We logeren op camping Paron. De camping ligt aan de oostkant van de stad bij het sportcentrum. De ontvangst was reuze vriendelijk. Het is een mooi, parkachtig, terrein met goede plekken. Er is veel begroeiing. Wij staan op een betonnen strook met daarvoor een grasveld, omringd door hagen. Er is voldoende sanitair en het is erg schoon. De bakker komt hier om 9 uur 's morgens aan de caravan. Bij de receptie gratis internetten. Om de hoek liggen "stapels" supermarkten. Het centrum ligt op een half uurtje lopen. Best te doen.

Wij zijn hier om Fougères te bezoeken.

Camping
Fougères Kasteel

Geschiedenis

Fougères is een stad die in haar duizendjarige bestaan verschillende ingrijpende perioden heeft gekend. De directe landelijke omgeving openbaart de stille getuigen uit het verre verleden: megalieten (zwerfkeien) in het aangrenzende bos en
een kruising van Romeinse wegen in de Nançon riviervallei.
Vanaf de rotsachtige hoogte, tussen de kronkelingen van de rivier en moerasland, controleerde de stevige burcht de landsgrens van het hertogdom
Bretagne als onderdeel van Les Marches de Bretagne (verdediginglinie).
Inzet van onophoudelijke gevechten gedurende drie eeuwen, werd het kasteel –spoedig uitgebreid met stadsmuren – het symbool van de baronie.
Het einde van de Honderdjarige Oorlog (1337-1453), de ontwikkeling van afweergeschut en later het verlies van de Bretonse onafhankelijkheid (1532)
maakte een einde aan de militaire rol van de stad Fougères. Ondanks opmerkelijke bedrijvigheid van de ambachtslieden leek Fougères in slaap te zijn gevallen achter zijn vestingsmuren.
Het zou twee eeuwen duren alvorens er een nieuwe opleving komt.

Vanaf 1775 waaiden er nieuwe filosofische ideeën door Frankrijk. De Revolutie, de’’Chouannerie’’, de Bretonse samenzwering en het Koninkrijk zetten de stad Fougères opnieuw in de schijnwerpers. Romantische ruines, grote hartstochten, Fougères prikkelde de verbeelding van de grootste schrijvers van de Franse literatuur: Chateaubriand, Balzac en Hugo. Allen kwamen naar Fougères op zoek naar inspiratie en betovering.
Tegen het eind van de 19e eeuw belandt de stad in het industriële tijdperk. In enkele decennia groeit Fougeres uit tot een van de belangrijkste centra in de schoenindustrie van Frankrijk. Aan deze nieuwe welvaart kwam een einde door het bombardement van 1944, kort na de landing van de geallieerden.
De inspanningen op het gebied van economische diversiteit en herwaardering van het monumentale erfgoed hebben het gezicht van de stad vernieuwd.

Fougères