Camping Municipal de L'Ill, is een rustige parkachtige camping. De camping ligt op een kilometer of 2 van het stadscentrum. De camping is goed bereikbaar en heeft vriendelijke beheerders. Het terrein is wat rommelig.

 

Een stad aan de zuidkant van de Elzas. Behalve het centrum is er weinig te beleven. Mulhouse staat bekend als de museumstad. Het is de Franse stad die wat aantal musea betreft op de 2e plaats staat. De stad ligt op de grens met Zwitserland. Mulhouse is na Straatsburg de grootste stad van de Elzas met een haven, industriegebied en universiteit. Mulhouse is rijk geworden door de textielindustrie. Bezienswaardigheden zijn onder andere het stadhuis uit 1552, een mooi renaissancegebouw met een zaal gebrandschilderde ramen uit de 16de en de 17de eeuw.

De historische stadskern van Mulhouse is een bezoekje meer dan de moeite waard. Het indrukwekkende middeleeuwse “Place de la Réunion” en de “Nouveau Quartier”, een innovatieve bouwkundige verzameling huizen uit de 19e eeuw bijvoorbeeld, is bewijs voor het historisch erfgoed van Mulhouse.
Mulhouse Stadhuis
Camping Mulhouse

Mulhouse