Zondag 28 augustus 2022 zonnig 21°.
De hoogste tijd om weer eens op stap te gaan. De temperatuur in Europa is nog steeds moordend. Vanzelfsprekend gaan we naar ons 2e vaderland. Maar eerst blijven we nog even in Nederland. Daarna willen we Luxemburg weer even bezoeken.
Vandaag onderweg naar camping 't Meulenbrugge in Vorden. We mochten pas na 13.00 uur op de camping inchecken.
De boel opgezet en geluncht. Te voet de bosrijke omgeving verkend.
Het is hier goed toeven.
Ook Roos heeft het hier naar haar zin.

Uitzicht op het dorpje Kranenburg
Roos met haar Beer
Maandag 29 augustus 2022 zonnig 22°.
Op de fiets door het prachtige achterhoekse landschap naar kasteel De Wildenborch, een van de acht kastelen die Vorden rijk is. Het kasteel ligt op een prachtig landgoed. Het kasteel stamt uit de 15e eeuw. Ooit was het een geducht roofridderslot. In 1782 kocht de vader van de dichter A.C.W. Staring dit slot. De dichter erfde het en bleef er tot zijn dood wonen.
Ter nagedachtenis aan hem staat er bij de ingang een mooi beeld. Rondom het kasteel ligt een prachtig bos waar we uitgebreid hebben gewandeld.

's Middags te voet naar het aangrenzende dorp Kranenburg om de kerk en het klooster te bekijken. Het heiligen beeldenmuseum (beroemd?) was gesloten.
De Wildenborch
Monument voor de dichter Staring
Dinsdag 30 augustus 2022 zonnig 22°.
Het is wat winderig. Toch weer op de fiets. Eerst richting Barchem. Barchem is een slaperig dorpje. Via Zwiep (fraaie molen) over de Lochemse Berg naar Lochem. Lochem is een vriendelijk plaatsje aan de Berkel. Vroeger was het een vestingstad. De oude stadsgracht, de Oosterwal en de prachtige bruggetjes herinneren hier nog aan. Bij de Zuiderwal staat nog een pesthuisje. In het centrum ligt naast de St. Gudulakerk, het fraaie stadhuis. Verder gezellige winkeltjes en terrassen.
Kranenburg: Kerk van Padua en voorm. klooster
De molen van Zwiep
Lochem: St. Gadulakerk in de zon.
Lochem: Raadhuis
Lochem: gezellig straatje

Woensdag 31 augustus 2022 zonnig 22°.
In de auto naar Arnhem om het Openluchtmuseum te bezoeken. Ooit waren we hier maar het was zeker weer een bezoek waard. In de museumtram eerst een rondje om het park gereden. Daarna te voet de details bezocht. De buitenkant van de gebouwen is prachtig maar binnen leer je ook veel van het toenmalige leven. We hebben weer genoten van al dit moois.

