Mâcon

Camping Municipal is een prima doortrekcamping. De camping is heel goed te bereiken. Vriendelijke ontvangst. De plekken op de camping zijn ruim. Keuze tussen zon en schaduw. De camping heeft een (niet verwarmd) zwembad. Er zijn onlangs 3 nieuwe sanitairgebouwen vernieuwd. Helaas zijn ze, ook niet wanneer het druk is, allemaal open. Wifi is gratis en het bereik is redelijk goed. Op de camping is een restaurant en een winkeltje. In de buurt van de camping supermarkten en restaurants. De camping ligt op een half uurtje lopen van het centrum van de stad. Op 10 minuten lopen vanaf de camping ligt aan de Saone de Voie Bleue. Hier kun je heerlijk fietsen en wandelen.
Voor een "municipal" is deze camping behoorlijk aan de prijs.

Mâcon is een groene stad die wij vooral kennen als overnachtingsplaats op onze route naar het zuiden. De stad ligt temidden van de wijnvelden.

Maar deze meest zuidelijk gelegen stad van de Bourgogne heeft ook een mooi oud historisch stadscentrum. Op de Place aux Herbes is er ondermeer het oude Maison de Bois te bewonderen met zijn unieke houtsculpturen.

De brug over de Saone met zijn 11 boven is mooi. Ook de kerken St. Pierre en St. Vincent zijn bezienswaardig.

De camping.
Macon Brug over de Saone