Santenay

Santenay camping.

Klein plaatsje in de Bourgogne. Het ligt dicht bij het kanaal van de Bourgogne. Er kan hier lekker worden gefietst. In de omgeving alle mooie plekken van de Bourgogne. In het centrum zijn twee bourgondische restaurants. De voie verte, het fietsevenement in de Bourgondie ligt om de hoek.

Camping des Sources is goed verzorgd en heeft vriendelijke beheerders. De camping is goed bewegwijzerd en is prima aan te rijden. Naast de camping ligt het regionale casino.

Vanaf de camping kun je alle kanten uit (fietsen en wandelen).

Het is hier goed!

Santenay uitzicht.
De Voie Verte (het Groene Spoor) is een fietspad dat ruwweg van noord naar zuid door Saône-et-Loire (71), Zuid-Bourgondië loopt. In het midden van de negentiger jaren besloot de “regering” van Saône-et-Loire om het voormalige spoorwegtracé tussen Chalon-sur-Saône en Mâcon te asfalteren, en de voormalige stations om te bouwen tot service stations. Dit concept had zoveel succes, dat de oorspronkelijke 80 km fietspaden inmiddels zijn uitgebreid tot een netwerk van fietspaden met een lengte van 320 km, met 28 extra boucles of circuits met een totale lengte van ca. 730 km. De paden lopen niet alleen over oude spoorlijnen, ook jaagpaden langs kanalen werden omgebouwd, en er zijn ook fietspaden speciaal aangelegd als verbindingsweg tussen de diverse netwerken.