Klein dorpje tussen Diekirch en Ettelbruck. De camping (Um Gritt) ligt aan de oever van de Sûre. Er zijn goede basisvoorzieningen. Sanitair prima. De camping is goed te vinden en makkelijk te bereiken. Er zijn schaduwrijke ruime kampeerplekken en er is een bar met terras. De camping is verzorgd.
Via het naastgelegen fietspad kun je ver komen. Van hieruit hebben we Ettelbrück, Diekirch en Vianden bezocht.
Diekirch telt twee grote kerken die beide aan de heilige Laurentius gewijd zijn.
In het centrum werd een verkeersvrije zone aangelegd.
Hier staat de ezelsfontein, een werk van de Duitse beeldhouwer Stirnberg.
Hiermee brengt de stad hulde aan de ezel. Tot in de 18e eeuw heeft deze als lastdier onschatbare diensten bewezen bij de druivenpluk op de hellingen van de Hârebierg.
Bijzonder schilderachtige ligging links en rechts van de Our, omgeven door natuurpracht. Het reusachtige feodale kasteel, waarvan de bouw teruggaat tot de 9e eeuw, was de wieg van de graven van Vianden. De opmerkelijke middeleeuwse constructie ging later bij erfenis over naar de Oranje-Nassaus. Het gerestaureerde geheel is een bouwkundige parel, het mooiste kasteel in de Ardennen en Eifel. De stad is omsloten door een ommuring met poorterstorens.
De tweebeukige gotische parochiekerk (voormalige Trinitariërskerk) dateert uit 1248 en werd pas gerestaureerd, het is één van de belangrijkste kerkgebouwen van het land.

Ingeldorf