We logeren op camping La Chênaie. De camping ligt aan de westkant van de stad, dicht bij het middeleeuwse centrum. Wanneer je via de N2 in Laon aankomt moet je de hele stad door. De camping is uitstekend bewegwijzerd (de Tom-Tom is dus niet nodig en als je hem gebruikt ga je gegarandeerd langs kruip- en sluipwegen. De camping is eenvoudig maar verzorgd. We hebben een ruime staanplaats. Vriendelijke ontvangst. Weinig voorzieningen anders dan het standaardgebeuren. In de "épicerie" kun je 's avonds terecht voor een steak met frites..
Het is niet de grootste maar toch wel de meest merkwaardige stad van het département Aisne. Het oude Laon ligt op een tafelberg van 181 meter hoog en strekt zich 100 meter boven de omgeving uit, vandaar kreeg het de naam 'gekroonde berg', nadat het van omwallingen was voorzien.

Uiteraard is de hele bovenstad een bezienswaardigheid, maar het is toch de kathedraal die al je aandacht opeist. De bouw werd gestart in de 12de eeuw nadat de vorige kerk samen met het paleis werd plat gebrand. Oorspronkelijk waren er 7 torens maar er werden twee toren afgebroken tijdens de Franse revolutie.
Bovenop de hoogste torens (56 meter) kan je beelden zien van ossen. Dit is een huldebetoon aan deze dieren die de kathedraal hebben helpen bouwen.

Laon: camping La Chênaie

Laon