Brugge vanuit de boot

Mooi stadje in West-Vlaanderen. Brugge ademt de middeleeuwen. Een tocht te voet of via het water geeft een prachtig beeld van het historische stadscentrum.
Als Casanova niet in Venetië geboren was, dan had zijn wieg ongetwijfeld in Brugge gestaan. Brugge - bijnaam Venetië van het Noorden - is de Vlaamse stad van de verleiding. Het middeleeuwse centrum van Brugge heeft geen weet van asfalt. Hier geen toeterende auto’s, maar klepperende paardenhoeven op de kasseien die de koetsjes door de stad trekken. De pralines in de chocoladewinkels lonken op elke hoek en de reien (grachten) die door het hart van Brugge kronkelen nodigen uit voor een tochtje. Ondanks de vele middeleeuwse gebouwen als het Belfort en het 14e-eeuwse gotische Stadhuis, is Brugge alles behalve een verstoft openluchtmuseum. Dat zie je aan Concertgebouw ’t Zand, een eigentijds bouwwerk dat laat zien dat Brugge met haar tijd meegaat.

We hebben gelogeerd op camping Memling. Wij vonden de camping moeilijk te vinden. Verder is het er goed toeven. Sanitair is voldoende, boodschappen om de hoek.

De camping ligt op loopafstand van het stadscentrum.

Brugge