Valras Plage

We hebben gelogeeerd op camping Les Sables die midden in het stadje ligt. De camping is goed bewegwijzerd en goed bereikbaar.
Het is een camping met veel voorzieningen, edoch .... De kampeerplekken liggen achter de bar. Die is tot laat open dus overlast en lawaai (muziek en auto's die tot 1 uur 's nachts vertrekken!) Geen brood verkrijgbaar in voorseizoen mei). Niet alle stroompalen werkten. Ook moet je ver lopen om water te halen. Sanitair verouderd en slecht.

Het was voor ons dus de laatste keer.

Deze badplaats aan de monding van de Orb, was rond 1900 al het doel van vele zondagse picknickers. Nu is het een grote badplaats. Aan de nogal verbrokkelende uitbreiding maakte het werk van de "mission Languedoc-Roussillon" een einde. Toen Valras de bouwactiviteiten moest staken, bepaalde het zich tot de verbetering van de jachthaven en het onderhoud van het strand van fijn zand, dat zich over 6 km uitstrekt, van de Orb tot de Aube. De Boulevard du Front de Mer, en de haven, in de buurt waarvan het Jeu-de-boules wordt gespeeld, leveren voer voor de toeristische folders. Van het strand af bij helder weer mooi vergezicht tot de Cap d'Agde en de Canigou.

Ook Valras is weer zo'n typisch Languedocs badplaatsje. Gedurende juli en augustus is er activiteit, daarbuiten kabbelt het leven wat door. Er zijn campings te kust en te keur. Wandelen en fietsen gaat uitstekend. In de omgeving heel veel te zien: Béziers, Pézenas, Agde, enz.