Oost Maarland

Camping Oosterdriessen
We hebben gelogeerd op camping De Oosterdriessen. De camping ligt aan krijtlandpaden, direct aan het water van een grindplas met ligweide. De camping kwam wat rommelig over. De camping is goed bewegwijzerd en prima aan te rijden. Vriendelijke ontvangst. Sanitair was goed.
Camping de Oosterdriessen ligt in het uiterste zuiden van Limburg, tussen Maastricht en Eijsden, tussen het groen en de rust bij Oost-Maarland. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Speciaal vonden wij de schilderachtige omgeving van het natuurgebied "De Eijsderbeemden" met Konikspaarden, Galloways en de Europese moerasschildpad. We hebben genoten van prachtige vergezichten, boomgaarden, open velden en natuurlijk de glooiende hellingen van het Savelsbos.
Eijsden was in de achttiende eeuw een zeer drukke havenplaats met een veerpont over de Maas, het gebied maakt immers deel uit van het Maasdal ten zuiden van Maastricht. Het Maasdal zelf is, buiten de kernen, vooral van agrarische betekenis en bekend door de boomgaarden die een uitstraling geven van dit gebied. De hellingen en het plateau zijn van prachtig (je waant je in het verre buitenland).
Midden in Eijsden ligt een plein met de naam "Vroenhof" oftewel "het Hof van de Heren". Ieder jaar trekt op de tweede zondag na pinksteren de Bronkprocessie door Eijsden ,ter ere van de instelling van het heilige sacrament.
Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. In dit museumkasteel bewonder je meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken. Daterend uit de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.