Nederland/Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openluchtmuseum: Museumtram
Openluchtmuseum: Boerderij
Openluchtmuseum: Zaanse schans
Openluchtmuseum: Smidse
Openluchtmuseum: Interieur
Donderdag 1 september 2022 zonnig 22°.
Vanochtend naar Ruurlo, een Achterhoeks dorp in mooie omgeving. Het dorp ontstond rond een knooppunt van een aantal wegen. De verdere ontwikkeling werd bevorderd door de aanwezigheid van kasteel Ruurlo. In het dorp gezellige winkeltjes en een mooie kerk. De kerk stamt uit de 14e eeuw. Even buiten het dorp ligt Kasteel Ruurlo. Het ligt in mooi parklandschap, werd als bezit van de familie Van Roderlo voor het eerst vermeld in 1312. Tegenwoordig in gebruik als museum More. Hier hangt het werk van Carel Willink. Het interieur doet wat sober aan. Desondanks valt er veel moois te bekijken.
Kasteel Ruurlo
Mathilde Willink
Kasteel Ruurlo: mooie vloer
Vrijdag 2 september 2022 zonnig 24°.
Vorden is een mooi dorp, en is vooral bekend van de 'acht kastelen' (voornamelijk landhuizen) die binnen de gemeentegrens te vinden zijn. Vandaag hebben we het kasteel in Vorden bekeken. Het moet er al gestaan hebben rond 1200. Het is nu het gemeentehuis. Bij het kasteel ligt een prachtig wandelpark.
Het centrum van Vorden wordt beheerst door de gotische kerk, met de bakstenen toren uit de 14de eeuw. Het plaatsje verder te voet bezichtigd. Het is er knus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roos is er klaar voor.
Kasteel Vorden.
Vogelkooitjes (met theepotten) te koop.
Vorden: Kerk
Zaterdag 3 september 2022 zonnig 25°.
Op de fiets naar Zutphen. Wat is dit toch een prachtige stad! Zutphen is van oorsprong een Hanzestad. Het ligt aan de samenvloeiing van de IJssel en de Berkel. In de binnenstad loop je van het ene romantische hofje in het andere en de musea liggen dicht bij elkaar. De geveltjes, de kerken, de smalle steegjes, … het was een feest. Een aanrader!
Zutphen: St. Walburgiskerk
Zutphen: oude centrum wijnhuis

Zondag 4 september 2022 zonnig 28°.
Inpakken en wegwezen. Reisdag. Om 12.00 uur aan op Camping de Somerense Vennen in Lierop. De boel snel opgezet en lekker gerust. 's Middags een lekkere wandeling gemaakt langs de Bontvenroute. Onze Roos had het erg warm Van verkoeling in de Kleine Aa was geen sprake omdat die weer droog stond. De mais stond er wel mooi bij.
Na de wandeling b ij Ria en Hans op de borrel.

Zutphen: Poort van het oude mannen- en vrouwenhuis
Kleine Aa.
Maandag 5 september 2022 zonnig 30°.
Vandaag weer een erg warme dag. Na het corvee op de fiets – lekker koel - door het bos naar Lierop. De kerk bewonderd en doorgefietst naar het Donckpark in Someren. Hier de fietsen geparkeerd en de uitgezette wandeling gelopen. Ook hier weer veel schaduw. Molen den Evert bekeken en weer terug naar de camping. ’s Middags volstrekte rust.
Lierop: Kerk
Uitzicht op molen den Evert
Roos in volstrekte rust.
Dinsdag 6 september 2022 zonnig 30°.
Nog een hele warme dag. Op de fiets over de Strabrechtse hei. De hei stond er gekleurd bij. Helaas stonden vennetjes allemaal droog. Bij Jap's insectentuin, van de boswachterij in Heeze, gestopt. Hier ligt een prachtig stukje natuur waar we heerlijk hebben gewandeld. Tijdens de wandeling zagen en hoorden we de insecten. Na een kopje koffie in het Heidecafé verder naar Heeze.
Heeze blijft een vriendelijk stadje. Wat rondgelummeld en daarna weer op huis aan.
Bloeiende hei
Insectentuin
Woensdag 7 september 2022 zonnig 26°.
Het is weer een prachtige dag. Via de knooppunten over de Strabrechtse Heide gefietst. De fietsen in het centrum geparkeerd en gezellig rondgewandeld. Na de koffie doorgelopen naar het kasteel Het kasteel is nu in handen van de gemeente en ligt er fraai bij. De tuinen zijn bijzonder. De enorme kerk, is eigenlijk een draak van een ding.
Terug via Mierlo en Lierop. ’s Middags rust.
Geldrop: Kasteel
Geldrop: Kerk
Donderdag 8 september 2022 regen 20°.
Na een regenachtige nacht werd het toch nog droog (was trouwens niet voorspeld). Toch maar plannen gemaakt voor vandaag. We gaan langs de Bontvenroute wandelen.
Nadat we Ria en Hans hadden uitgezwaaid de wandelschoenen aangetrokken.
De route loopt dwars door de bossen en heide. Mooi. Ook het Bontvennetje is helemaal droog en is volledig overwoekerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bontven, droog en overwoekerd.
Bontvenroute

