St. Boil ligt precies in het midden van de "Voie verte". Dit is een voormalige, 44 km lange, spoorweg van Cluny naar Givry. De spoorweg werd omgevormd tot een bijzonder mooie touristisch route, die langs 22 gemeentes leidt, langs 16 kastelen, 25 geklasseerde kerken, 45 (oude) wasplaatsen (lavois) en fonteinen en 7 molens.

Het groene spoor, is voorbehouden aan wandelaars, fietsers, skaters en wandelaars.

In St. Boil is een leuke camping die camping-cheques accepteert. Het is ook slim om hiermee te betalen want het verschil met het volle tarief is beduidend. Vanaf 2010 stappen ze over naar de ACSI-card. De camping is goed bewegwijzerd en prima te bereiken. Vanaf het noorden moet je in Buxy even uitkijken want daar is een smal gedeelte. Vriendelijke ontvangst. De camping heeft de standaardvoorzieningen. Verder een verwarmd zwembad en een pizzeria. Je kunt hier ook pizza's afhalen. Het sanitair is eenvoudig maar wel schoon.

Kerk in St. Boil
De Voie Verte (het Groene Spoor) is een fietspad dat ruwweg van noord naar zuid door Saône-et-Loire (71), Zuid-Bourgondië loopt. In het midden van de negentiger jaren besloot de “regering” van Saône-et-Loire om het voormalige spoorwegtracé tussen Chalon-sur-Saône en Mâcon te asfalteren, en de voormalige stations om te bouwen tot service stations. Dit concept had zoveel succes, dat de oorspronkelijke 80 km fietspaden inmiddels zijn uitgebreid tot een netwerk van fietspaden met een lengte van 320 km, met 28 extra boucles of circuits met een totale lengte van ca. 730 km. De paden lopen niet alleen over oude spoorlijnen, ook jaagpaden langs kanalen werden omgebouwd, en er zijn ook fietspaden speciaal aangelegd als verbindingsweg tussen de diverse netwerken.
Camping St. Boil

St Boil