
In het oude centrum van Fréjus rondgewandeld. De beroepenroute toont mooie gevels en etalages van mensen die van de kunst hun beroep maken. Ook de dans- en zangschool stond weer open. Even geluisterd naar een mevrouw die daar aan het zingen was. Mooi.
Bij de Kathedraal even gerust en toen weer naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fréjus: Monument Malpasset.
Fréjus: mooie gevel
Fréjus: binnenplaats
Fréjus: Selfie in de etalage
Fréjus: Kathedraal
Camping
Woensdag 13 oktober 2021, rustig weer met zon 22°.
Roquebrune sur Argens was vandaag nog een keertje de bestemming. Bijtijds vertrokken en op het gemak landinwaarts gepeddeld. De fietsen geparkeerd en te voet naar het historisch centrum.
Onderweg naar het centrale plein met kerk en belfort was het weer genieten de doorkijkjes en de geveltjes. Het is zo’n leuk stadje. Boven werden we verrast doordat er vandaag een italiaanse markt werd gehouden met prachtige kramen. Allerlei lekkers werd te koop aangeboden. Het viel niet mee om hier langs te lopen. Nog wat rondgeslenterd in het oudste deel en na een bakkie op een leuk terras, zijn we weer huiswaarts getogen.
Roquebrune: Doorkijkje
Roquebrune: marktkraam met lekkernijen
Roquebrune: Mozaiek
Roquebrune: Zonnewijzer
Donderdag 14 oktober 2021, rustig weer met zon 22°.
Het einde van de vakantie komt in zicht. Vandaag voor de laatste keer naar Les Issambres. We zijn weer eens een keertje via de doorgaande weg gefietst. Ook hier weer gezellige plaatjes. In les Issambres een stuk langs het strand gewandeld. Daarna nog even op "ons" terrasje uitgerust en genoten van het uitzicht op de Baai van Saint Tropez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les Issambres: Uitzicht op de golf van St Tropez
Les Issambres: Kust
Les Issambres: bloemenkar langs de boulevard
Les Issambres

Vrijdag 15 oktober 2021, rustig weer met zon 22°.
Corvee: tanken, boodschappen, inpakken, een beetje redderen. Geukkig bleef er genoeg tijd over voor onze leuke dingen. We willen morgen bijtijds aan de terugreis beginnen..

Zaterdag 16 oktober 2021, rustig weer met zon 18°.
Om 08.00 uur vertrokken uit St. Aygulf. Rustige reis en om 14.00 uur aan op de camping in Macon. De boel opgezet en daarna flink gerust.

Zondag 17 oktober 2021, wolken 12°.
Om 08.00 uur uit Macon vertrokken. Tot aan Tournus bleef het mistig. Daarna een voorspoedige reis naar Kockelscheuer bij de stad Luxemburg.
Het inchecken ging niet zo lekker omdat de dame achter de receptie, om het in mijn eigen woorden samen te vatten, niet echt het gevoel gaf blij te zijn met klanten.
We kregen een plaats toegewezen.
De boel geïnstalleerd en even gerust. Het was vandaag weer een stevige reis geweest.
Aan het eind van de middag met Roosje door het park achter de camping gewandeld. De herfstkleuren doen het hier goed. Roos trouwens ook: ze liep te dollen en te dartelen.

Maandag 18 oktober 2021, wolken 12°.
Naar huis.

Onderweg
Kockelscheuer: Treurwilg
Onderweg