Vrijdag 9 september 2022 onweersbuien 20°.
Na een natte nacht konden we vanochtend toch op de fiets. Maar weer eens naar Asten. In het centrum gestopt en wat rondgewandeld. Het centrum is niet erg “opwindend”. Twee nieuwe winkelcentra, een stadhuis en een kerk zijn de hoogtepunten.
’s Middags weer een rondje door het bos gemaakt. De regen heeft de boel wel lekker opgefrist.

Zaterdag 10 september 2022 regen 20°.
Een onstuimige nacht met veel, heel veel regen. In de loop van de ochtend werd het gelukkig even droog. De wandelschoenen aan en langs de Keelven route gewandeld. Dit vennetje was goed gevuld met water. Na de wandeling zouden we de boel inpakken maar de regen stak daar weer een stokje voor. De vooruitzichten worden beter. Morgen dan maar inpakken en maandag weer op reis.

Asten: Stadhuis
Keelven

Zondag 11 september 2022 half bewolkt 22°.
Inpak- en boodschappendag. Toch nog een rondje om Lierop gefietst en 's middags nog een keertje door de bossen gewandeld. Morgen richting Luxemburg.

Maandag 12 september 2022 zonnig 27°.
Vanochtend vroeg opgestaan. Genoten van prachtige luchten (morgenrood). Om 08.00 uur vertrokken. Via Luik naar camping Bon Acceuil in Alzingen. Om 12.15 stonden we voor de deur. Helaas had de receptioniste lunchpauze. Om 13.00 uur mochten we inchecken. De boel weer opgezet. ’s Middags door het park achter de camping naar Hesperange gewandeld.

Morgenrood
Hesperange: Kerkje en de ruïne

Dinsdag 13 september 2022 zon en wolken 27°.
Wederom een reisdag. Om 09.00 uur vertrokken. Rustig ritje naar camping Porte des Vosges in Bulgneville.
's Middags naar Contrexéville. Daarna nog een lekkere boswandeling in het bos achter de camping. Een aangename dag!

Camping Porte des Vosges
Een mooie bos .....

Woensdag 14 september 2022 stevige buien 24°.
Om 09.00 uur uit Bulgnéville vertrokken. Voorbij Dijon kregen we de eerste stevige onweersbui. Om 12.30 uur aan op de stadscamping van Macon. De boel gelukkig droog op kunnen zetten. Daarna wederom een heftige onweersbui van een uurtje of 2.. Om 20.00 uur werd het eindelijk een beetje rustig.

Donderdag 15 september 2022 zon 32°.
Onze Roos had het gisteren moeilijk. Zouden vanochtend met haar naar de dierenarts. Gelukkig was ze weer een beetje opgeknapt. Om 08.00 uur uit Macon vertrokken. Tot aan Lyon ging het redelijk voorspoedig. In Lyon kwamen we in een giga-file terecht. Het verkeer stond ruim een half uur muurvast. Hierna een voorspoedige reis naar camping de la Durance in Cavaillon. Bij de receptie hing een bordje dat de boel pas om 3 uur weer geopend zou zijn. Gelukkig liep er een monteur rond die ons toegang heeft verleend. Na het installeren van de rust genoten.
Roos is gelukkig weer helemaal de oude.

Vrijdag 16 september 2022, storm, zon 32°.
Om 08.30 uit Cavaillon vertrokken. Gaande de reis trok de wind aan. Om 11.00 uur aan op camping Plage St. Aygulf. Vriendelijke ontvangst. Onze vaste plek is bezet. We staan nu op 9.42. Vrij groot met schaduw. De boel, inclusief voortent, opgezet. Daarna rust. De voortent staat te schudden en te schommelen. Het is trouwens erg druk op de camping.

