We logeren op camping Roma Flash. De camping ligt aan het meer van Bracciano. Dit meer ligt redelijk veraf van de doorgaande weg. De laatste 30 kilometer gaan over binnenwegen die nogal wat kuilen hebben. Het is goed te doen maar we hebben rustigaan gereden. De camping wordt goed bewegwijzerd en is prima aan te rijden. Vriendelijke ontvangst De camping heeft ruime plaatsen, desgewenst met voldoende schaduw. Hondenbezitters krijgen speciale plekken. Het sanitair ziet er goed en schoon uit. De camping heeft een (betaalbaar restaurant), je kunt brood bestellen en de wifi-verbinding werkt naar behoren, maar is prijzig. De bus naar Bracciano stopt op de camping. Braccione ligt op ongeveer 4 kilometer van de camping.
We hebben deze camping gekozen vanwege de ligging en de OV-mogelijkheden voor een bezoek aan Rome. Ook wordt er vanaf deze camping, in het seizoen, een excursie verzorgd naar Pompeï.
Camping Roma Flash
Meer van Bracciano
Wij hadden deze camping uitgezocht voor een bezoek aan Rome en een excursie naar Pmpeii die (volgens de campinggids) van hieruit wordt georganiseerd. Het bezoeken van Rome gaat wel maar de trein doet meer dan een uur over de ongeveer 30 kilometer omdat hij een keer of 20 op kleine stations stops. Er zou een busje naar het Vaticaan rijden maar die gaat alleen in het seizoen (staat ook niet in de gids vermeld). Kaartjes kopen voor de trein naar Rome zou op de camping moeten kunnen. Was niet mogelijk. In de buurt fietsen of wandelen gaat absoluut niet. De weg langs de camping is smal en wordt druk bereden.
De camping is niet geschikt om met een hond te bezoeken. Wij staan op een apart veld voor gasten met honden. De hond mag absoluut niet op het strandje aan het meer komen. Ook is de hond moeilijk uit te laten. Ze mogen op de velden bij de camping maar een stevige wandeling gaat niet.
Water kun je slechts op èèn centraal punt halen. Afval moet naar het begin van de camping worden gebracht, vanaf onze plek een halve kilometer.
Wij hebben een beetje spijt, dat we ons oorspronkelijke plan om camping Tiber in Rome te bezoeken niet hebben uitgevoerd. De beschrijving in de ACSI gids is veel te optimistisch.

Bracciano