We logeren op camping Arbre d'Or. De camping is ruim van opzet. Aan de randen staan de vaste bezoekers. Het middendeel is bestemd voor de tour-caravans. De plekken zijn royaal. Behoudens de standaardvoorzieningen, kun je gebruik maken van het verwarmde binnen- en buitenzwembad een restaurant en WIFI (erg duur). De toiletgebouwen zijn verzorgd en schoon. De wegen op de camping zijn onlangs opnieuw geasfalteerd. De camping wordt goed bewegwijzerd en is prima aan te rijden. Wij waren medio juni 2009 op deze camping en toen was het aangenaam rustig.
Het meer van Biscarosse ligt op loopafstand. Vanaf deze camping bezochten wij Biscarosse, Arcachon en Mimizan.
camping l'Arbre d'Or
Parentis en Born Kerk
Het plaatsje Parentis en Born is gezellig. In het centrum is een leuke winkelstraat. Bezienswaardig is de kerk en het museum voor de oliewinning. In het meer van Biscarosse wordt olie gewonnen. Het landschap wordt hierdoor niet beïnvloed. Het meer is erg groot met in Parentis en Born strandjes en een jachthaven. Wandelen en fietsen is in dit deel van Les Landes een feest.

Les Landes is het op één na grootste departement van Frankrijk. De natuur, die arbeid uitstraalt, is overal. Vele generaties land- en bosbouwers hebben hier hun werk gedaan. De Aquigaine heeft in de winter een zacht klimaat. 's Zomers is het gematigd. Les Landes roept per definitie het beeld op van oneindige stranden met fijn en zuiver zand. De duinen beschermen het achtergelegen landschap.
Wij logeren in het gebied van de grote meren van Les Landes waar de weidse plassen van Sanguinet en Biscarosse en het meer van Aureilhan zijn te vinden, die alle via het riviertje de Courant de Mimizan in de Atlantische Oceaan uitstromen.
Overal zijn uitgestrekte natuurgebieden, waar veel, heel veel, bomen staan.

Typische steltlopers en wedrennen met koeien uit Les Landes zijn karakteristieke overblijfselen van het culturele erfgoed. Vroeger gebruikten de bewoners van de Haute Lande hun stelten eenvoudigweg om zich te verplaatsen. Tegenwoordig zijn er folkloristische groepen die deze traditie in ere houden.

Parentis en Born