Zielige Roosje

Zaterdag 17 september 2022, storm, zon 30°.
De hele nacht, tot aan het begin van de middag heeft het gestormd. Daarna werd het gelukkig rustiger. De voortent heeft het weer heel goed gehouden. ’s Middags in het natuurgebied gewandeld. Een kolonie flamingo’s heeft zich in de lagune van Villepey gevestigd. Mooi!
Camping St. Aygulf plage plekje 942
Kolonie flamingo's
Zondag 18 september 2022, zon 27°.
Gelukkig is het lekkere weer voorlopig teruggekeerd. Vanochtend op de fiets langs de kustweg naar Les Issambres.
Onderweg genoten van de prachtige uitzichten. Het was weer feest. 's Middags rust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het uitzicht vanaf Calanque Tardieu.
Maandag 19 september 2022, zon 27°.
Wederom een prachtige dag.
Na het corvee op de fiets gestapt. Rondje om Fréjus gefietst. Op ons favoriete terras een "bakkie" gedaan. 's Middags door het natuurgebied gewandeld. Onze Roos kwam haar grote vriend Igor tegen. Met zijn tweetjes vormen ze een leuk setje!
Boulevard van Fréjus.
Roos en Igor
Dinsdag 20 september 2022, zon 27°.
Marktdag in St. Aygulf.
's Middags over het Douanierspad naar de Botanische tuin gewandeld. In het stadje een drankje gedaan met Carla en Koos.
Uitzicht vanaf het Douanierspad
Roos
Woensdag 21 september 2022, stevige wind met zon 23°.
De ochtend begon heel rustig. Rond een uur of 10 stak de wind op. Toch op de fiets gestapt. Het historisch centrum van Fréjus bezocht. Genoten van de mooie "plaatjes". De kathedraal van binnen bekeken. Om de beurt want hondjes zijn niet welkom in kathedralen.
Fréjus: Kathedraal
Fréjus: Kathedraal
Fréjus: Mia en Roos
Donderdag 22 september 2022, zon 23°.
Vandaag weer op de fiets. Onderweg naar de Rocher de Roquebrune. Deze grote rots springt er in de omgeving uit. Of je nu op de autosnelweg rijdt of langs de kust, altijd staat die donkerbruine reus er in het zonnetje. De fietsen bij het meertje geparkeerd en om het meertje gewandeld. Onze Roos vond het zelfs leuk. Op de terugweg nog even bij het kapelletje La Roche gestopt.
Roquebrune vanaf de brug over de Argens
Roos heeft dorst
Kapelletje La Roche
Vrijdag 23 september 2022, zon 23°.
Vrijdag, marktdag in Sainte Maxime, dus .......
Aan het eind van de middag een lekkere wandeling door het natuurgebied achter de camping gemaakt.
Roosje gaat pootjebaden
Villepey: uitzicht
Zaterdag 24 september 2022, regen 23°.
Vandaag een natte dag. ’s Ochtends nog even naar het stadje om brood en daarna in de caravan gebivakkeert. Aan het eind van de middag werd het gelukkig droog en hebben we nog een stuk langs het strand gewandeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roos heeft het goed.
Uitzicht
Zondag 25 september 2022, half bewolkt 25°.
De weergoden waren ook vannacht niet met ons. Stevige regenbuien trokken over de caravan. Vanochtend werd het gelukkig een stuk beter. Met de auto naar Le Muy gereden en daar de markt bezocht. Le Muy is een typisch provencaals stadje. Op zondag staat het vol marktkramen met uiteenlopende handel, m.n. veel tafelkleden en zeepjes. Ook de kledingstallen zijn in ruime mate vertegenwoordigd.
Markt in Le Muy.
Le Muy: De Bakker
Maandag 26 september 2022, half bewolkt 23°.
Op de fiets naar Port Fréjus. De fietsen bij de haven geparkeerd en te voet langs het strand. Genoten van de mooie uizichten. Ook onze Roos had het naar haar zin.
Bij de monding van de Argens ging ze zelfs met haar tenen in het water. De monding ziet er nog steeds heel apart uit. De Argens heeft zich over het strand een andere weg gebaand naar de zee. In het midden hiervan ligt nu een eilandje.
Op de camping de spulleboel nagelopen. Vanaf vanavond wordt er storm verwacht. Volgens France Méteo gaat dit een paar dagen duren.
Monding van de Argens
Port Fréjus: strand monding van de Argens.

