We logeren op camping Le Moulin de Mellet. Het is een eenvoudige kleinschalige groene camping met 48 kampeerplekken. Je kunt hier voor een zonnige of een schaduwplek kiezen. Een schaduwplek is ook ECHT een schaduwplek! De camping ligt in St. Hilaire de Lusignan, 9 km westelijk van Agen. Behalve de standaardvoorzieningen beschikt de camping over een zwembad en een kinderboerderij. Je kunt hier ook een maaltijd gebruiken. De plekken op de camping zijn ruim en het sanitair is netjes verzorgd. De camping is goed bewegwijzerd en goed aan te rijden. Vriendelijke ontvangst.

Wij hebben deze camping gekozen om Agen te bezoeken..

Het aquaduct over de rivier de Garonne is de op een na langste in Frankrijk (580 meter). Het is een stenen brug gebouwd tussen 1839 en 1843. De brug is 10 meter hoog en overspant de rivier de Garonne. Na de brug liggen 4 automatische sluizen die samen 12,5 meter verschil overbruggen.
De toren van Notre Dame du Chapelet is het oudste nog zichtbare monument. Het was oorspronkelijk een verdedigingstoren uit de 11de eeuw. De toren werd later het belfort van het Benedictijner klooster.
Het oudste deel van de Kathedraal St. Caprais dateert uit de 11de eeuw, maar is sindsdien vaak veranderd en herbouwd. De kerk is vaak beschadigd (in de Honderdjarige Oorlog, de Godsdienst oorlogen, de Revolutie....). Mede hierdoor is de diversiteit van stijlen ontstaan. Aanvankelijk werd het gebouw gebouwd als kerk, maar werd tot kathedraal bevorderd in 1796 na de vernietiging van St. Etienne.
camping Le Moulin de Mellet
Agen Pont-Viaduc

St. Hilaire de Lusignan (Agen)