We logeren op camping La Brande. De camping ligt aan de Route des Huitres, aan de zuid-oostkant van Ile d'Oléron. Op loopafstand ligt de zee. Je kunt hier goed wandelen en fietsen. Op 3 kilometer ligt het stadje Le Château d'Oléron. Op het eiland wordt de camping al vrij snel bewegwijzerd. Het is slim om de route voor vrachtauto's te volgen. De weg door het dorpje is smal en het wegdek slecht.
Vriendelijke ontvangst. De camping is van alle mogelijke luxe voorzien. Sanitair is mooi en schoon evenals het verwarmde zwembad.

Het strand, dat op loopafstand van de camping ligt, is niet zo veel. Bij eb trekt het water ver weg, het is dan een groen landschap geworden. Voor de echte strandliefhebbers is het geen aanrader. Op 10 autominuten ligt het oceaanstrand van Vertbois. Hier zijn prachtige stranden.

Camping La Brande
Ile d'Oléron oestervisserij
Ile d’Oléron is na Corsica het grootste eiland van Frankrijk. Het eiland is via een brug verbonden met het vasteland. In het westen, aan de oceaankant, is de ruige kust erg schilderachtig. De oostkant is wat meer beschut en lieflijker. Aan deze zijde van het eiland wordt ook de oesters gekweekt. De belangrijkste stadjes op het eiland zijn: St. George, St. Pierre, La Bree les Bains, St. Denis, St. Trojan, Dolus, Boyardville en Le Chateau. Behalve oesters wordt ook zout gewonnen. Door het getij stroomt het zoute zeewater het eiland op en af. Hierdoor blijft het zout achter.
Een andere belangrijke bron van inkomsten is het tourisme.
Dit is vooral te danken aan de brug die het eiland met het vaste land verbindt. Tot 1966 kon het eiland alleen per pont worden bereikt. De brug, met een lengte van meer dan 3000 meter is de langste brug van Frankrijk.

Le Château d'Oléron.