Dit roze, gele, oker, beige en met andere gepaste kleuren verfraaide plezierhavenstadje is kunstmatig aangelegd.

Het is een klein paradijsje bevolkt door de happy few. In de zomer wordt het door touristen bezocht.

Port Grimaud is de badplaats van Grimaud. Deze jachthaven is aangelegd in de jaren 60 van de vorige eeuw door de uit de Elzas afkomstige architect François Spoerry. In 1966 startte de bouw van 2500 huizen met elk een eigen aanlegplaats. Het dorp is opgedeeld in drie 'zones'.

In de directe omgeving: St Tropez, Gogolin, Ste Maxime.

Camping Les Prairies de la Mer blijft bijzonder. Het is een grote camping met veel stacaravans. Desondanks kun je als caravaneur een plekje vinden. Het sanitair wordt veel gebruikt maar ook vaak gereinigd. De camping ligt aan het strand en op loopafstand van Port Grimaud. We moeten wel bekennen, dat de camping tegenwoordig heel erg vol staat met te verhuren sta-caravans. Dit bevordert de sfeer niet echt meer. Om die reden komen wij hier ook niet meer.
Camping Les Prairies de la Mer
Port Grimaud
St. Tropez
Omdat de omgeving voor ons erg prettig aandoet hebben we (september 2014) camping Les Mûres bezocht.
Dit is ook een grote drukke camping. Het voordeel is dat deze nog georiënteerd is op kampeerders. De camping was tijdens ons verblijf overvol. Je kunt eten en drinken op de camping en er is voldoende sanitair. Het sanitair wordt dagelijks schoongemaakt. Het strand is op loopafstand. WIFI is hier schrikbarend duur (€ 6,-- voor een uurtje). De plekken zijn wisselend qua grootte en qua schaduw. Wij hadden het geluk dat we een vrij grote plek konden huren.
Camping Les Mûres

Port Grimaud