Soerendonk, door de plaatselijke bevolking steevast "Zurrik" genoemd, ligt tussen Budel en Maarheeze en behoort tot de gemeente Cranendonck. Er gebeurt eigenlijk niet zoveel in dit dorp. Behoudens wat restaurants, friet-kotten en een slager is er verder weinig commerciële activiteit.

In de buurt van het dorp ligt camping Kasteel Cranendonck. Het is een prettige camping in een natuurlijke omgeving. Ruime kampeerplaatsen op grasveldjes. Sanitair is prima (geen muntjes en geen sleuteltjes!). Verder is er een snackbar, een terras en een winkel. Het zwembad is een verademing. Voor de banenzwemmers wordt zelfs een uurtje per dag gereserveerd. Vanaf de kampeerplaats kun je internetten. Dit is een kostbare aangelegenheid. De camping ligt in de Kempen, één van de prachtigste natuurgebieden van Nederland (en België). Bossen, vennen, heide en prachtige oorspronkelijke land-bouwgebieden grenzen direct aan de camping. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen.

In de omgeving zijn Aghelse Kluis, Budel, Leende, Maarheeze, Weert, Eindhoven en Heeze een bezoek waard..
In de buurt van de camping zijn het Schepenhuis in Budel en Villa Cranendonck tussen Soerendonk en Maarheeze bezienswaardig.

Soerendonk
Camping Kasteel Cranendonck

Soerendonk