Privas

Privas is een leuk stadje, dat aan de de rand van het Ardèche-gebied ligt. De kerktoren is karakteristiek en van verre te herkennen.

Het ligt in de Ardèche. Het is de wereldhoofdstad van de geconfijte kastanjes, fraai gelegen boven de rivier de Ouvèze.

Uitzicht over Privas
Camping Municipal
Camping Municipal in Privas is een parkachtige camping. Het is er heerlijk rustig. Vanaf de camping prachtige uitzichten. Wandelen naar het stadje vergt wel wat energie, maar is te doen. het fietsen vergt hier meer kracht.

De stad Privas mag dan niet het grootste aantal inwoners van de steden in de Ardèche hebben, het is wel de hoofdstad van deze regio. De stad is gunstig gelegen aan de Rhône. Het heeft een rijke geschiedenis maar veel is daar niet meer van te zien. Doordat Privas een protestantse stad was, is de stad enkele malen het doelwit van verschrikkelijke plunderingen en verwoestingen geweest. Veel gebouwen zijn daarbij verloren gegaan maar gelukkig kunnen we nog genieten van de schitterende brug Louis XIII, de Tour Diane des Poitiers en het monnikenklooster. Iedere woensdag en zaterdag wordt er een boerenmarkt gehouden voor het stadhuis. Hier kun je lekkere streekproducten op de kop tikken.