We logeren op de camping Municipal. Wanneer je vanuit Reims komt ligt de camping bij binnenkomst in Epernay, links aan de Marne, naast het voetbalstadion. De camping is goed bewegwijzerd en prima aan te rijden. Vriendelijke ontvangst. De camping is ruim opgezet met flinke kampeerplekken. Het is een eenvoudige camping met de standaardvoorzieningen. Het sanitair is ruim en wordt goed onderhouden. Je kunt op de camping een kano huren om op de Marne te gaan peddelen. Het centrum van Epernay ligt op ongeveer een half uurtje lopen.

Epernay ligt aan de Toeristische Champagneroute die langs alle befaamde Champagnehuizen loopt. Epernay ligt tussen de heuvels, waarvan de hellingen bedekt zijn met de wijngaarden van de godendrank. Epernay is sinds haar ontstaan meer dan 25 maal vernietigd, geplunderd en afgebrand. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad ernstig beschadigd. In 1940 werd Epernay opnieuw gebombardeerd en bezet door de Duitsers. Op 28 augustus 1944 bevrijdde de legers van de Amerikaanse generaal Patton de stad. Daardoor zijn er nog enkele gebouwen uit het verleden: het Portail Saint-Martin, het theater, en de herenhuizen uit de 19e eeuw.

Aan de Avenue de Champagne liggen de grote Champagnehuis, het stadhuis en de Orangerie van Moet et Chandon. Onder deze Avenue bevinden zich meer dan 100 kilometer, in de krijtrotsen uitgehouwen, champagnekelders.

Camping Municipal
En de flessen in de winkel (met korting).

Epernay