Camping Liesbos is een gezellige familiecamping op 5 km van het centrum van de oude Oranjestad Breda. Centraal én groen gelegen tussen Breda en Etten-Leur. De camping wordt goed bewegwijzerd en is goed te bereiken. Het sanitair is verzorgd. De camping beschikt over een verwarmd openlucht zwembad. Verder is er nog een kantine, een multifunctioneel sportcourt, speeltuin en Wifi-hotspot.

De naam Breda is ontstaan uit de samentrekking Brede AA; het punt waar de rivieren de Mark en Aa samenstromen. In 1252 verwierf Breda stadsrechten, daarna het aan het begin van de 14e eeuw werd ommuurd. Rondom de stad liggen de singels. De straten lopen in een soort ovaalvorm, een opvallend kenmerk van oude vestingsteden.

In de binnenstad staan veel monumenten, maar er is één monument waaraan u de stad al van verre herkent: De Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk. Vanaf vrijwel elk punt in Breda is deze schitterende kerk uit de 15e eeuw te zien. Tussen 1995 en 1997 werd de schoonheid van de kerk tijdelijk verborgen gehouden achter steigers, in bijna drie jaar tijd werd de kerk wederom van binnen en van buiten gerestaureerd.

 

Camping Liesbos

Breda