Een leuk bourgondisch plaatsje met een vriendelijk centrum. De voornaamste attractie van deze kleine oude stad is de maganifieke vaas van VIX in het museum.

Toch is Chatillon ook zonder schat een bezoek waard. Het ligt aan de oever van de Seine. Het oude stadsdeel is schilderachtig.

IEnkele gebeurtenissen hebben Châtillon een plaats in de geschiedenis gegeven. In 1814 onderhandelde Napoleon hier met de geallieerden. Tot een schikking kwam het niet en de strijd werd hervat. In 1914 gaf generaal Joffre vanuit zijn hoofdkwartier in Châtillon het bevel tot een succesvol tegenoffensief tegen de Duitsers.
De op een heuvel gelegen vroeg-Romaanse Église Saint-Vorles is aan het eind van de 10de eeuw gebouwd. De crypte is gewijd aan de heilige Bernardus van Clairvaux. Een mooi uitzicht op Châtillon-sur-Seine heb je vanaf de in een groene omgeving gelegen Source de la Douix.
Vanuit de bron welt iedere seconde een variabele hoeveelheid water omhoog die kan variëren van 600 tot wel 3000 liter. De bron wordt gevoed door een netwerk van onderaardse stroompjes

Chatillon sur Seine
Chatillon sur Seine
Camping Municipal Louris Rigoly vonden wij matig. De camping ligt naast het gemeentelijke zwembad. Het is een passantencamping. Tijdens ons verblijf logeerden er veel jongeren. Het sanitair zou daarover kunnen verhalen. De camping ligt op een steenworp van het stadje. Voorzieningenniveau is matig.

Chattilon sur Seine