We logeren op camping Robinson De camping wordt in Bourges prima bewegwijzerd. De camping ligt op loopafstand van het historische centrum van Bourges. Vlakbij ligt een prachtig park, een meertje en een winkelcentrum.. Ontvangst was prima. Basisvoorzieningen goed. Je kunt een plaats kiezen op gras of op grind. Het sanitair ziet er prima uit en is proper.
De stad Bourges vormt sinds de 15e eeuw het hart van de Franse wapenindustrie. Deze rol dankt de stad aan de minister van buitenlandse zaken van Karel VII, die een begenadigd wapenhandelaar was. Het gotische Paleis dat deze befaamde Jacques Coeur liet bouwen, is tegenwoordig tijdens rondleidingen te bewonderen. Bourges is daarnaast een zeer bloeiende universiteitsstad die ook in cultureel opzicht veel te bieden heeft.
Op architectonisch gebied is er meer te zien dan alleen het Paleis van Jacques Coeur. De schitterende kathedraal St-Etienne is de grootste kathedraal van Frankrijk en heeft bijzonder veel weg van de Parijse Notre-Dame. Achter de St-Etienne ligt een volledig opgeknapte middeleeuwse wijk die grenst aan de prachtigste moerassen. Het Jardin de Près de Fichaux grenst aan de rivier de Yèvre en is een klassiek voorbeeld van renaissancistische tuinarchitectuur. Prachtige aangelegde tuinen met bloemperken en schitterende vijvers omlijsten een opvallend openluchttheater.
Bourges Camping Robinson
Bourges

Bourges