Toeristisch plaatsje aan de oostkust van Spanje. Er zijn hier twee campings. In eerste instantie hadden wij voor camping Bonterra Park gekozen. Deze was erg vol. De kampeerplekken, op grind, deden niet prettig aan. Op camping Azahar vonden we een leuke stek. Saillant detail is, dat we deze plaats op Goede Vrijdag bezochten. Het blijkt, dat veel spanjaarden dan het eerste weekend op de camping gaan doorbrengen (zoals wij dat met de Pinkster doen). Het was dus erg druk.
De camping ligt aan het einde van het stadje Benicasim. Wanneer je de tolpoort Benicassim neemt moet je dus de hele stad door. De camping is goed te vinden. De camping heeft de standaarduitrusting. Tevens nog een zwembad en een kampwinkel. Het strand ligt op loopafstand. Ook de beroemd luxe villa's.

Wij vonden het opvallend dat de receptionist wel heel erg werd besproken op deze camping. Hij werd zelfs met een van de hoofdrolspelers uit WO 2 vergeleken.

Wij hebben deze camping gekozen om het lekkere weer en om Valencia en Castellon te bezoeken.

Camping
Benicassim strand

Benicasim is een stadje met een leuk centrum. In de buitenwijken en aan het strand staan veel hoge flatgebouwen. Doordat deze gebouwen in het voorseizoen onbewoond zijn doet het geheel wat vreemd aan.

Bijzonder is het villa-dorp waar veel mooie huizen uit de vroege vorige eeuw staan.

Langs de boulevard kun je leuk wandelen (flaneren).

Benicassim, sinaasappels

Benicassim