Cordes sur ciel.

Weer een schoonheid van een dorp met een bezienswaardige omgeving. De camping in Cordes is heel groen en uitgestrekt. De beheerder begeleidt je met de auto naar de plek. Het is een uitgestrekte camping. Verdere voorzieningen waren, gegeven het vroege tijdstip dat wij hier waren, niet ter beschikking. De camping heeft plaatsen op verschillende velden en een grasmat met wat bomen, struikgewas en een vijver. Over het terrein stroomt een beekje.Het dorp ligt op loopafstand.

Ontvangst, bereikbaarheid, sanitair, enz. prima.

Camping
Cordes sur Ciel
Een van de allermooiste middeleeuwse (kunstenaars)dorpjes in Frankrijk, de parel van de bastides. Dit perfecte voorbeeld van stedelijke bouwkunst van het begin van de 13e eeuw, de bastide, dankt zijn naam aan de hoge ligging op een bergkam

Cordes of voluit Cordes sur Ciel werd in 1222 gesticht door Raymond VII, graaf van Toulouse.

Erg bezienswaardigheid zijn de wallen met bijhorende toegangspoorten (Porte de la Jane, Porte du Vainqueur, Porte des Ormeaux, Portail Peint). Voorts wordt de stad gekenmerkt door 2 loodrechte assen, waarvan 1 de hoofdstraat is. Op het kruispunt bevindt zich "la halle" dat dienst deed als een soort marktplaats. Onder deze overdekte marktplaats bevindt zich een put van ongeveer 85m diep die in geval van belegering als drinkwaterreserve dienst moest doen (veel belegeringen waren in die tijd succesvol vanwege het voedsel-en vooral drinkwatertekort van de belegerden).

Cordes ontwikkelde zich als een welvarende handelsstad en daarvan getuigen de mooie huizen in gotische stijl op de hoofdas, de Grand-rue: Maison Prunet, Maison du Grand Fauconnier, Maison du Grand Ecuyer, Maison du Grand Veneur, en vele andere huizen die het bezichtigen van Cordes de moeite waard maken

Bezienswaardigheden in deze omgeving zijn Albi, met de Kathedraal St. Cécile, het dorpje Ambialet, Isle sur Tarn met heel veel vakwerkhuisjes en Gaillac.