Langres is beslist een bezoek waard. Een prachtige stad met rijke geschiedenis en een volledig beloopbare stadsmuur rondom.Op een heuveltop gelegen versterkte stad met een bekoorlijk centrum. Langres is de geboortestad van Denis Diderot, de vader van de encyclopedie, die er in 1713 het levenslicht zag.
Met zijn hoge omwalling, indrukwekkende vestingtorens en vele kerktorens verrijst Langres als een trots fort aan de poorten van de Champagne en de Bourgogne.
Volg de 3,5 km lange rondweg op de wallen, die in de loop der eeuwen gespaard is gebleven, en geniet van het grootse panorama: in het oosten gaat het in trapsgewijs omlaag, naar het meer van La Liez en het Marnedal tot de Vogezen.
Romaansgotische kathedraal St-Mammès uit 12de eeuw met deels 13de-eeuwse kloostergang en met classicistische façade uit de 18de eeuw. Het interieur, met twee 16de-eeuwse wandtapijten, is interessant, eveneens de kerkschat. Stadswallen stammen uit de 15de–17de eeuw. In de 19de eeuw zijn ze gerestaureerd met vele torens en poorten. Er zijn nog diverse huizen in renaissancestijl.

In de omgeving zijn veel meren. Langres ligt precies op de helft tussen Noord- en Middellandse zee. Er zijn 3 campings, een in het centrum van de stad, een in Bourg en een bij Lac de la Liez..

 

Camping La Croix d 'Arles in Bourg doet (en is) wat simpel. hij ligt op een kilometer of 7 van de snelweg.
Deze camping is ideaal als doortrekcamping. Voor een langer verblijf is de camping minder geschikt.
Het personeel is vriendelijk. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig maar schoon.
Er zijn ruime kampeerplaatsen aanwezig, waar de caravan eventueel aangekoppeld kan blijven. Je kunt in het restaurant een goede eenvoudige maaltijd gebruiken.

Bij regen kan het gras een "rommeltje" worden. In het seizoen is de camping vaak overvol.

Camping la Croix d'Arles
Camping Municipal Navarre ligt in het oude centrum van Langres. Hij is uniek op de stadsmuur gesitueerd. De camping op loopafstand van het centrum. Sanitair prima, bakker om de hoek. Aanrijden en bewegwijzering goed. De camping is vooral in trek als overnachting. Tegen 17:00 uur loopt het storm. Zelfs eind september. Voor een mooi plekje moet je echt op tijd zijn.
Camping Municipal Navarre
Langres kathedraal St-Mammès

Langres