Dinsdag 27 september 2022, storm, wolken 23°.
Sinds gisteravond heeft het flink gewaaid met stevige uithalen. De caravan met voortent staat behoorlijk te schommelen. Absoluut geen weer om iets te ondernemen. Helaas is de verwachting ook niet best.

Woensdag 28 september 2022, harde wind, wolken 23°.
De storm heeft tot het begin van de ochtend aangehouden. In de loop van de ochtend zijn we langs het Douanierspad gaan wandelen. We waren niet de enigen. Het blijft een unieke wandeling: uitzichten, begroeiing, salamanders, de strandjes. Een feestje.

St. Aygulf: Douanierspad
St. Aygulf: Douanierspad
Donderdag 29 september 2022, harde wind, wolken 23°.
Vanochtend eindelijk weer op de fiets. Het waaide nog wel maar het was te doen. Eerst in Port Fréjus gestopt en wat rondgewandeld. Er ligt hier een kapitaal aan schepen.
Daarna langs de boulevard gewandeld. Op ons favoriete terras een bakkie gedaan en genoten van het uitzicht op zee èn de rotspartij voor de kust en de activiteiten die hierop.
’s Middags gaf de wind er de brui aan.

Fréjus: Ile de Galeotti

Weer rustig .....
Vrijdag 30 september 2022, half bewolkt 23°.
Met de auto naar Port Grimaud een bijzonder dorpje aan de Golf van Saint Tropez. Dit stadje is in het midden van de jaren 60 gebouwd. De kleurige huizen, aanlegsteigers met boten en de nodige terrassen en winkeltjes, doen vriendelijk aan. In het centrum op de Place du Marché staat een kerk met een Belvédère klokkentoren. Op de terugweg kwamen we dik in de file te staan. We konden genieten van een tall-ship dat St. Tropez verliet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Port Grimaud
Port Grimaud
Port Grimaud
Tall ship
Zaterdag 1 oktober 2022, half bewolkt, veel wind 23°.
Een beetje winderig vandaag. Goed om de wandelschoenen aan te trekken om in het natuurgebied Esclamandes (onderdeel van de meertjes van Villepey) te gaan wandelen.
De uitzichten zijn hier ook betoverend. Zoals gewoon stak de rots van Roquebrune weer boven alles uit. De struiken staan nog steeds in bloei. Een stuk over het strand gewandeld tot we niet meer verder konden. De rivier de Argens heeft zich een weg over het strand gebaand waardoor het strand klein is geworden.
Esclamandes: Uitzicht op de Rots van Roquebrune
Esclamandes: Uitzicht
Esclamandes: Strand
Zondag 2 oktober 2022, bewolkt, harde wind 28°.
Vanochtend op de fiets naar Roquebrune sur Argens om het “honingfeest” te bezoeken. Onderweg windkracht 5 tegen! Bij aankomst bleken er maar 5 kraampjes te staan. Een troosteloze aangelegenheid. Door het historisch centrum naar boven geklommen. Ook daar was het een beetje desolaat. Pluspunt was de terugreis: stevige wind in de rug en bergafwaarts. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor volgende week een stuk beter.
Maandag 3 oktober 2022, zonnig 25°.
We worden weer wakker met een stralende lucht. Vandaag is het wasdag dus komt dat goed uit. Na het corvee op de fiets. Door de bergen langs het traject van de spoorlijn Ancien route des Pignes naar Les Issambres. Eerst door het stadspark gewandeld en daarna een kopje koffie gedronken op ons favoriete terras. De camping staat overigens bijna vol omdat woensdag het wielerevenement Roc d'Azur begint.
Maandag wasdag.
Les Issambres: Stadspark
Dinsdag 4 oktober 2022, zonnig 25°.
De zomer is weer terug. Vandaag een prachtige dag. Vanochtend naar het uitkijkpunt in de Lagune gelopen. Van hieruit prachtige uitzichten over dit prachtige gebied. Terug langs het strand. Het was heel rustig. Roos heeft zich weer helemaal uitgeleefd.
’s Middags weer eens naar de botanische tuin gelopen.
Uitzicht over de lagune.
St. Aygulf: palmenstrand
Woensdag 5 oktober 2022, zonnig 25°.
In de auto de bergen in naar Fayence. Onderweg gestopt bij een stuwmeer, het Lac de St. Cassien. Dit is een langgerekt meer dat voor de opwekking van energie is aangelegd. Het wordt ook gebruikt voor recreatie. Je kunt hier goed wandelen en watersport bedrijven. Fayence ligt een kilometer of 10 verder op een heuveltop. De auto beneden geparkeerd en aan een helse klim begonnen. Het historisch centrum is prachtig. Vroeger werd het als een zomerverblijf gebruikt voor de bischoppen van Fréjus. Nu is het toeristisch. Veel musea en bovenop de heuvel een mooi kerkje.
Lac de St. Cassien
Fayence

