We logeren op camping Ar Kleguer. De camping ligt aan de Baai van Morlaix. Het is een mooie parkachtige camping. Wij staan op een plaats met uitzicht op zee. Ontvangst was prima en de voorzieningen voldoende. De plekken op de camping zijn ruim en het sanitair is proper. Wij vinden de aanrijroutes op de camping zelf wat smalletjes. Je moet goed uitkijken en goed sturen. Op de camping kun je gebruik maken van een gratis wifi-aansluiting. De camping wordt goed aangegeven.

Wij hebben van hieruit St Pol de Leon, Roscoff en Morlaix bezocht.

Roscoff
Morlaix

Saint Pol de Leon met zijn 7.500 inwoners, is ongetwijfeld één van de aantrekkelijkste en sfeervolste stadjes van Bretagne. Gelegen aan de noordkust van de Finistère, bied ze de charme van een veel bezocht havenstadje.
Direkt gelegen aan zee, is Saint Pol de Léon ook de stad in Bretagne, waar het religieuse karakter de meeste indruk achterlaat.

Zeer bezienswaardig is de Kathedraal Pol Aurelien.
Deze kathedraal (13de - 16de eeuw) is gewijd aan de eerste bisschop van Léon, Paul Aurélien. Sinds 1901 is de Kathedraal tevens Basilique Mineure de l’Annonciation. De Basiliek is op de plek van een Romaanse kerk gebouwd waarvan nog enige overblijfselen zijn, het werd in verschillende fases gebouwd : het schip in kalksteen uit Caen, de westelijke gevel en het voorportaal in het zuiden dateren uit
de 13de eeuw, terwijl de kooromgang en de transept uit het begin van de 15de eeuw zijn. De bouw is voltooid in de tweede helft van de 16de eeuw.
De kathedraal steekt hoog boven de stad uit.

Ditzelfde geldt voor de ND de Kreisker. Met zijn 78 meter hoge, naar de hemel gerichte toren, is de toren van de Notre Dame de Kreisker de hoogste in Bretagne.

St. Pol de Leon