Camping Les Cigales is eenvoudig, eigenlijk is hij meer bestemd voor tenten. De stroomvoorziening is slechts 3 amp. Verdere voorzieningen zijn eenvoudig. Een nachtje was voor ons net genoeg. Cassis en de calanques hebben veel gecompenseerd.

Vanaf de camping loop je in een kwartiertje naar de haven.

Een bedrijvige provencaalse vissershaven, aan het einde van een door bergen omzoomde baai. De oude stad, 18e eeuw is gebouwd volgens een regelmatig grondplan. Het plein "Place Baragnon" is schilderachtig.
Het aantrekkelijke visserplaatsje Cassis was een inspiratiebron voor kunstenaars en dichters. De Provençaalse dichter Mistral en de schilders zoals Matisse, Dérain en Dufy woonden en/of werkten hier. Het door kalksteenheuvels omringde Cassis is een ideale uitvalbasis om te wandelen in het Les Calanques. Ook windsurfers en zeevissers komen hier prima aan hun trekken. Het Musée Municipal Méditerranéen bezit een grote collectie uit de tijd van de Grieken en werk van Félix Ziem en Winston Churchill.

De Calanques zijn smalle diepe baaien tussen steile witte kalksteenrotsen ten zuidoosten van Marseille. Zij vormen een natuurlijke jachthaven en zijn tevens een paradijs voor bergbeklimmers.

 

Cassis camping

Cassis