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fayence
Fayence
Donderdag 6 oktober 2022, zonnig 25°.
Lekker fietsweer, dus langs de kust, naar cap du Dramont. Een herdenkingsplek tussen Boulouris en Agay herinnert aan de ontscheping van 20.000 Amerikaanse soldaten die hier een zware strijd geleverd hebben. In zee staat een grote, kale roodachtige klif, het Île d’Or met daarop een alleenstaande ‘middeleeuwse toren’ uit de 19e-eeuw. Op het terrein ook een prachtig kapelletje: La Roche.
Le Dramont: La Roche
Le Dramont
Le Dramont: Ile d'Or
Vrijdag 7 oktober 2022, zonnig 25°.
Vrijdag, marktdag in Sainte Maxime. Volgens Mia de prettigste markt van de Côte. Sainte Maxime ligt tegenover Saint Tropez aan de gelijknamige baai Het is een stadje met gezellige straatjes. Je kunt hier van alles kopen en eten. Op een terras aan de haven hebben we even gerust. ’s Middags een strandwandeling gemaakt.
Ste Maxime: jachthaven
Zaterdag 8 oktober 2022, buien 21°.
De herfst is in aantocht. We begonnen deze ochtend met regen. Tijdens ons bezoek aan de Arena brak de zon door. Daarna door het historisch centrum gewandeld. Het is een mooi stadje. ’s Middags gingen de sluizen weer open. Daarna toch nog met onze Roos langs het strand gewandeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ochtend: uitzicht over zee
Fréjus: Arena

Zondag 9 oktober 2022, regen 19°.
Vandaag een giga-regenbui, verder niets te melden.

Maandag 10 oktober 2022, zonnig 23°.
Het mooie weer is gelukkig weer terug. Op de fiets langs de oude spoorlijn naar Les Issambres. De fietsen in het stadje geparkeerd en te voet naar het park. Er zijn op dit moment wat problemen met de verkrijgbaarheid van benzine, met name langs snelwegen en bij de grote steden. Aan de Côte wordt het ook moeilijk. Gelukkig heeft de Franse overheid maatregelen aangekondigd waardoor de situatie later deze week weer wat beter zou moeten worden. Hier was het benzinestation ook gesloten, de benzine was op. ’s Middags een strandwandeling gemaakt. Onze Roos geniet daar buitengewoon van.

