Stadje in het hart van de Provence met prachtige lanen met platanen. Net voor het stadje splitst de rivier de Sorgue zich. Daarna wringt hij zich tussen alle (on)mogelijke stromen door het stadje. De rivier ontspringt in Fontaine la Vaucluse. Dit dorpje ligt op fietsafstand. L'Isle wordt het Venetië van de provence genoemd.
De zondagsmarkt is heel bijzonder. Door het hele stadje staan er dan marktkraampjes. Liefhebbers van antiek kunnen hier hun hart ophalen.
L'Isle sur la Sorgue is de 2e antiekstad (na Parijs) van Frankrijk.
De kerk in het centrum, de gezellige winkeltjes en de uitzichten over de Sorgue geven het stadje een heerlijke atmosfeer.

Vanuit L'Isle kun je veel bezienswaardigheden in de Provence goed bereiken.

Isle sur la Sorgue: Partageon des Eaux
Isle sur la Sorgue: de Sorgue
Camping La Sorguette ligt op ongeveer een kilometer van het stadje. De camping pretendeert een Airotel te zijn. Hij wordt prima bewegwijzerd en is goed te bereiken. Als je vanaf Avignon kmomt, moet je wel het hele stadje door. Op zondag wil dit nog wel eens lastig zijn, omdat het er dan erg druk is vanwege de markt.
De camping is onderverdeeld in veldjes. Per veldje 4 staanplaatsen.
Het sanitair is netjes en verzorgd. De camping beschikt over de standaardvoorzieningen. Daarnaast is er een bibliotheekje en een speelzaal. Geen zwembad. Bij de receptie kun je de eerste levensbehoeften kopen.
Je kunt van internet gebruik te maken. Het is helaas schrikbarend duur en de dekking over de camping is beperkt.
Vanaf de camping kun je in een kwartiertje langs de Sorgue naar het stadje wandelen. Fietsen kan ook maar de wegen in de omgeving zijn erg druk. Fietstochen hebben we steeds vooraf gepland om niet op drukke doorgaande wegen terecht te komen.

Isle sur la Sorgue