Deze plaats loopt over in Mimizan (+ Plage). Er zijn hier 2 campings die aan het meer liggen. Wij hebben de camping Municipal bezocht. De omgeving is bosrijk en rustig. Je kunt hier heerlijk fietsen. Veel cultuur is hier niet te vinden. Het strand van Mimizan Plage is erg mooi met een ruige zee. Van hieruit kun je Bordeaux, de duinen van Pilat en Biarritz goed bezoeken.

Camping Aurilandes is eenvoudig maar goed te doen. De camping ligt aan het meer van Aureilhan. Sanitair netjes. Boodschappen in Mimizan, ongeveer een kwartiertje fietsen.

Dune de Pilat

Les Landes is het op één na grootste departement van Frankrijk. De natuur, die arbeid uitstraalt, is overal. Vele generaties land- en bosbouwers hebben hier hun werk gedaan. De Aquigaine heeft in de winter een zacht klimaat. 's Zomers is het gematigd. Les Landes roept per definitie het beeld op van oneindige stranden met fijn en zuiver zand. De duinen beschermen het achtergelegen landschap.
Wij logeren in het gebied van de grote meren van Les Landes waar de weidse plassen van Sanguinet en Biscarosse en het meer van Aureilhan zijn te vinden, die alle via het riviertje de Courant de Mimizan in de Atlantische Oceaan uitstromen.
Overal zijn uitgestrekte natuurgebieden, waar veel, heel veel, bomen staan.

Typische steltlopers en wedrennen met koeien uit Les Landes zijn karakteristieke overblijfselen van het culturele erfgoed. Vroeger gebruikten de bewoners van de Haute Lande hun stelten eenvoudigweg om zich te verplaatsen. Tegenwoordig zijn er folkloristische groepen die deze traditie in ere houden.

Aureilhan