Les Issambres: Leeg benzinestation
Les Issambres: Park
Les Issambres: De Kust
Dinsdag 11 oktober 2022, zonnig 23°.
Veel gewandeld en veel moois gezien. ’s Middags naar Fréjus Plage. Roos was weer door het dolle heen. Ze heeft zelfs een bad(je) genomen.
Woensdag 12 oktober 2022, zonnig 23°.
Weer op de fiets. We gaan nog een keertje naar Roquebrune sur Argens. Onderweg hebben we steeds de Rots in beeld. De fietsen buiten het stadje geparkeerd. Te voet door het historisch centrum naar het centrale plein. Ook hier steeds weer mooi plaatjes. Het blijft heel fraai.
De bezine is nog steeds schaars.
Roquebrune: romantisch zitje
Roquebrune: Wijnpers
Donderdag 13 oktober 2022, zonnig 23°.
Laatste dag in St. Aygulf. Nog een kopje koffie op ons favoriete terras gedronken. We kregen bezoek van een bietsende duif. ’s Middags ingepakt.
Reisklaar
Vrijdag 14 oktober 2022, zonnig 23°.
Vandaag een reisdag. Om 08.30 uur vertrokken. Om 11.30 uur aan op Camping Parc de la Bastide in St Rémy de Provence. Mooie plek gevonden en de boel geïnstalleerd.
Onderweg zagen we dat de benzinestations weer klanten konden bedienen. Inmiddels is onze tank ook weer gevuld. ’s Middags een wandeling gemaakt. De natuur is hier nog prachtig.
St. Rémy: Camping
St/ Rémy: uitzicht op het Canal des Alpilles
Zaterdag 15 oktober 2022, zonnig 25°.
Een prachtige dag: volop zon en geen wind. Op de fiets door het prachtige landschap van de Provence. In Eyragues het centrum weer eens bekeken. Het blijft prachtig. Daarna door het Parc des Poets gewandeld. Hier is een permanente tentoonstelling van beelden van dichters uit deze omgeving en insecten uit de omgeving. De tentoonstelling wordt aangevoerd door Frederic Mistral. Doorgefietst naar Maillane. Op het pleintje even een terrasje bezocht. Daarna door het dorp gewandeld. Het kerkje blijft pittoresk. Via de route naar Les Baux naar de camping teruggefietst. ’s Middags door het centrum van St. Rémy gewandeld. Het blijft een bijzonder stadje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eyragues: kerk en stadhuis
Eyragues: Parc des Poëts afbeelding springhaan
Maillane: Kerk
St. Rémy de Provence: winkeltje
Zondag 16 oktober 2022, wolken en zon 27°.
Op de fiets naar Molégès. Het fietspad langs de doorgaande weg (Route de Méditerrannee) is nu helemaal af. Vanaf het fietspad uitzicht op de bergrug Les Alpilles. Molégès ligt 20 km naar het oosten. Het dorpje is wat stil. Het standbeeld van het paard en de kerk springen er uit. In het centrum leuke plaatjes.
Molégès: paarden
Molégès: terras
Uitzicht op Les Alpilles
Maandag 17 oktober 2022, zon 27°.
Weer een prachtige dag: Zonnig en weinig wind. Weer op de fiets. Langs de oude weg naar Arles richting Tarascon. In St. Étienne du Gres een stukje rondgewandeld. Onderweg prachtige uitzichten. Mooi!
Provence: Fietspad
Provence: Schaapskudde
Provence: Stroompje
Dinsdag 18 oktober 2022, zon 27°.
De spanning in Frankrijk neemt toe. Vandaag een algehele staking. Het weer deed gelukkig wel mee: weinig wind en veel zon. Langs prachtige wegen op de fiets naar Graveson. De natuur in de provence oogt nog steeds fris. In Graveson door het centrum gewandeld naar het Park van de 4 seizoenen. Helaas mocht Roosje daar niet in. Om de beurt de boel bekeken.
Graveson: Leuk bloemenwinkeltje
Graveson: Park van de 4 seizoen - de herfst
Woensdag 19 oktober 2022, wolken 23°
Markt in St. Rémy. De binnenstad staat vol met kleurige kraampjes. Deze markt is een bezoek waard. Dat hebben we dus gedaan.
’s Middags op de fiets richting het Canal des Alpines. Het kanaal loopt dwars door de Provence. Langs het kanaal loopt een wandelpad. Het water is helder. Het kanaal maakt onderdeel uit van het irrigatieproject dat ooit door de Romeinen is aangelegd. Lekker met onze Roos gewandeld. Onderweg ook hier weer prachtige plaatjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canal des Alpines
Canal des Alpines
Uitzicht op Les Alpilles
Donderdag 20 oktober 2022, wolken 23°
We gaan een wandeling maken naar La Caume een route naar een bergtop in Les Alpilles. De fietsen bij Les Antiques (2 grafmonumenten van voor de jaartelling) geparkeerd. Langs St Paul de Mausole (het sanatorium waar Vincent van Gogh is behandeld) en Glanum (een stad in de voormalige romeinse provincie Provencia), het natuurgebied ingelopen.
Onderweg prachtige uitzichten. Het pad is heel goed begaanbaar. Roos vermaakte zich weer prima.
La Caume: uitzicht
La Caume: lekker bakkie
Schilderij van Gogh: La Caume

