We logeren op camping La Noue des Rois. Het is een grote camping met veel vaste standplaatsen. De bewegwijzering naar de camping is matig. Wij vonden de camping niet makkelijk aan te rijden. De camping ligt aan een meertje, in een bosachtige omgeving. De plekken op de camping zijn ruim. Het sanitair is verouderd en onder de maat. We staan aan het meer. Het uizicht is mooi. De camping heeft veel voorzieningen, zelfs WIFI ad. € 5,-- voor 2 uur.

Vanaf St. Hilaire hebben we Provins bezocht.

Provins, behoort tot de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Frankrijk. Elke straathoek herinnert aan de glorietijd van deze voormalige hoofdstad van de graven van Champagne.
Deze mannen waren de eerste die in hun rijk de vrijgeleide invoerden die de reizende kooplieden recht gaf op beschemring door een groep soldaten. Dankzij deze garantie, werden de markten van Provins de belangrijkste van heel europa. De stad groeide uit tot een van de voornaamste geldmarkten van Europa. Helaas trad het verval in (verdwijning grote markten, oorlogen en epidemieën). De bouwsels uit de bloeitijd zijn bewaard gebleven.
Provins heeft zijn middeleeuwse aanzien behouden en staat bekend om de middeleeuwse stadswallen. Deze zijn in totaal 1200 meter lang met 22 torens. De Tour César dateert uit de 12e eeuw. Het is de enige bekende zeshoekige donjon op een vierkante basis. De toren is overdekt en herbergt klokken. Het Place du Châtel, de Grange aux dîmes, vakwerkhuizen en de kapittelkerk St. Quiriace, zijn prachtig.
Camping
Provins Stadswallen

St. Hilaire s/s Romily