Camping Des Bords de l'Eure ligt in een prachtig park. De camping is redelijk verzorgd. Je kunt voor een schaduwrijke plaats kiezen. Het sanitair is verouderd. Verdere voorzieningen zijn eenvoudig. Er is een snackbar en je kunt brood bestelen. Camping is goed bewegwijzerd en goed aan te rijden.

Via een wandel- en fietspad ben je zo in het centrum van de stad om o.m. de "oude" stad en de kathedraal te bezoeken. Chartres is een bezoek meer dan waard..

Camping des Bords de l'Eure
Kathedraal Chartres.
De stad Chartres, ligt in de nabijheid van Parijs en de Kastelen van de Loire, is beroemd om haar kathedraal, die opgenomen is in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De pracht van de weergaloze gebrandschilderde ramen, het belichten van een buitengewoon erfgoed, haar “Lichtfeest” evenals de talrijke bedrijven op het gebied van de cosmetica, samen de “Cosmetic Valley” vormend, hebben Chartres tot Hoofdstad van Licht en Parfum gemaakt. Wat is er heerlijker dan flaneren in de pittoreske, gerestaureerde historische wijken en afdalen tot aan de oevers van de rivier Eure? Of een bezoek aan één van de oude kerken of een van de musea, die een rijke collectie bezitten. Maar ook de talrijke winkels en kunstnijverheid en de festiviteiten door het hele jaar heen, maken van Chartres een charmante, vrolijke stad.

Chartres