Camping Le Jantou ligt even buiten het dorp. Het is een eenvoudige camping. Er is voldoende schaduw. De camping heeft ruime plekken en een lekker zwembad.

Sanitair is goed evenals de bereikbaarheid. Op de camping is een klein restaurantje annex bar. Sinds een tijdje is de camping uitgebreid met een behoorlijk aantal ruime kampeerplaatsen. Hier is niet zoveel schaduw.

Vanaf de camping is het goed fietsen en wandelen.I

Plaats in de Provence aan de Sorgue.
De stad is ommuurd en heeft een poort uit de 14e eeuw, waarboven een belfort. Le Thor is het centrum van de handel in Witte Druiven. Ideaal fietsgebied.
De schoonheid van de Romaanse kerk, de Notre-Dame-du-Lac, wordt weerspiegeld in de Sorgue, die er langs stroomt. De kerk werd gebouwd in de de 12e eeuw en heeft haar eenheid behouden. De gewelfde spitsbogen getuigen van de vooruitgang van de Romaanse constructietechnieken. De kerk bezit prachtige gebeeldhouwde decors die vaak naar de antieke oudheid verwijzen. Het zuidportaal, bijzonder fraai versierd, trekt vaak de meeste aandacht van de bezoekers.

Het oude centrum, dat zeker een bezoek waard is, was omringd door een stadsmuur. Daarvan vindt men nog slechts enkele overblijfselen, waaronder een poort, die in 1847 werd hersteld om de grote dorpsklok te herbergen; om deze reden werd er een prachtige smeedijzeren klokkentoren op de poort geplaatst.

Op twee kilometer van Le Thor zie je de Thouzon-heuvel, die sinds de jonge steentijd wordt bewoond. Op de top liggen de ruïnes van een versterkt klooster, dat het ‘kasteel van Thouzon’ werd genoemd.

Toegangspoort Le Thor
Sorgue

Le Thor