Sarlat

In het hart van de Périgord Noir ligt Sarlat-la-Canéda in een door beboste heuvels omringde kom. Dit stadje dat voor de Revolutie voornamelijk bewoond werd door kooplieden en geestelijken heeft smalle, middeleeuws aandoende straatjes en fraai gerestaureerde herenhuizen, zowel uit de gotische- als de renaissancetijd. De zaterdagmarkt, waar van oudsher gevogelte, graansoorten, noten, ganzenlevers en truffels worden verkocht, is wijd en zijd bekend.

De stad heeft veel bezienswaardigheden. Ook de omgeving (Dordogne) heeft veel te zien en te doen.

We logeren op camping Les Périères (2001). De standplaatsen zijn aangelegd in de vorm van een amfitheater. Op de camping zijn veel voorzieningen. De camping ligt op loopafstand van het stadje Sarlat.
Fietsen gaat in deze omgeving wat minder. Het is toch wel vrij hoog.Er is veel te zien in deze omgeving, allemaal kleine sprookjes. De dordogne-streek is schilderachtig.

In 2010 hebben we de stad opnieuw bezocht. We logeren nu op camping Les Acacias. Deze camping ligt in het stadsdeel La Caneda, op een kilometer of 5 van het centrum van Sarlat. De camping is knus. Vanaf Souillac wordt de camping goed bewegwijzerd. Bij het aanrijden moet je wel opletten, je meandert dwars door de smalle straatjes van La Caneda. De camping heeft 2 kampeervelden. Deze velden zijn niet erg horizontaal. Naast de standaardvoorzieningen beschikt de camping over een zwembad, kun je een hapje eten, is er de mogelijkheid om brood te bestellen en mag je gebruik maken van WIFI.
We hebben deze camping gekozen om de Dordogne-streek weer eens te bekijken. Het historisch centrum van Sarlat ligt op een uurtje lopen vanaf de camping.

camping Les Périères
Sarlat
Camping Les Acasias.
12e eeuwse kerk in la Caneda