Camping Orbitur Valverde in Lagos is een matig verzorgde camping. Wij vonden de camping nogal afgelegen. Het strand was te voet moeilijk te bereiken. De stad Lagos ligt op kilometers afstand. We hebben van hieruit Lagos en Sagres bezocht. Vooral Sagres is bijzonder door het fort Aleze waar Hendrik de Zeevaarder zijn zeevaartschool had. Op Cabo Sao Vicente, de laatste stop voor New York, in de uiterste zuidwesthoek van Europa, voelden wij ons erg klein.
Lagos.
Omsloten door de 5 de eeuwse muur ,met Manueleins venster, zijn de prachtige kerken van São Sebastião (Renaissance portiek en 17de-18de eeuwse tegels), van Santa Maria van Misericórida (16de-19de eeuw),van Santo António (Barok) en de heel oude São João Hermitage (8de-9de eeuw). Andere bezienswaardigheden zijn: het regionaal Museum, het gouverneurs paleis, het Fort do Pau da Bandeira en de oude slavenmarkt. Charmante jachthaven.
Sagres.
Hier was het dat 5 eeuwen geleden Prins Hendrik een navigatieschool oprichtte, die een belangrijke rol speelde in de portugese ontdekkingen. Naast de Nossa Senhora da Graça Hermitage kan je de schitterende versterkte burcht (oorspronkelijk gebouwd in de 14de eeuw en later aangepast) en de 15de eeuwse Rosados-Ventos (een 43 m-diameter kompas roos), bezoeken. Nabij ,aan het uiterste zuidwestelijke punt van het Europese kontinent, gelegen de Cabo de São Vicente (Romeins' Promontorium Sacrum), opening gevend aan een wijdse horizont van zee en lucht.
Lagos boulevard
Sagres

Lagos