We logeren op camping Pappasole in Riotorto, net iets onder Follonica. De camping ligt kort bij de snelweg en op loopafstand van het strand. De camping is goed te vinden. Het is een vrij nieuwe camping met alles wat er op kampeergebied mogelijk is. Er zijn zelfs een kapper en een apotheek. Het is een echte kampeerfabriek. Ontvangst zakelijk. We kregen weinig informatie. Voor een nieuwe camping vonden wij het verbazend, dat de inrit erg smal was. Je moet zigzaggend naar binnen. Nog vreemder vonden wij het dat we de hele camping rond moesten rijden om bij onze plek te komen. Ook hier weer allerlei frutsels en fratsels die het rijden met de caravan niet veraangenamen.
We staan op grind. Op de plek water, stroom en afvoer voor het vuile water. Boven de plekken zijn lappen gespannen om de zon te temperen. Dit komt doordat er weinig begroeiing is op het deel waar wij staan. Je kunt gebruik maken van wifi (prijzig). Helaas niet vanuit de caravan. Tijdens ons verblijf zocht ik een plekje bij een wifi-mast. Dat ging prima.
De snelweg en de spoorlijn verzorgen, vooral 's nachts, geluidsoverlast. Het strand ligt op loopafstand. Een strand waar honden (in het seizoen) worden toegelaten, ligt op een half uur lopen. Is goed te doen.
Camping Pappasole
Het strand.
Camping Pappasole: inrit camping

Riotorto