Prachtige plaats in de Elzas. De vakwerkhuisjes lachen je tegemoet. Türckheim ligt aan de route des vins.

Het aan de ingang van het Münsterdal aan de Fecht gelegen Türckheim is strategisch goed gelegen aan de weg die Münster met Colmar verbindt. Het stadje werd gebouwd op een Romeinse vestingsplaats en heette in 742 nog Thorenbohaime. Het werd onder het Duitse Keizerrijk Thüringheim genoemd. Het stadje kreeg in 1312 een versterkte stadsmuur voorzien van drie toeganspoorten.

De wijnen van Türckheim behoren tot de beste van de Elzas. Als bijzondere attractie gaat 's Zomers om stipt 22.00 uur een nachtwaker door het decoratief verlichte stadje om de bewoners aan te sporen om naar bed te gaan.

Türckheim

We logeren op Camping Municipal les Cigognes De camping ligt op loopafstand van het centrum van Türckheim. Op de camping is het heerlijk. Er huist hier een kolonie Ooievaars.

De camping is goed onderhouden, maar het sanitair mag wat vaker schoongemaakt worden. De camping ligt ingeklemd tussen een riviertje en twee drukke doorgaande wegen.

In de omgeving is veel te bekijken (en dat hebben we dan ook gedaan): Colmar, Münster, Eguisheim, Sélestat, Ribbeauvillé en Kaisersberg.

Je kunt hier prima fietsen, het is licht geaccidenteerd.

Turckheim