Sisteron

In de Alpen ligt Sisteron. In dit plaatsje is een goed geoutilleerde camping, Municipal les Prés Hauts. Vanaf deze camping ligt de stad op loopafstand. De camping is goed te vinden en ook goed te bereiken.

De Citadel en het gezellige centrum van Sisteron zijn zeker een bezoek waard.

Sisteron, ligt tussen Dauphiné en Provence en wordt gedomineerd door een imposante citadel. Vanwege de ideale ligging, boven op de top, was deze plaats al sinds de oudheid versterkt. De vestingmuren en de donjon uit de 12e eeuw beschermden de stad tijdens de religieuze oorlogen. In de 14e eeuw werden de stadswal, die de stad omringd, en de kapel opgetrokken.

Toen hij in 1692 aankwam in Sisteron en het fort in aanbouw zag, ontwierp de ingenieur Vauban onmiddellijk een reeks verdedigingswerken. Voor het fort zelf gaf hij een aanbeveling om de courtines te verhogen, de toegangspoorten te versterken en een Kruitmagazijn, beschut tegen artillerievuur, te bouwen. Enkel dit laatste gebouw werd daadwerkelijk gerealiseerd.

In het midden van de 19e eeuw liet Lodewijk-Filips aan de noordkant een nieuwe ommuring bouwen en een ondergrondse trap van 365 treden die uit de rotsen was gehouwen. In de 18e en 19e eeuw werd de Citadel aangepast aan de nieuwe tijden en verder versterkt, en dit naar de ontwerpen van Vauban. Elke zomer verandert de citadel in een schouwspel.