Het weer zat mee, we konden dus even in het Noorden van Frankrijk blijven. Epinal was onze keuze. We hebben gelogeerd op camping Municipal. De camping ligt in het grote ontspanningspark van deze stad. De camping deed wat rommelig aan. Het was moeilijk om op de camping een redelijke plek te vinden, het was allemaal wat hobbelig en ongelijk. Ook de verdere voorzieningen vielen ons wat tegen.
Epinal, de Moezel
De stad Épinal is de hoofdstad van het Franse departement Vosges. De gemeente heeft ongeveer 40.000 inwoners en is onderdeel van het gelijknamige arrondissement Épinal. De stad bevindt zich op de rechteroever van een vallei, aan de voet van verschillende kasteelruïnen.

Épinal staat bekend om de ‘Images d’Épinal’ die afkomstig zijn uit deze stad. Dit zijn gekleurde prenten die al sinds 1796 worden gemaakt. Op de prenten staan vaak vrome of heroïek-nationalistische taferelen afgebeeld. In Épinal zijn ze trots op hun prenten en je vindt hier dan ook een aantal gerelateerde bezienswaardigheden zoals: een prentenmuseum (Musée de l’Image) en de prenten drukkerij (Imagerie d’Épinal).

Epinal