Vrijdag 21 oktober 2022, wolken en wind 21°
Onderweg naar Macon. Windkracht 5 en donderbuien. Gelukkig knapte het bij Lyon op. Dwars door Lyon zonder noemenswaardig oponthoud. Om 12.30 uur aan op de Stadscamping. Overigens was er overal weer volop benzine te koop..

Zaterdag 22 oktober 2022, eerst mist later zon 23°
Vandaag weer verder. Om 08.30 uur vertrokken. We reden direct de mist in. In de buurt van onze bestemming trok die gelukkig op. Om 12.00 uur aan op Camping Porte des Vosges. De boel geïnstaleerd. ’s Middags een lekkere wandeling door het stadje en het om het recreatiemeer.

Bulgnéville: Camping
Zondag 23 oktober 2022, wolken/zon 17°
Vandaag verder naar Arlon. We hadden een voorspoedige reis en waren al om 11.30 uur op Camping Arlon Officiël. De camping is sinds ons laatste bezoek in 2008 nauwelijks veranderd. De velden zijn nog steeds schots en scheef. Wel is het sanitair onder handen genomen. Het zwembad en het restaurant zijn er niet meer. ’s Middags een prachtige wandeling in de omgeving gemaakt. Ook hier prachtige natuur.
Arlon: camping
Omgeving van Arlon

Maandag 24 oktober 2022, wolken/zon stevige wind 17°
Bijtijds uit Arlon vertrokken. Rustige reis door de Ardennen met wind mee. Een zuinige reis. Om 12.00 uur aangekomen op camping de Somerense Vennen in Lierop. Het bleef vandaag windering en fris. Mooi weer om met onze Roos te wandelen.

Dinsdag 25 oktober 2022, wolken en weinig wind 19°
Nog een dagje in Someren. Laatste vakantiedag. We knopen nog een dagje aan ons verblijf in Someren. Na een lange nacht hebben we een prachtige wandeling gemaakt. De natuur heeft de herfst ontmoet.
’s Middags alvast wat opruimwerkzaamheden in de caravan uitgevoerd. Morgen gaan we naar huis. Arie heeft al een plek op de kade ingenomen zodat we de caravan makkelijk voor de deur neer kunnen zetten.
Het is weer een mooie reis geweest.

Roos slaapt uit
Herfst in Someren
Plekkie aan de kade voor onze deur.
Woensdag 26 oktober 2022, wolken en weinig wind 19°
Rustige thuisreis. 10.30 weer in Amsterdam.